Willem II klopt FC Den Bosch en nestelt zich in subtop

2 april 2023 om 15:22 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
Willem II heeft in de Keuken Kampioen Divisie met 2-0 gewonnen van het laaggeplaatste FC Den Bosch. De Tilburgers nestelen zich met de overwinning nog vaster in de subtop. De Bosschenaren spelen een kleurloos seizoen en staan op een achttiende plek.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Den Bosch - Willem II 0-2 (0-1)
Kort na de aftrap kwam het eerste gevaarlijk moment van de wedstrijd op naam van de Tilburgers. Uit een corner kreeg Willem II een bijna niet te missen kans om op voorsprong te komen. Het schot van Kabangu werd echter knap uit het doel gehouden door FC Den Bosch-keeper Wouter van der Steen.

In de eerste helft kreeg zowel FC Den Bosch als Willem II nog een goede kans om te scoren. Maar beide doelpogingen waren niet succesvol. Op slag van rust schoot Thijs Oosting de Tilburgse ploeg alsnog op een 0-1 voorsprong.

Vijf minuten na rust kwam Willem II goed weg. Bosschenaar Gedion Zelalem schoot van dichtbij tegen de lat. Na een kwartier spelen in de tweede helft vergrootte Willem II de voorsprong. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Erik Schouten die raak schoot, 0-2.