Liveblog

112-nieuws: dronken man bedreigt buschauffeur • felle brand in huis Boxtel

26 december 2022 om 09:15 • Aangepast 9 januari 2023 om 16:41
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

18.30

Helmonder overleden bij ernstig ongeluk in Rotterdam

Bij een ernstig ongeluk in Rotterdam-Zuid zijn maandagochtend drie mensen om het leven gekomen, onder wie een 36-jarige Helmonder. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Waarschijnlijk zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. De andere slachtoffers zijn een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 7-jarig meisje uit dezelfde woonplaats.

LEES OOK: Helmonder (36) overleden bij ernstig ongeluk in Rotterdam

15.55

UPDATE Ongeluk Oss: Jongen (14) overleden na zwaar ongeluk

Een van de drie kinderen (8, 12 en 14), die betrokken waren bij het zware auto-ongeluk in Oss zondagnacht, is overleden. Dat meldt de politie. De 14-jarige jongen zat achter in de auto die werd aangereden door een auto met twee mannen van 18 uit Megen en Berghem.

LEES OOK: Jongen (14) overleden na zwaar ongeluk in Oss

15.30

Politie waarschuwt voor inbrekers

Er is op eerste kerstdag ingebroken in huizen in Tilburg en omgeving(6x) en Breda en omgeving (1x Breda en 5x Bavel). Die waarschuwing twittert de politie. Het advies is om verdachte personen en situaties te melden.

Wachten op privacy instellingen...
13.00

Vandalen blazen voor derde keer brievenbus op

In de Koebergstraat in Tilburg is zondag voor de derde keer in een week een brievenbus van PostNL opgeblazen. Iedere keer plaatst PostNL een nieuwe brievenbus, maar telkens wordt die door vandalen vernield.

LEES OOK:
Vandalen blazen voor derde keer brievenbus op

11.15

Verdachte rijdt met gestolen auto paaltjes uit de grond

Een verdachte heeft zondagnacht met een gestolen auto een aantal paaltjes uit de grond gereden. Dat gebeurde op de kruising van de Berghemseweg en de Lijsterlaan in Oss. Volgens een politiewoordvoerder was de auto kort daarvoor gestolen bij een inbraak in Berghem. De auto, een Dacia Duster, is door een berger weggesleept.

11.00

Politie pakt dronken Tilburger op die buschauffeur bedreigt

De politie heeft zondagavond in Dongen een 26-jarige Tilburger opgepakt die volgens de politie dronken was. De politie verdenkt hem ervan een buschauffeur te hebben bedreigd.

De politie meldt maandag dat hij zich verzette toen agenten hem wilden aanhouden en dat hij naar de agenten spuugde. De man moest een nacht op het politiebureau blijven. Hij werd aangehouden op de Middellaan in Dongen.

06.45

Brand in huis in Boxtel

In een huis aan de Dufourstraat in Boxtel is vanochtend rond kwart voor zeven brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk in de keuken ontstaan en veroorzaakte veel rook. Brandweerlui hadden het vuur snel onder controle. De bewoners van het huis zijn door de buren opgevangen. Medewerkers van de ambulance hebben de bewoners ter plekke onderzocht. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
01.15

Drie kinderen zwaargewond bij botsing in Oss, twee mannen aangehouden

Bij een botsing tussen twee auto's op de N329 bij Oss zijn zondagnacht in totaal zeven mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn drie kinderen. De kinderen zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond kwart over een op de kruising van de Megensebaan en de Singel 1940-1945.

De ouders van de drie kinderen liepen lichte verwondingen op. Ook zij zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een van de kinderen zou ernstig gewond zijn geraakt. In de andere auto zaten twee mannen die eveneens lichtgewond raakten. Beide mannen zijn eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Het duo is aangehouden.

LEES OOK:
Drie kinderen zwaargewond bij botsing in Oss, twee mannen aangehouden

22.50

Kaarsen oorzaak brand in appartement

In een appartement aan de Zuid-Koninginnewal in Helmond is gisteravond rond elf uur brand uitgebroken. De bewoners van het appartement waren op dat moment niet thuis. Andere bewoners van het complex moesten tijdelijk hun appartement verlaten. De brand zou veroorzaakt zijn door brandende kaarsen. Buren schakelden de brandweer in nadat een rookmelder in het appartement was afgegaan.

22.20

Brand bij bakkerij in Tilburg

Bij bakkerij Floor van Lieshout aan de Jules Verneweg in Tilburg is gisteravond rond halftien brand uitgebroken. De brand ontstond in een van de ovens. De Tilburgse brandweer had het euvel snel gevonden en heeft betreffende oven uitgeschakeld. Het pand is door de brandweer geventileerd.

22.15

Fietser geschept door auto

Een fietser is zondagavond op de Jeroen Boschlaan in Eindhoven geschept door een auto. De fietser raakte hierbij zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van een oversteekplaats. De fietser zou volgens getuigen zonder licht tegen het verkeer in hebben gefietst. Een 112-correspondent meldt dat de politie een blaastest heeft afgenomen van de fietser. Of de fietser daadwerkelijk te veel alcohol op had is nog niet duidelijk.

Foto: SQ-Vision
Foto: SQ-Vision
22.00

Gat in woonboot, brandweer opgeroepen om water weg te pompen

De brandweer van Nieuwenwijk is gisteravond rond kwart over negen opgeroepen om op de Doornseweg water uit een woonboot te pompen. In de woonboot was door onbekende oorzaak een gat ontstaan. Daardoor was er water naar binnengestroomd. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het lek dichten.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ-Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ-Vision
21.55

Brand in bijgebouw van huis in Wijbosch

In een bijgebouw van een huis aan de Mgr. van de Venstraat in Wijbosch is gisteravond brand uitgebroken. De brandweer bluste de brand in een buitenkachel die in het bijgebouw stond. Om het vuur uit te krijgen moest een deel van de kachel worden gesloopt.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!