Video

Explosie in drugslab: ontmantelen gaat hele dag duren

2 mei 2023 om 10:40 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:02
nl
Het drugslab aan de Hoppenkuil in Eindhoven waar maandag een ontploffing was, wordt dinsdag ontmanteld. Dit gaat volgens de politie waarschijnlijk de hele dag duren. Wat voor drugs er gemaakt werden in de bedrijfsloods, is nog niet duidelijk.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het drugslab is afgelopen nacht bewaakt door de politie. Dinsdag gaat het onderzoek weer verder. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gespecialiseerd in het ontruimen van drugslabs, is daarbij betrokken. Het lab wordt rond elf uur ontmanteld.

Bruine rook
De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een brand in de bedrijfsloods aan de Hoppenkuil. Het ging om een pand waar veel verschillende bedrijven in zitten.

In het lab was iets ontploft, vermoedelijk tijdens het maken van drugs. Uit het lab kwam bruine rook en in de omgeving hing een vreemde geur. In het lab waren een aantal muren ontzet.

Harde knal
Medewerkers van een bedrijfspand dat naast het lab zit, hoorden maandag een harde knal. "Een explosie was het, die bij ons de muur insloeg. We hebben toen de politie gebeld", zei een medewerker maandag.

Zo zag de brand in het lab er maandag uit:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!