Liveblog

112-nieuws: snorscooter botst op politieauto • man heeft elf boksbeugels

14 februari 2023 om 20:20 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.13

Aandacht voor overval Steenbergen in Opsporing Verzocht

In oktober 2022 werd aan tankstation in Steenbergen overvallen. De dader is nog altijd niet gepakt. Daarom werd in Opsporing verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Ook was er in de uitzending aandacht voor een inbreker in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
21.48

Politie zet bij toeval truck vol drugslabketels en chemicaliën aan de kant

Bij een routinecontrole van het verkeer, heeft de politie dinsdag een gehuurde vrachtwagen aan de kant gezet, waarvan de laadruimte vol zat met drugslabketels en chemicaliën. De 39-jarige bestuurder, een man uit Tilburg, is aangehouden en zit vast in de cel. De politie doet verder onderzoek.

20.12

Snorscooter botst op politieauto

In het centrum van Maarheeze is een bestuurster van een snorscooter op een politiewagen gebotst. Dat gebeurde rond tien over zeven op de kruising Oranje Nassaulaan – Stationsstraat – Moonslaan.

De scooterrijder kwam van rechts en wilde stoppen voor het voorrangsvoertuig, maar de afstand bleek te kort waarna een botsing ontstond. De bestuurder van de scooter kwam ten val. Hij werd medisch onderzocht in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De man is vervolgens naar het politiebureau gegaan waar de politie een verklaring van hem af nam.

De politieauto en scooter raakten licht beschadigd. Agenten hebben verslag opgemaakt van het ongeval.

De snorfietser kwam in botsing met een politiewagen. (Foto: WdG/SQ Vision)
De snorfietser kwam in botsing met een politiewagen. (Foto: WdG/SQ Vision)
De snorfietser kwam in botsing met een politiewagen. (Foto: WdG/SQ Vision)
De snorfietser kwam in botsing met een politiewagen. (Foto: WdG/SQ Vision)
19.40

13-jarige jongen vermist in Oirschot

Wachten op privacy instellingen...
18.51

Dronken bestuurder botst op politieauto

Een dronken bestuurder is maandagnacht rond half drie met zijn wagen op een politieauto gebotst. Dat gebeurde op de carpoolplaats aan de Nerhoven in Gilze, vlakbij de A58. Politieagenten wilden de man controleren, maar nadat hij hen zag, reed hij slingerend de carpoolplaats verder op.

LEES MEER: Dronken bestuurder botst tegen politieauto, kan niet op eigen benen staan

18.38

File op A58 bij Oirschot door ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
18.07

Slachtoffer steekpartij was 54-jarige man

Bij de steekpartij in Nuenen die dinsdagmiddag plaatsvond, is een 54-jarige man gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie. Een 50-jarige man zit vast. Rond 11:45 uur kreeg de politie een melding van een steekincident tussen twee mannen in een woning op de Heerendonk. De vermoedelijke dader werd in de Voorstraat angehouden.

17.18

Man heeft elf boksbeugels in bezit

In Vught is een man aangehouden die elf boksbeugels in zijn bezit had. De wapens werden maandagavond gevonden in zijn woning en auto. Ze zijn in beslag genomen en de man heeft een boete gekregen, zo meldt de wijkagent dinsdag.

17.09

Station Breda kort ontruimd

Station Breda is dinsdag rond 17.00 uur heel kort ontruimd. Reizigers meldden dat een noodmelding met sirenes afging en dat in meerdere talen werd omgeroepen dat mensen het station moesten verlaten. Ongeveer tien minuten later mochten de reizigers weer naar binnen. Onduidelijk is wat er aan de hand was.

16.55

Estefano rent achter gewapende overvaller aan

Een gewapende man heeft dinsdag een tabakszaak aan de Azalealaan in Helmond overvallen. Hij bedreigde een medewerker en vluchtte zonder buit. Toen Estefano Sangoer (31), medewerker van een naastgelegen winkel, de man zag vluchten, twijfelde hij geen moment. Hij rende achter hem aan in een poging de overvaller te pakken.

"Het gebeurt en je doet iets. Ik vroeg me nog wel even af of hij een wapen zou hebben. Achteraf hoorde ik dat dat ook zo was."

LEES OOK: Estefano rent achter gewapende overvaller aan: 'Zou het zo weer doen'

15.25

Auto op kant na eenzijdig ongeluk op A58

Op de A58 bij Breda is tijdelijk één rijbaan afgesloten vanwege een ongeluk. Bij een eenzijdig ongeval raakte een automobilist de vangrail en landde met zijn auto op de kant. De hulpdiensten waren snel aanwezig, de man is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Een berger zette de auto terug op zijn wielen. Een half uur later was de snelweg alweer open.

