Kopschopper krijgt maximale taakstraf voor trappen van bewusteloze man

28 april 2023 om 14:08 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:00
nl
Een 21-jarige man uit Veghel heeft een taakstraf van 240 uur gekregen voor zinloos geweld. De man sloeg in april vorig jaar een jongeman op het busstation in Eindhoven op zijn gezicht en schopte hem nog een keer tegen zijn hoofd toen die bewusteloos op de grond lag.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De Veghelaar kreeg ’s nachts rond half vijf ruzie op het busstation bij het Centraal Station toen hij werd aangesproken door een dronken man. Die zou hem hebben belaagd en racistische scheldwoorden hebben gebruikt.

Vuist in het gezicht
Hij werd zo boos dat hij het slachtoffer met een vuist in het gezicht sloeg. De jongeman viel op de grond en bleef bewusteloos liggen. De verdachte liep vervolgens om hem heen en schopte hard tegen zijn hoofd.

En dat neemt de rechtbank hem zeer kwalijk en is hij veroordeeld voor een poging tot doodslag. Naast de taakstraf kreeg hij nog een jaar celstraf voorwaardelijk opgelegd. Die moet hij uitzitten als hij nog eens in de fout gaat.

Het slachtoffer hield een gebroken kaak, een gezwollen oog en een snee onder het oog over aan de mishandeling. In zijn gezicht werden twee titanium platen aangebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!