Video

Politie waarschuwde school voor escalatie eindexamenstunt Eckartcollege

17 april 2023 om 08:37 • Aangepast 26 april 2023 om 02:02
nl
Het besluit om het Eckartcollege in Eindhoven deze maandag te sluiten, werd genomen na een waarschuwing van de politie. Dat blijkt uit een mail die de school naar ouders van leerlingen stuurde. De school voor middelbaar onderwijs en de politie waren bezorgd over de veiligheid, vanwege een stunt van eindexamenleerlingen.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het risico zou volgens de school 'van dien aard zijn dat de school en het terrein uit voorzorg deze maandag gesloten blijven'. "Veiligheid gaat immers boven alles. De politie is maandagochtend zichtbaar aanwezig", is te lezen in de mail aan de ouders. "De lessen komen te vervallen, ook die voor de niet-examenklassen. Vanaf dinsdag is de school weer open en kunnen we starten met de Brainportweek."

'Dit vinden wij niet grappig'
"Examenstunts zijn meestal grappig, maar deze vinden wij niet grappig", reageerde rector Claire Arts van het Eckart maandagochtend. Om wat voor stunt het precies zou gaan, wil de directie van de school niet zeggen.

De politie laat weten dat agenten tot negen uur 's ochtends aanwezig blijven op het terrein. "We zijn verder extra alert op meldingen vanuit de school en we staan ook goed in contact met hen." Wat voor onrustwekkende signalen de politie precies had gekregen, wil de woordvoerster niet zeggen.

'Ingrijpend besluit'
“Het is een ingrijpend besluit, maar we denken dat dit wel het goede besluit is. We kunnen de veiligheid op school anders onvoldoende garanderen”, liet Arts eerder al aan stadsomroep Studio040 weten. Ze wil verder niet ingaan op de vraag of er gesprekken volgen met de leerlingen die de stunt hadden voorbereid.

Op het Eckartcollege in Eindhoven zitten ongeveer 1500 leerlingen.

Koning Willem II College
In Tilburg moest de politie vrijdagmiddag een einde maken aan een uit de hand gelopen examenstunt in het Koning Willem II College in Tilburg. Het gebouw stond vol rook door twee rookbommen die in de aula werden afgestoken.

Beelden van het Koning Willem II College in Tilburg vol rook:

De poort van het Eckartcollege blijft maandag gesloten (foto: Hans Janssen).
De poort van het Eckartcollege blijft maandag gesloten (foto: Hans Janssen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!