Gebiedsverbod voor drie jongeren na ruzie bij opvang Oekraïners

21 april 2023 om 17:53 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
Drie jongeren hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de gemeente Best, nadat ze vorige week ruzie kregen met bewoners van de opvanglocatie voor Oekraïners aan de Koningin Emmalaan. Daarbij werd van beide kanten geduwd en getrokken. Het gaat om jongeren tussen de 16 en 19 jaar.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Een groep jongeren had volgens de politie het schoolplein van de opvanglocatie uitgezocht om te gaan chillen. Maar dat mag niet, de opvangplek is verboden voor mensen die er niet wonen. De vluchtelingen waren dan ook niet gediend van de rondhangende jeugd en vroegen hen te vertrekken.

Tot twee keer toe ging het vervolgens mis, vorige week woensdag. Er circuleren filmpjes op internet met beelden van de ruzies. Daarbij was sprake van wat duw- en trekwerk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Burgemeester Hans Ubachs reageerde toen al: "De groep staat erom bekend dat ze regelmatig overlast veroorzaakt. Het is belangrijk dat de Oekraïners zich veilig voelen." De politie en boa’s houden extra toezicht op de plek. Het is volgens buurtbewoners al een paar dagen rustig.

Na onderzoek van de politie is besloten om drie gebiedsverboden op te leggen, zo zegt een gemeentewoordvoerder. "Die drie personen stonden al bekend bij ons." Buurtbewoners bevestigen dat politie en boa's regelmatig toezicht houden en langs de opvang rijden. Ook met camera's wordt bekeken of de jongeren zich aan het verbod houden.

In de voormalige Wilhelminaschool worden sinds begin dit jaar ongeveer zestig gevluchte Oekraïners opgevangen.

LEES OOK: Oekraïners ruziën met jongeren die bij hun opvang komen 'chillen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!