1000 Brabanders fietsen mythische berg op voor de strijd tegen kanker

30 mei 2023 om 19:00 • Aangepast 9 juni 2023 om 02:03
nl
Meer dan duizend Brabanders bedwingen donderdag 1 juni een of meerdere keren de mythische berg Alpe d'Huez in Frankrijk. Dat doen zij fietsend, wandelend of hardlopend om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Omroep Brabant doet de hele dag verslag van Alpe d'HuZes. Vanaf 09.00 tot 17.00 uur kun je het evenement live volgen op tv en online.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Verslaggevers Raymond Merkx en Hannelore Struijs zijn voor Omroep Brabant aanwezig in Zuid-Frankrijk. Raymond verzorgt de presentatie op donderdag. Hannelore gaat onder de ruim vijfduizend deelnemers op de berg op zoek naar Brabanders en hun bijzondere verhalen.

Van de bijna 5400 deelnemers komen er 1081 uit onze provincie. De oudste vrouw van het evenement is Anny Marijnissen (77) uit Tilburg. Zij gaat wandelend naar de top van de Alpe d'Huez.

Uiteraard zal Hannelore ook een bezoek brengen aan de beroemde Nederlandse Bocht 7 waar de deelnemers door aanmoedigingen van de vele toeschouwers een extra motiverend duwtje in de rug krijgen.

200 miljoen euro
Het evenement Alpe d'Huzes wordt voor de zestiende keer gehouden. Het door de deelnemers ingezamelde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte. Deelnemers hebben zelf acties gehouden om geld in te zamelen. Het motto van het evenement is Opgeven is geen optie.

Tijdens de afgelopen edities van Alpe D'HuZes is er in totaal zo'n 200 miljoen euro opgehaald voor de financiering van inmiddels meer dan driehonderd onderzoeken naar kanker. In 2022 was de opbrengst iets meer dan 16 miljoen euro.

De Alpe d'Huez is 14 kilometer lang en telt 21 bochten. En die krijgen de deelnemers niet cadeau. Het bedwingen van de berg staat ook symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen en voor wie opgeven geen optie is.

De opbrengst in 2022 (Foto: Omroep Brabant/Raymond Merkx).
De opbrengst in 2022 (Foto: Omroep Brabant/Raymond Merkx).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!