Ruzie over meisje leidt tot massale vechtpartij en klappen met boksbeugel

17 juni 2023 om 09:30 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:01
nl
Op de Walvisstraat in Helmond vond vrijdagnacht een grote vechtpartij plaats. Hierbij zouden zo'n dertig mensen betrokken zijn geweest. Er zou volgens de politie op een feestje ruzie zijn ontstaan over een meisje. Vervolgens werd er over en weer geslagen, onder meer met een boksbeugel.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Rond half twee 's nachts werd de politie gewaarschuwd. Toen de agenten aankwamen, zagen ze de jongen die geslagen had met de boksbeugel met een groepje jongeren op een afstandje naar hen kijken. Toen de agenten op hen afstapten, renden of fietsten zij snel weg. Dit gebeurde een paar keer. "Wij hoorden de jongeren op een afstandje hierom lachen."

Om te voorkomen dat de situatie opnieuw uit de hand zou lopen, bleven de agenten in de buurt.

Nat
Op een gegeven moment zagen ze kans een van de jongeren aan te spreken, maar de anderen fietsten weer weg. Een van de jongeren botste met zijn fiets tegen een paaltje, viel en rende hard weg. De agenten namen vervolgens de fiets mee. De fiets is door een andere eenheid opgehaald en meegenomen naar het politiebureau.

Niet veel later liepen twee jongeren van dit groepje naast de agenten, terwijl ze deden alsof ze van niets wisten. De agenten spraken hen aan. De jongen die geslagen zou hebben met de boksbeugel was een van hen. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij werd gefouilleerd, maar had op dat moment geen boksbeugel bij zich. Wel was de jongen nat omdat hij, waarschijnlijk tijdens het vluchten, gevallen was in het water.

Passende maatregelen
De jongen kreeg van de agenten een proces-verbaal vanwege het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. Omdat de jongen minderjarig is, werd zijn ouder hiervan op de hoogte gebracht. Die kwam wat later de jongen ophalen. De ouder was op z'n zachtst gezegd niet blij met wat er gebeurd was en ging 'passende maatregelen' nemen.

De eigenaar van de fiets heeft zich nog niet gemeld bij de politie. De fiets kan daar opgehaald worden als een geldig identiteitsbewijs wordt getoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!