Liveblog

112-nieuws: stadsbus rijdt voetganger aan • brievenbus opgeblazen

20 december 2022 om 19:25 • Aangepast 21 december 2022 om 10:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.53

Brievenbus opgeblazen

In de Koebergstraat in Tilburg is vandaag een brievenbus opgeblazen. De brievenbus was gisteren nieuw geplaatst. Dit nadat afgelopen zondag op die plek ook een brievenbus was opgeblazen. Door de knal sprongen de ruiten van een auto die naast de brievenbus geparkeerd stond.

De opgeblazen brievenbus in de Koebergstraat in Tilburg.
De opgeblazen brievenbus in de Koebergstraat in Tilburg.
19.05

Stadsbus rijdt overstekende voetganger aan

Een overstekende voetganger is dinsdagavond rond zes uur in Tilburg gewond geraakt toen hij werd aangereden door een stadsbus. Het ongeval gebeurde op het busstation naast het centraal station van de NS op de Spoorlaan. De buschauffeur probeerde nog met een noodstop de aanrijding te voorkomen. Door het sterk afremmen viel een staande passagier en raakte gewond. De beide slachtoffers zijn door ambulances met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

17.25

Twee mannen aangehouden met kilo coacaïne

Bij een bedrijf aan de Konijnenberg in Breda is vanmiddag een kilo cocaïne gevonden. Dat gebeurde met hulp van een speurhond en begeleiders van de Landelijke Eenheid. Twee mannen zijn in het pand aangehouden. Het gaat om Bredanaren van 33 en 42 jaar. De politie was het bedrijf op het spoor gekomen na een tip.

16.36

Waalwijker aangehouden voor witwassen

Bij een inval in een woning aan de Gerben de Vriesstraat in Waalwijk is vanmorgen een man aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld, in het bijzonder van verduisterde cadeaukaarten. Daarmee zijn luxegoederen gekocht.

15.13

Fietser aangereden tijdens motorrijexamen

Een motorrijder had zijn examen in Geldrop vandaag wel anders voorgesteld. Tijdens het afrijden botste zijn examinator van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) tegen een fietser. Dat gebeurde op de Sluisstraat rond half drie. De fietser raakte gewond aan zijn been. De auto van de examinator liep een gedeukte motorkap op. Rijschool Leeuw opleidingen laat weten dat de motorrijder uiteindelijk toch is geslaagd.

14.42

Vrachtwagenchauffeur dood gevonden

Op de parkeerplaats bij een BP-tankstation langs de A50 bij Son en Breugel is een dode vrachtwagenchauffeur gevonden in de cabine van zijn truck. Uit politieonderzoek bleek al gauw dat het om een natuurlijke dood ging. Om de chauffeur netjes uit de wagen te kunnen halen, werd de brandweer ingeschakeld.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
14.37

Fietser geschept door auto

In Geldrop is een jongen geschept door een auto. Zijn fiets kwam door de klap vast te zitten in de grill van de auto. De jongen is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
14.23

Eindhovenaar dronken achter het stuur

Een 54-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend op de Boschdijk betrapt, toen hij met drank op achter het stuur zat. De man was zijn rijbewijs overigens al kwijt na een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed. Voor beide overtredingen is proces verbaal opgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...
14.18

Vuurwerkvondst in Roosendaal

Wachten op privacy instellingen...
14.15

Ongeluk op A2

Na een ongeluk op de A2 van Maastricht naar Eindhoven, zijn bij knooppunt Batadorp 2 rijstroken afgesloten. Al het verkeer wordt daar via de vluchtstrook geleid. Je moet rekening houden met zeker 20 minuten vertraging.

Foto: Twitter Rijkswaterstaat
Foto: Twitter Rijkswaterstaat
13.31

Chinook weer veilig terug

De Chinook die maandagavond een voorzorgslanding maakte in het buitengebied van Hilvarenbeek, is inmiddels weer terug op de basis. Technici van de Luchtmacht hebben de helikopter dinsdagochtend gerepareerd.

Wachten op privacy instellingen...
13.03

Aanhouding op A58

Na een aanhouding op de A58 van Eindhoven naar Tilburg, is bij Moergestel de rechterrijstrook dicht. De vertraging loopt daar snel op en bedraagt nu al ruim een half uur. Het is nog onduidelijk om hoeveel aanhoudingen het gaat. Ook de reden is nog niet bekend.

