PSV behaalt zwaarbevochten overwinning op FC Twente

26 februari 2023 om 18:58 • Aangepast 8 maart 2023 om 02:01
PSV blijft in het spoor van Ajax, Feyenoord en AZ in de strijd om het landskampioenschap. Thuis tegen FC Twente werd zondag een zwaar bevochten overwinning behaald. Met twee assists had Johan Bakayoko een groot aandeel in de 3-1 zege.
Profielfoto van Liam Toll
Liam Toll

Binnen tien minuten kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een doelpunt van Fábio Silva. Bakayoko legde de bal vanaf de zijkant perfect op het voorhoofd van Silva die hem daarna voorbij keeper Lars Unnerstall van FC Twente kopte. Een kers op de taart bij het basisdebuut van de 20-jarige Silva.

Vechten voor de overwinning
Direct na rust trok FC Twente de stand gelijk. Nadat Xavi Simons een grote kans miste voor PSV wist Twente in de tegenaanval wel te scoren. Vanaf de linkerkant leek Virgil Misidjan een voorzet te willen geven, maar die draaide in de verre hoek nog net voorbij Benítez het doel in.

Tien minuten later was het weer een voorzet van Bakayoko die goud waard bleek voor PSV. Hij legde de rebound na een corner op het hoofd van Luuk de Jong die daarmee zijn 100e eredivisiegoal maakte voor PSV. Daarna brak de wedstrijd echt open en waren er over en weer kansen voor beide ploegen.

Na een fraaie voorzet van Sangare wist Simons de rust te bewaren om in de 75e minuut de 3-1 binnen te tikken. Daarmee zette hij ook de eindstand op het scorebord.