Vrouw (26) verkracht naast fietspad: 3,5 jaar cel geëist

9 februari 2023 om 18:40 • Aangepast 18 februari 2023 om 02:00
nl
Tegen een 34-jarige man uit Oss is een gevangenisstraf van 3,5 jaar geëist voor het verkrachten van een 26-jarige vrouw. Dat gebeurde in mei vorig jaar. De vrouw fietste 's nachts tussen Oss en Geffen naar huis toen ze naast het fietspad door een man op de grond werd gegooid en verkracht.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De vrouw fietste op 21 mei rond kwart over drie 's nachts naar huis, toen ze werd achtervolgd door de bestuurder van een rode bestelbus. De bus reed zelfs over het fietspad en dwars door een fietspaal om de vrouw te kunnen volgen. Toen de bestuurder haar afsneed, viel de vrouw in de berm. De man stapte uit en ondanks het verzet van de vrouw verkrachtte hij haar.

De politie startte een onderzoek. Op de plek waar het gebeurde werd DNA van de dader en lak van het busje gevonden. De bestelbus kon uiteindelijk worden achterhaald. Deze staat op naam van de vriendin van de dader. Uit verder onderzoek blijkt dat de Ossenaar onder invloed van drank en drugs was toen hij haar verkrachtte.

Stilstaan bij leed van vrouw
"Wat deze vrouw is overkomen, is de ergste nachtmerrie van veel vrouwen en van iedere ouder van jonge meiden die ‘s nachts alleen naar huis toe fietsen", zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank. Hij stond uitgebreid stil bij het leed dat de vrouw is aangedaan. "De angst en paniek die deze jonge vrouw moest doormaken, is immens."

De verdachte was nog niet bekend bij de politie. Hij zou de verkrachting 'uit het niets' hebben gepleegd en zijn slachtoffer willekeurig hebben gekozen. Volgens deskundigen heeft hij een licht verstandelijke beperking.

Het Openbaar Ministerie eiste donderdag een gevangenisstraf van 3,5 jaar, plus zes maanden voorwaardelijk die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat. De man moet zich volgens het OM ook laten behandelen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!