12.42

Opnieuw banden lek gestoken in Etten-Leur

Opnieuw zijn er autobanden lek gestoken in de Etten-Leurse wijk de Grient. De afgelopen weken was het daar al bij ruim 20 auto's raak. De schade loopt er vaak in de honderden euro's. De politie riep buurtbewoners maandag al op om extra alert te zijn en zei extra te gaan surveilleren. Dat heeft nieuwe schadegevallen dus nog niet kunnen voorkomen.

Wachten op privacy instellingen...
12.28

Onderzoek bij Chinook in Hilvarenbeek

Technici van de Luchtmacht doen onderzoek bij de Chinook-helikopter, die maandagavond een voorzorgslanding maakte in het buitengebied van Hilvarenbeek. Afgelopen nacht is het toestel bewaakt. Pas als duidelijk is waarom de heli moest landen en het probleem eventueel verholpen is, kan de Chinook weer opstijgen.

11.43

Duo opgepakt met inbrekersspullen

De politie heeft maandagnacht iets na vier uur twee mannen gearresteerd in Tilburg. De agenten surveilleerden extra in verband met een reeks inbraken in de stad én één een paar uur eerder in Kaatsheuvel. Toen ze een auto met hoge snelheid zagen rijden, besloten ze de wagen te controleren.

In de auto werden vervolgens gereedschapsstukken gevonden waarmee kan worden ingebroken: een koevoet, een waterpomptang en handschoenen. Daarop besloten de agenten de bestuurder, een 32-jarige man uit Woerden, aan te houden. Hij had ook geen rijbewijs meer, na eerdere overtredingen. De bijrijder (een 39-jarige Tilburger) werd ook aangehouden, nadat hij een valse naam opgaf.

11.10

Bouwkraan belandt op bestelbus

Een bouwkraan is vanochtend omgevallen in Veghel en op een bestelbus terechtgekomen. Dit gebeurde op de Noordkade. "De kraan stond op een aanhanger achter de bestelbus waar 'ie bovenop viel", vertelt een 112-correspondent. Er raakte niemand gewond. De bouwwerkzaamheden aan een huis aan de Noordkade, waarvoor de kraan geplaatst was, gaan volgens een 112-correspondent ondanks het ongeluk gewoon door. Het ongeluk wordt onderzocht.

LEES OOK: Bouwkraan valt om en belandt bovenop een bestelbus

De kraan viel bovenop de bestelbus (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De kraan viel bovenop de bestelbus (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
10.01

Problemen op het spoor

Wachten op privacy instellingen...
08.42

Fietslichtcontrole in Roosendaal

In Roosendaal hebben agenten dinsdagochtend op twee locaties fietslichtcontroles uitgevoerd. Op de Hulsdonksestraat werden er 10 bekeuringen uitgedeeld, op de Brugstraat 13. Voor een van de overtreders was het al de derde boete deze week.

Foto: Twitter Wijkagenten Roosendaal Zuid
Foto: Twitter Wijkagenten Roosendaal Zuid
06.49

Kapotte auto op A58

Een kapotte auto bij Oirschot veroorzaakte vanochtend een file op de A58 van Breda richting Eindhoven. Rond halfacht stond er twaalf kilometer file vanaf Tilburg-Centrum Oost, goed voor zo'n twintig minuten vertraging.

01.57

Taxibus in water in Oss

Een taxibus is gisteravond laat in het water terechtgekomen naast de Huizenbeemdweg in het buitengebied van Oss. De chauffeur van de bus verloor rond kwart over elf de macht over het stuur. Hij ramde met zijn busje een muur, een straatnaambord en een afrastering om daarna meters lager in de Hertogswetering terecht te komen. Hij kon op eigen kracht op het droge te komen en bleek niet ernstig gewond.

LEES OOK: Taxibus ramt muur, straatnaambord en afrastering en belandt in het water

Een ambulance werd opgeroepen, maar de bestuurder hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Een ambulance werd opgeroepen, maar de bestuurder hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
01.09

Dumping drugsafval in Dorst

Naast de Leijweg in Dorst is gisteravond rond middernacht een duizendlitervat gedumpt waarin vermoedelijk drugsafval zit. Volgens een getuige is het vat uit een bestelauto gegooid. De brandweer werd vervolgens opgeroepen. Die constateerde dat het vat lek was. Door het lek is er chemische stof in de berm en sloot gelopen. De politie doet onderzoek. Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om het afval op te ruimen.

Vanwege de vondst van het duizendlitervat in Dorst werd de brandweer ingeschakeld (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de vondst van het duizendlitervat in Dorst werd de brandweer ingeschakeld (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!