Liveblog

112-nieuws: uitslaande brand Helenaveen • overval op Kruidvat

21 december 2022 om 19:11 • Aangepast 29 december 2022 om 14:23
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.45

Grote explosie blaast voor- en achtergevel uit huis Roosendaal, één gewonde

Een enorme explosie heeft woensdagavond de voor- en achtergevel van een huis aan de Genestetlaan in Roosendaal eruit geblazen. Eén iemand is daarbij gewond geraakt. Er brak na de explosie een grote brand uit.

De gewonde is ter plaatse behandeld aan brandwonden. Enexis laat weten dat onduidelijk is waardoor de explosie precies is ontstaan. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen en het stutten van het hoekhuis, dat tegenover basisschool de Watermolen staat.

LEES OOK: Grote explosie blaast voor- en achtergevel uit huis Roosendaal, één gewonde

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.15

Trein maakt noodstop na onwelwording

De intercity die onderweg was van Weert naar Eindhoven heeft vanavond rond acht uur een noodstop gemaakt vanwege een onwelwording in de trein. Tussen het station en de Sterkselseweg in Maarheeze maakte de machinist een noodstop. Net voorbij de spoorwegovergang aan de Sterkselseweg kwam de trein stil te staan.

Een van de reizigers was onwel geworden en moest gereanimeerd worden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen massaal naar de Sterkselseweg. Het slachtoffer werd in de trein gestabiliseerd en is vermoedelijk bij Heeze vanuit de trein overgedragen aan de ambulancemedewerkers.

20.50

Man parkeert auto tegen gevel van huis

Aan de Leemvaert in Kaatsheuvel is vanavond een man met zijn auto tegen een gevel van een huis aangereden. Dat gebeurde rond zeven uur. Bij het inparkeren reed de man achteruit tegen de gevel. Die is daardoor flink beschadigd geraakt. De man is nagekeken door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Jurgen Versteeg/ SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/ SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/ SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/ SQ Vision
19.52

Dodelijke schietpartij Tilburg: één aanhouding

Er is iemand aangehouden na een dodelijke schietpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Het is niet duidelijk of het om de schutter gaat. De omgeving van het tankstation is afgezet.

LEES OOK: Man doodgeschoten bij tankstation in Tilburg

19.32

Gat in dak van brandend huis om te blussen

In een huis aan de Rector Nuijtsstraat in Helenaveen heeft vanavond een uitslaande brand gewoed. Het vuur werd onder meer besteden vanaf twee hoogwerkers. Ook werd een gat in het dak gemaakt om dichter bij de brandhaard te komen. Het sein brand meester is inmiddels gegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
18.40

Overval op Kruidvat

Een filiaal van het Kruidvat aan het Biarritzplein in Eindhoven is vanavond rond kwart over zes overvallen. De dader had een wapen bij zich. Volgens de politie gaat het om een witte dader met een lengte van ongeveer 1.70 meter. De verdachte droeg een zwarte gewatteerde jas met een grijs logo op de mouw, verder droeg hij een zwarte trainingsbroek met daaronder zwarte schoenen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.30

Uitslaande brand in huis Helenaveen

In een huis in Helenaveen woedt een uitslaande brand. Het gaat om een huis aan de Rector Nuijtsstraat. De brandweer blust het vuur met onder andere een hoogwerker. Brandweerlui proberen te voorkomen dat de brand overslaat naar een bedrijfshal. Volgens de brandweer is er niemand in het brandende pand aanwezig.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
18.19

Net betrapte winkeldief wordt niet goed en moet naar het ziekenhuis

Een winkeldief die net zijn slag had geslagen bij een filiaal van Aldi in Helvoirt, is kort daarna onwel geworden. De man werd betrapt en de politie werd opgetrommeld, laat de wijkagent van Vught weten in een bericht op Twitter: "De verdachte werd niet goed in de winkel en is naar het ziekenhuis gebracht voor controle."

De man krijgt gewoon een winkelverbod.

18.17

Druk door ongeluk op A50

Op de A50 in de richting van Oss naar Arnhem is een ongeluk gebeurd bij Ravenstein. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met een halfuur extra reistijd.

