Liveblog

112-nieuws: zwaargewonde bij ongeluk • fietser gewond na val

29 juni 2023 om 22:28 • Aangepast 8 juli 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.24

Man van fiets gevallen

Aan de Sondervick in Veldhoven is vanavond een man van zijn fiets gevallen. De man raakte gewond en een traumahelikopter werd opgeroepen voor assistentie. De straat werd afgezet. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
21.16

Protest op viaduct boven A4

Op het viaduct bij Heimolen boven de A4 protesteert vanavond een handjevol boeren. Ze staan langs de kant van de weg met borden en vlaggen die omgekeerd hangen.

Foto: Jimmy Pasman.
Foto: Jimmy Pasman.
Foto: Jimmy Pasman.
Foto: Jimmy Pasman.
19.46

Ruiten van bus vernield

Twee mannen hebben donderdagavond een bus vernield in Roosendaal. Dat deden ze nadat een familielid van hen de bus instapte met drinken in haar hand. Toen ze een discussie kreeg met de chauffeur en hij de politie belde, kwamen de mannen opdraven. Ze sloegen een aantal ruiten en de deur in.

Aan beide kanten van de bus zijn de ramen ingegooid (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
Aan beide kanten van de bus zijn de ramen ingegooid (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
17.36

Bestuurder aangehouden

De politie heeft iemand aangehouden op de Engelseweg in Helmond. De verdachte reed in een auto waarvan de kentekenhouder 1469 dagen gevangenisstraf open had staan.

Wachten op privacy instellingen...
17.26

Man bedreigt mensen met mes

Op de Heistraat in Helmond heeft een man vanochtend voorbijgangers bedreigd met een mes. De politie heeft de man na een korte achtervolging kunnen aanhouden op de Kerkweg in Helmond. Na onderzoek bleek dat hij meerdere mensen had lastiggevallen. De politie is op zoek naar de slachtoffers en naar meer informatie.

16.52

File op A58

Op de A58 van Breda naar Eindhoven is een rijstrook dicht vanwege een vrachtwagen met pech bij Oirschot. Verkeer naar Eindhoven wordt omgeleid via Den Bosch. Rijkswaterstaat verwacht de weg rond half zeven weer vrij te hebben.

Wachten op privacy instellingen...
16.38

Man zwaargewond na ongeluk

Een man is gewond geraakt bij een ongeluk op de President Rooseveltlaan in Helmond. Hij botste met zijn scooter frontaal op een busje. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar. Hij is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.02

Auto op verkeerde weghelft

Flinke blikschade en twee gewonden bij een verkeersongeluk in Elsendorp. Op de Ripseweg kwam een auto op weg naar De Rips op de verkeerde weghelft terecht. Er volgde een botsing met een vrachtwagen. De klap was zo hard dat de tank van de truck begon te lekken. Ten slotte is nog een derde auto op de rest gebotst. De weg is voorlopig afgesloten.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
14.09

Winkeleigenaar blust vuur

Afgelopen nacht is er brand gesticht bij een winkel aan het Bredase Edisonplein. De eigenaar belde de politie en kon het vuur ook zelf blussen. Al vaker is de winkel het doelwit van vernielingen en brandstichting. Onderzoek heeft alleen nog geen arrestaties opgeleverd. De politie zegt de zaak hoog op te nemen. Van afgelopen nacht zijn camerabeelden veiliggesteld. De winkeleigenaar heeft aangifte gedaan.

13.40

Ongeluk in Overloon


In Overloon heeft een automobiliste een motorscooterrijder over het hoofd gezien. De jongen reed op het fietspad ter hoogte van de dierentuin toen de auto rechtsaf sloeg. Daar kwamen ze in botsing. Het slachtoffer droeg geen helm en had geen kentekens. Hij is met verwondingen aan zijn knie naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het kon gebeuren.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media).
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media).
13.38

Vrachtwagen rijdt fietser aan

Een fietser is ernstig gewond geraakt toen hij onder een vrachtwagen terechtkwam in Eindhoven. Dat gebeurde iets na half een op de Oirschotsedijk. De vrachtwagen wilde net de Mispelhoefstraat ingaan. De vrachtwagen heeft de fietser vermoedelijk niet gezien. De hulpdiensten laten weten dat de fietser de weg overstak vlak achter een andere vrachtwagen. In de buurt is een traumahelikopter geland om eerste hulp te verlenen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.58

Files naar Dordrecht

Door een ongeluk op de A16 staat er file vanaf knooppunt Zonzeel tot Dordrecht. Het leidt tot een nog grotere file op de A17. Tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder staat er acht kilometer file.

