Michael van Gerwen overtuigend door naar halve finale WK

1 januari 2023 om 23:05 • Aangepast 2 januari 2023 om 22:58
nl
Michael van Gerwen heeft in de kwartfinale van het WK darts geen spaan heel gelaten van zijn opponent Chris Dobey. In nog geen 35 minuten tijd werd het 5-0 voor de Vlijmenaar. Door deze overtuigende zege plaatst Van Gerwen zich voor de halve finale. Daarin is de Belg Dimitri van den Bergh de tegenstander.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van Gerwen en Dobey zouden het vorig jaar al tegen elkaar opnemen in de derde ronde van het WK, maar de Nederlander testte kort daarvoor positief op het coronavirus. Daardoor moest hij het toernooi in Londen verlaten. Dobey versloeg van Gerwen eind oktober nog in de eerste ronde van het EK.

Dubbel 5
'Mighty Mike' zette in Alexandra Palace de toon door de partij te beginnen met 180. In een mum van tijd had hij de eerste set gewonnen en na een korte pauze ook de tweede set die Dobey was begonnen.

Dobey, die na de zege op Martijn Kleermaker Gary Anderson en Rob Cross had uitgeschakeld, zakte daarna echter nog verder weg en was kansloos tegen het hoge niveau van Van Gerwen, die tien legs op rij won. Dobey won nog een leg in de vijfde set, maar vervolgens maakte Van Gerwen het af met dubbel 5.

Wachten op privacy instellingen...

Geen potten breken
"Mijn score in het begin was heel goed en dat was om hem onder druk te zetten. Daar win je wedstrijden mee", zei Van Gerwen bij Viaplay. Dobey bezweek volgens 'Mighty Mike' al snel onder die druk. "Je zag, ik kwam op 3-0 en was de set erna iets minder, maar hij kon geen potten meer breken. Ik moest alleen zorgen dat ik geen fouten meer maakte."

Van Gerwen had meer tegenstand verwacht van Dobey. "Maar dat heeft ook te maken met wat ik daar tegenover zet."

Maandagavond speelt Van Gerwen de halve finale tegen de Belg Dimitri van den Bergh. De wedstrijd staat gepland als tweede partij van de avond. Wint 'Mighty Mike' dan gooit hij dinsdagavond de finale van het WK.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!