17.43

Fietser geschept door auto

Een fietser is aan het eind van de middag gewond geraakt aan de arm na een botsing op het Raadhuisplein in Rijen. De fietser kwam op de voorruit van de auto terecht. Het is onduidelijk hoe het met het slachtoffer gaat.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.40

Slachtpartij in kerststal

De kerstgedachte is ver te zoeken bij de kerststal in het centrum van Heesch: vandalen hebben daar een ware slachtpartij aangericht. Het arm van kindeke Jezus is eraf getrokken, net als het oor van de ezel en het schaap. Vorig jaar was het ook al raak, toen werd het hoofd van Jezus aan gruzelementen geschopt.

Jezus is niet meer compleet (foto: Dtv Nieuws).
Jezus is niet meer compleet (foto: Dtv Nieuws).
16.51

Reddingsactie voor vastzittende gans

Deze gans in De Mark in Breda had z'n dag niet: het dier zat en kon geen kant meer op. De dierenambulance en de brandweer kwamen met een hoogwerker in actie om de gans te bevrijden. De dierenambulance heeft het dier meegenomen.

Hulp is onderweg (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Hulp is onderweg (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.50

Spoedreparatie op de A50

Op de A50 vanuit Eindhoven in de richting van Oss heeft het verkeer aan het eind van de middag een vertraging van een kwartier. Bij knooppunt Paalgraven is de toerit dicht vanwege een spoedreparatie.

15.30

Update: Bewoner gewond na steekpartij in azc Budel

In het asielzoekerscentrum in Budel is dinsdagnacht een 32-jarige man gewond geraakt nadat hij in zijn schouder was gestoken. Een 48-jarige man is na het incident aangehouden. Beide mannen wonen in het azc, meldde de politie vandaag.

Het incident zou rond één uur zijn gebeurd. Aanleiding zou een ruzie zijn geweest tussen de twee mannen. De beveiliging van het azc heeft de verdachte na de steekpartij vastgehouden en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn steekwond. Het azc in Budel is in het verleden vaker het toneel geweest van steekpartijen. Omwonenden van het azc klagen al jaren over overlast van met name 'veiligelanders'.

14.55

Gewapende overvallers nemen goederen mee

Drie overvallers hebben vannacht toegeslagen bij een huis aan de Achterste Akker in Nuenen. De overvallers dwongen de bewoner zijn huis binnen te gaan toen hij thuiskwam in het gezelschap van een andere man. Hierbij hebben ze goederen meegenomen. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen en messen. Bij de overval raakte niemand gewond.

14.25

Fietser doodgereden, bestuurder reed veel te hard

Volgens ooggetuigen heeft de bestuurder die in Tilburg een dodelijke aanrijding veroorzaakte veel te hard gereden. Omwonenden schatten de snelheid van de BMW X5 op 125 tot 150 kilometer per uur. Een fietser kwam bij het ongeval om het leven. Een ander is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

14.15

Bestuurder rijdt ganzen aan en vlucht

De bestuurder van een auto is vanmorgen opgepakt door de politie in Roosendaal. De automobilist reed ganzen aan en liet die gewond achter zonder zorg te bieden. De verdachte wordt gehoord.

12.55

Weginspecteur van Rijkswaterstaat bedreigd

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat is vanochtend bedreigd na een ongeluk op de A58. De politie heeft een aangifte van deze persoon opgenomen. "Ook zij zijn hulpverlners en van hulpverleners blijf je af!", schrijft de politie Best-Oirschot op Instagram.

12.47

Tientallen autospiegels gestolen

In de Waalwijkse wijk Meerdijk hebben onbekenden tientallen zijspiegels van auto's gesloopt en meegenomen. Dat meldt de politie op Instagram. Agenten zijn aanwezig en doen onderzoek.