Foto: SQ Vision/Tom van der Put.
Foto: SQ Vision/Tom van der Put.
15.01

Onderzoek na overval Helmond

De politie heeft in de achterzijde van de Rijpelberg in Helmond onderzoek gedaan, naar aanleiding van de overval op een tabakszaak eerder vandaag. Het is nog onduidelijk wat dat heeft opgeleverd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
14.06

Lange file na ongeluk A27

Na een ongeluk op de A27 van Breda naar Gorinchem, is de rechterrijstrook van de Merwedebrug dicht. Verkeer vanuit Brabant kan omrijden via Dordrecht (A59, A16 en A15). Je moet rekening houden met zeker een uur extra reistijd.

12.24

Verdachte aangehouden na steekpartij

De politie heeft iemand aangehouden na een steekpartij in een huis aan de Heerendonk in Nuenen. Daarbij raakte ook iemand gewond. De politie doet op dit moment nog onderzoek.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
12.01

Overvaller gezocht in Helmond

De politie is op zoek naar een gewapende man die rond kwart voor 12 een tabakszaak aan de Azalealaan in Helmond heeft overvallen. Daar bedreigde hij een medewerker. Uiteindelijk vertrok hij te voet, zonder buit. Het is trouwens niet de eerste keer dat de zaak overvallen werd. Begin vorig jaar was het ook al raak.

Via burgernet laat de politie weten dat het gaat om een getinte man van ongeveer 18 tot 20 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur, is rond de 1,70 meter en draagt een zwarte Nike-jas en zwarte broek. De politie benadrukt dat je de man vooral niet zelf moet benaderen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
11.46

Vrouw die de sloot inreed was dronken

De 61-jarige vrouw uit België, die maandagnacht op de Rithsestraat in Breda met haar auto in de sloot belandde, zat dronken achter het stuur. Toen de agenten op de plek van het ongeluk aankwamen, lag de vrouw naast de auto. Ze bleek uiteindelijk zo dronken, dat ze op het bureau niet eens meer in staat was om te blazen.

Er is een bloedtest afgenomen, waaruit moet blijken hoeveel ze precies gedronken had. De uitslag daarvan komt pas over een paar weken.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
09.31

Gebied rondom rechtbank Breda korte tijd afgezet

Het gebied rondom de rechtbank in Breda is korte tijd afgezet geweest, nadat voor de ingang een achtergelaten tas werd gevonden. Het gebouw zelf hoefde niet ontruimd te worden. Een half uur later bleek dat de tas leeg was en werd het gebied weer vrijgegeven.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
09.28

Treinverkeer rondom Den Bosch weer hervat

Na problemen door een kapotte trein, wordt het treinverkeer tussen Den Bosch en Geldermalsen inmiddels weer opgestart.

09.17

Drie auto's botsen in Breda

Drie auto's zijn op elkaar gebotst op de Tilburgseweg in Breda. Een bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar lijkt geen zware verwondingen te hebben. Door het ongeluk is er wel een lange file ontstaan.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
08.10

Vrachtwagen lekt diesel op A58

Een kapotte vrachtwagen zorgt voor de nodige vertraging op de A58 van Tilburg naar Breda. Omdat de wagen diesel lekt, is bij Ulvenhout de rechterrijstrook dicht. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond half tien weer schoon en vrij is.

Foto: Twitter Rijkswaterstaat
Foto: Twitter Rijkswaterstaat
07.56

Druk op de weg

Het is druk op de Brabantse snelwegen, mede door de dichte mist. Op de A16 van Breda naar Rotterdam sta je voor de Moerdijkbrug ruim een half uur in de file.

Wachten op privacy instellingen...
07.47

Minder treinen Den Bosch - Geldermalsen

Door een kapotte trein rijden er op dit moment veel minder treinen tussen Geldermalsen en Den Bosch. De NS verwacht dat de problemen rond half tien verholpen zijn.

04.12

Auto in sloot in Breda

Een auto is afgelopen nacht in een sloot beland naast de Rithsestraat in Breda. Dit gebeurde rond drie uur. Een agente heeft de bestuurster uit de auto gehaald. Er werd gekeken of ze gewond was. Daarna is ze door de politie meegenomen naar het politiebureau. Waarom is niet duidelijk. Een berger heeft de auto getakeld. Maandagmiddag was het ook al raak op de Rithsestraat, toen belandde daar een auto rechtop in de sloot.

20.48

Man overlijdt nadat boom op hem valt

Een man is maandagavond om het leven gekomen in het buitengebied van Schijf. Hij was met een kettingzaag aan het werk in het bos, toen een boom op hem viel. De politie spreekt van een noodlottig ongeluk. De boom die op de man viel, was niet met een kettingzaag omgezaagd.

LEES OOK: Man komt om het leven nadat boom op hem valt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!