Het is de komende weken 'do or die' voor PSV

11 februari 2023 om 09:30 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:04
nl
Er komen cruciale weken aan voor PSV. In de komende weken strijdt de Eindhovense club op drie fronten voor de prijzen. Het goede nieuws is dat trainer Ruud van Nistelrooij een nagenoeg fitte selectie heeft.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Groningen was Van Nistelrooij duidelijk. "Deze wedstrijd moeten wij winnen."

Dat is natuurlijk geen gewaagde uitspraak als je tegen de nummer zeventien van de eredivisie speelt. Maar bij PSV is het de laatste weken nog altijd niet overtuigend en wie terugdenkt aan 23 oktober weet dat het geen makkie wordt voor de Eindhovenaren. Toen werd in Groningen nog met 4-2 verloren.

"Het is een fase van

Maar ondanks dat het niet overtuigend is, doet PSV nog mee op drie fronten. "En dat wilde ik heel graag aan het begin van het seizoen", vertelt Van Nistelrooij. "Er komen prachtige weken aan maar het is ook een fase van do or die."

In deze cruciale fase is nagenoeg iedereen fit bij de Eindhovense club. Ook aanwinsten Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard zijn van waarde. Van Aanholt begon al in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen en ook Hazard kan dit weekend in de basis starten volgens de trainer.

"Iedereen heeft een kans gehad."

De oefenmeester hoopt in deze belangrijke weken toe te werken naar een vast basiselftal. "Ik wil niet wisselen om te wisselen. Iedereen heeft een kans gehad en we gaan nu toewerken naar een vast team. We gaan nu beter draaien en dat neem je mee naar de volgende wedstrijden. Niemand heeft een garantie op een basisplaats."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!