Rugblessure zit Tim van Rijthoven dwars in jacht op top 100: 'Frustrerend'

15 februari 2023 om 18:59 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:03
nl
Tim van Rijthoven blijft voorlopig de eendagsvlieg binnen het tennis. De Roosendaler piekt dit jaar op de verkeerde momenten en blijft aanmodderen met zijn rug. Tijdens het ABN Amro Open strandde hij in de eerste ronde en dus ligt de druk op de komende weken wanneer hij de top 100 moet bereiken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Woensdagmiddag verloor Tim van Rijthoven in de eerste ronde van het ABN AMRO Open tegen Maxim Cressy, de nummer veertig van de wereld. Geen schande, maar het leverde de Roosendaler geen punten op in jacht naar een plek in de top 100.

Ruim een week eerder won de Brabantse tennisser in het Davis Cup-toernooi van de nummer 51 van de wereld. Een knappe prestatie, maar uitgerekend op dit landentoernooi zijn geen punten te winnen voor de wereldranglijst.

"Ik moet zoveel mogelijk gaan spelen om in de top 100 terecht te komen."

Na zijn verloren partij op het ABN AMRO Open vertelde Van Rijthoven in eerste instantie dat hij niet bezig was met zijn jacht op de top 100 maar een minuut later moest hij toegeven dat het wel een rol speelt.

“Ik moet zoveel mogelijk gaan spelen om in de top 100 terecht te komen. De komende weken gaan we naar Italië, Frankrijk en Zwitserland. Bij twee van de drie toernooien sta ik eerste geplaatst. Daar moet ik de punten binnenslepen.” Hij slaat de grotere toernooien in Amerika over omdat het daar lastiger is om punten te sprokkelen.

"Ik kan hartstikke goed tennissen."

Dat Van Rijthoven potentie heeft is duidelijk. Dat weet de tennisser zelf ook. “Ik kan hartstikke goed tennissen. Het is alleen zonde dat ik het niet kan laten zien.”

Het kwartje valt de laatste tijd net de verkeerde kant op. Zo ook met zijn rug. Al sinds juli kampt de 25-jarige tennisser met rugklachten. Woensdag in zijn wedstrijd tegen Cressy moest hij weer behandeld worden.

“Ik voel mij redelijk geremd in mijn progressie door mijn rug."

“Ik voel mij redelijk geremd in mijn progressie door mijn rug. Elke tennisser heeft pijntjes maar bij mij is het aan de lopende band. Deze week kwam er ook weer een ontstoken teen bij. Dat gaat op dit niveau meetellen. Ik maak veel te weinig uren. Dat is frustrerend.”

Ondanks zijn behandelingen lijkt Van Rijthoven de komende toernooien gewoon te gaan spelen. Donderdag gaat hij naar de fysio, die moet groen licht geven. Gebeurt dat, dan komen er cruciale weken aan. Blijft hij een eendagsvlieg of zet hij eindelijk die stap in de top 100?

Tim van Rijthoven krijgt een behandeling tijdens de wedstrijd (Foto: OrangePictures)
Tim van Rijthoven krijgt een behandeling tijdens de wedstrijd (Foto: OrangePictures)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!