Rosa (3) mag koningin Máxima een tekening geven: 'Wat een mooie mevrouw!'

16 februari 2023 om 19:18 • Aangepast 25 februari 2023 om 02:00
nl
Stel je bent drie jaar oud en de koningin komt bij jou om de hoek op visite. Dan ben je natuurlijk gek als je niet gelijk even je kleerkast induikt om je mooiste prinsessenjurk uit te kiezen. Rosa (3) uit Eindhoven wachtte als een engeltje op de koningin: "Oh, wat een mooie mevrouw!"
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Máxima bracht donderdag een werkbezoek aan de designers in het NUL ZES-gebouw in Eindhoven. "Toevallig was ik vrij", begint moeder Kelly Mansvelders te vertellen. Op de achtergrond is uitbundig gezang van Rosa te horen. Haar dag kan duidelijk niet meer stuk. "Ik zei tegen Rosa dat de koningin het misschien wel leuk zou vinden om een tekening te krijgen." Dus heeft Rosa een prachtige Mickey Mouse-plaat voor haar ingekleurd.

"We stonden eerst achter de auto, waarmee Máxima aankwam. Daardoor lukte het afgeven net niet, maar ik denk ook dat Rosa het toen eigenlijk echt te spannend vond."

Tijdens het wachten kunnen de zenuwen gelukkig een beetje zakken. Ademloos staat de kleine prinses voor het raam van het NUL ZES-gebouw. Wanneer de koningin weer naar buiten komt, loopt ze in een rechte lijn op Rosa en haar tekening af.

"Máxima was echt ontzettend lief. Ze wilde per se haar naam weten en zei dat ze een prachtige prinses was."

Máxima vroeg naar de jonge prinses haar naam, maar toen bleef het een beetje stil. Want als de koningin opeens tegenover je staat, zijn dat soort vragen opeens toch wel ingewikkeld. "Ik heb maar even verteld dat ze Rosa heet", lacht moeder Kelly. "Máxima was echt ontzettend lief. Ze wilde per se haar naam weten en zei dat ze een prachtige prinses was. Voor Rosa is dat geweldig, ze straalde."

Nadat de koningin de kleurplaat in ontvangst heeft genomen, moet ze helaas snel haar auto in. Maar om Rosa nog een extra keer te bedanken, houdt Máxima vol trots het papier tegen het raampje.

"Ik heb gewoon een tekening gegeven!"

"Ik heb gewoon een tekening gegeven!", giechelt de kleine Rosa in enthousiasme als ze thuiskomt. Haar dag kan niet meer stuk. Ze wilde haar prinsessenjurk sowieso al nooit uittrekken, maar nu al helemaal niet meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.