12.46

Ernstig verkeersongeval in Tilburg

Wachten op privacy instellingen...
12.18

Automobilist botst tegen muur begraafplaats

Een man is vanmorgen tegen een muurtje van een begraafplaats gebotst. Dit gebeurde op de Breestraat in Sint Anthonis. Hoe hij de controle over het stuur kon verliezen, is niet duidelijk. Ambulancemedewerkers kijken de automobilist na.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
12.13

Gewonde bij steekpartij azc kwam tussenbeide bij ruzie

De man (32) die vannacht gewond raakte bij een steekpartij op het asielzoekerscentrum in Budel, kwam tussenbeide tijdens een ruzie. Dat laat de politie weten. Het slachtoffer is door medewerkers van de ambulance behandeld aan zijn verwondingen. Beveiligers van het azc wisten de verdachte (48) snel in de kraag te vatten. De man is overgedragen aan de de politie. Zij onderzoekt de zaak.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
11.20

Modder op de snelweg: file op A2

Vanwege modder op de A2 in de richting van Den Bosch naar Utrecht is één rijstrook dicht. Dat meldt de ANWB. Er is een vertraging van zo'n 20 minuten.

Wachten op privacy instellingen...
10.14

Cadeaukaarten verduisterd: man opgepakt

Een man uit Waalwijk is vanochtend opgepakt, omdat hij cadeaukaarten zou hebben verduisterd. De politie deed in alle vroegte een inval in zijn huis aan de Gerben de Vriesstraat.

Een winkelketen meldde zich onlangs bij de politie, omdat cadeaukaarten die waren besteld niet bij de klanten aankwamen. De Waalwijker wist ze op de een of andere manier te bemachtigen, bleek uit onderzoek van de politie. Met de kaarten kocht hij luxegoederen. De recherche onderzoekt de zaak.

Wachten op privacy instellingen...
08.55

Oudere vrouw slachtoffer van bankfraude

De politie heeft vandaag foto's gedeeld van een man, die betrokken was bij bankfraude. Bij een oudere vrouw uit Best is op woensdag 26 oktober met een smoes haar bankpas opgehaald. Daarmee is meerdere keren gepind.

Wachten op privacy instellingen...
08.29

Flinke file op A2 door stilgevallen vrachtwagen

Op de A2 in de richting van Eindhoven is vanochtend bij Valkenswaard een enorme file ontstaan. Volgens Rijkswaterstaat is een vrachtwagen stilgevallen, vanwege een kapotte versnellingsbak. Daardoor is de rechterrijstrook dicht. Er is een vertraging van veertig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
01.25

Auto in vlammen op

Een auto is vannacht aan de Coornhertstraat in Oss in vlammen opgegaan. Toen de brandweer bij de auto kwam, stond deze al compleet in vuur en vlam. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Een buurtbewoner waarschuwde agenten, die nog voor de brandweer in de Coornhertstraat waren, om afstand te houden. Er zou vuurwerk in de auto hebben gelegen. Of dat ook het geval was, is niet duidelijk. De wagen, een Mercedes, brandde volledig uit.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
01.15

Bewoner azc gewond bij steekpartij

Een ruzie tussen bewoners van het azc in Budel is vannacht uitgemond in een steekpartij. Hierbij is een bewoner gewond geraakt. Het slachtoffer is door medewerkers van de ambulance behandeld aan zijn verwondingen. Beveiligers van het azc wisten de verdachte snel in de kraag te vatten. De man is overgedragen aan de de politie. Zij onderzoekt de zaak.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
00.35

Gewapende overval in Nuenen

Drie overvallers hebben vannacht toegeslagen bij een huis aan de Achterste Akker in Nuenen. De overvallers dwongen de bewoner zijn huis binnen te gaan toen hij thuiskwam in het gezelschap van een andere man. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen en messen. Bij de overval raakte niemand gewond.

De overvallers doorzochten het huis en zijn er vervolgens vandoor gegaan. Onduidelijk is of ze iets hebben buitgemaakt. De bewoner en de andere man wisten te ontkomen en waarschuwden zelf de politie. De politie heeft in de buurt nog gezocht naar de daders. Dit zonder resultaat. Bij de zoektocht werd onder meer een politiehond ingezet.

LEES OOK: Drie overvallers met vuurwapen en messen slaan toe in Nuenen

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!