Fem van Empel met brancard weggedragen bij veldritwedstrijd

17 december 2022 om 16:39 • Aangepast 19 december 2022 om 08:38
nl
Tijdens een zeer hectische wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Italiaanse Val di Sole is Fem van Empel zwaar ten val gekomen. De 20-jarige wielrenster moest op een brandcard worden weggebracht. Haar blessure lijkt mee te vallen. Zondag gaat ze voor controle naar het ziekenhuis.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Op een ijzig en besneeuwd parkoers botste de veldrijdster uit Sint Michielsgestel op een paaltje waarbij ze hard viel. Na haar val schreeuwde ze het uit van de pijn en kon in eerste instantie ook niet haar onderbeen bewegen. Artsen van de organisatie hebben de rijdster gecontroleerd en pijnstillers gegeven. Daardoor kon ze een beetje haar been bewegen en even later was lopen ook al mogelijk. Daarom is besloten om op zondag een scan te laten maken in het ziekenhuis in Nederland.

Volgens de ploegleider van Van Empel, Tom de Kort ziet het er vooralsnog goed uit. Volgens De Kort is de dijbeenspier van de renster geplet tussen het paaltje en het bot in haar been. "De eerste medische onderzoeken op de wedstrijdlocatie hebben gelukkig geen breuken aangetoond bij Fem. Ze zal zondag in Nederland extra onderzoeken ondergaan", laat haar ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal weten.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Van Empel ten val kwam in Val di Sole. Tijdens de verkenning zou ze ook al op een paaltje gebotst zijn en enkele minuten hebben moeten bekomen van de crash. Ze kon toen echter wel gewoon meedoen aan de race, maar ook daar liep het dus slecht af.

Puck Pieterse zegevierde in Italië maar heeft nog altijd een grote achterstand op Van Empel die de leidster in het klassement blijft. Van Empel won eerder dit seizoen zes wedstrijden en ze leidt het klassement met 330 punten, Pieterse staat tweede met 265 punten. Bij de mannen kon Mathieu van der Poel niet meedoen om de ritwinst. Hij werd in Italië achtste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!