De stembus is open! Kies nu jouw carnavalskraker van het jaar

10 februari 2023 om 09:11 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:01
nl
De Kies Je Kraker-stembus is geopend! De verkiezing van de beste carnavalskraker van het jaar is terug in vól ornaat. Wat is jouw favoriet van de 33 liedjes? Stem nu!
Profielfoto van Nelleke Arnout
Geschreven door

Breng hier je stem uit!

Ruim 200 carnavalsnummers zijn er dit jaar ingezonden om mee te dingen naar de titel van de beste carnavalskraker. Een professionele jury van zeven mensen heeft afgelopen week de zware taak gehad om uit die tweehonderd nummers 33 fantastische platen te kiezen die meedingen naar de Kies Je Kraker-trofee van 2023.

Hun taak zit er op, en nu is het aan jou. Om precies elf over negen vrijdagochtend werd de stembus geopend op de radio in het programma Wakker!

In twee rondes van 33 naar 1
De eerste ronde van de verkiezing loopt tot en met maandag 13 februari elf over zeven 's avonds. De elf liedjes met de meeste stemmen blijven dan over, de rest valt helaas af. Vrijwel direct daarna start stemronde twee. Iedereen staat weer op 0, dus alle overgebleven krakers maken weer evenveel kans.

Dan kan er gestemd worden tot 16 februari acht uur 's avonds. De volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens dé aftrap van carnaval: 3 Uurkes Vurraf. Dat volg je natuurlijk live op TV, radio en internet in Roeptoetgat!

Stemmen kan op omroepbrabant.nl/kiesjekraker. Alles weten over carnaval in Roeptoetgat? Kijk dan hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!