Nieuwe spits Pepi tekent voor vijf jaar bij PSV

7 juli 2023 om 13:24 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:02
nl
De komst van de Amerikaanse spits Ricardo Pepi (20) naar PSV is definitief rond. De nieuwe aanwinst die overkomt van FC Augsburg heeft in Eindhoven een contract getekend voor vijf jaar. Pepi is de eerste versterking voor de Eindhovenaren sinds de komst van trainer Peter Bosz.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

PSV zou volgens het ED ook aan akkoord hebben bereikt met Club Brugge over de komst van vleugelspits Noa Lang. Hij zou volgens de krant vrijdagochtend al medisch gekeurd zijn en op korte termijn aansluiten bij de selectie.

Kleine tien miljoen
Augsburg nam Pepi anderhalf jaar geleden voor zo'n achttien miljoen euro over van FC Dallas. De Duitse club, die nog niet eerder zoveel geld betaalde voor een speler, presenteerde de aanvaller toen als 'Amerikaans wonderkind'. PSV betaalt nu naar verluidt een kleine tien miljoen voor de voetballer.

"Met Luuk de Jong hebben we de beste kopper van Nederland. Gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn. Ricardo is nog erg jong en dus ook een transfer voor de toekomst", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Hij heeft op meerdere plekken bewezen een doelpuntenmaker te zijn en daar werkt hij super hard voor."

Pepi kwam voor Augsburg uiteindelijk tot vijftien competitiewedstrijden waarin hij niet scoorde. Afgelopen seizoen speelde de Amerikaan nog op huurbasis voor FC Groningen. Voor de uit de Eredivisie gedegradeerde club scoorde hij twaalf keer.

Bij Augsburg had de aanvaller nog een contract tot de zomer van 2026.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!