Wachten op privacy instellingen...
12.40

Chauffeur lichtgewond

De verbindingsweg van de A2 naar de de A67 blijft tot zeker elf uur vanavond dicht. Vanochtend reed een vrachtwagen in zuidelijke richting over de vangrail en belandde daardoor deels in de berm. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg zo lang dicht omdat het voertuig geborgen moet worden. Verder is er diesel gelekt in de berm, dus moet de grond worden gesaneerd.

Omdat de vrachtwagen over de vangrail reed, is ook deze beschadigd. Evenals een verkeersbord. Die zullen allebei vandaag gerepareerd of vervangen worden. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het incident lichtgewond. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. Een berger heeft de truck gestabiliseerd omdat die bijna omkantelde.

Foto: Rijkswaterstaat op Twitter.
Foto: Rijkswaterstaat op Twitter.
12.14

Bedreigd met mes

De onrust van gisteren op het Dr. Struyckenplein in Breda ging om een conflict tussen bekenden. Dat meldt de politie vandaag. Een 27-jarige man zou een 32-jarige man hebben bedreigd met een mes. Doordat handhavers van de gemeente tussenbeide kwamen, is wellicht erger voorkomen.

De verdachte, die geen vast adres in ons land heeft, ging er te voet vandoor. Daarna stapte hij in een auto. Niet veel later konden agenten hem op de Van Hogendorpstraat arresteren. Hij zit nog vast. Op het plein waren verzamelden zich gisteren veel agenten met kogelwerende vesten. Er is daar ook een mes gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
11.08

Kinderdagverblijf ontruimd

Kinderdagverblijf Donkey in Gemert is vanmorgen twee keer ontruimd vanwege een melding van koolmonoxide. De brandweer kon echter niks meten. Volgens een medewerker van het kinderdagverblijf is een co-melder waarschijnlijk kapot. Veel ouders hebben inmiddels gehoord van de ontruimingen en bellen naar het dagverblijf. Maar daar is verder niets aan de hand, behalve overlast van een kapotte melder.

10.42

Vrachtwagen gestrand

Op de A2 ten westen van Eindhoven is de verbindingsweg naar de A67 richting België dicht. Er is daar een vrachtwagen op de vangrail beland. 'De vertraging is nu nog nihil maar zal gaan oplopen', meldt Rijkswaterstaat.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.37

Ook explosieven in Oss

De politie heeft donderdagochtend op 25 plekken in Nederland invallen gedaan in een groot onderzoek naar plofkraken in Duitsland. Zo worden onder meer een kelderbox onder een flat in Den Bosch en een huis op een woonwagenkamp in Oss doorzocht. Op die plekken zijn explosieven gevonden, die mogelijk worden gebruikt bij plofkraken.

LEES OOK: 25 invallen in plofkraakonderzoek: ook explosieven op woonwagenkamp Oss

10.34

Onderzoek aan spoor

Omdat er technisch onderzoek aan het spoor moet plaatsvinden, rijden er straks geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Dat duurt volgens de NS van kwart voor elf tot kwart over elf.

08.30

School staat blank

Op de praktijkschool van Curio in de Bredase Frankenthalerstraat is vanochtend een boiler kapotgegaan. Daardoor staat er een laag water in een deel van het gebouw. De rest van de week kan er op de locatie geen les meer worden gegeven. De leerlingen en ouders zijn vanochtend vroeg door de school geïnformeerd.

"We willen zeker weten dat het veilig is voor we weer leerlingen over de vloer krijgen", vertelt een woordvoerster van Curio. "We zijn nu de schade in kaart aan het brengen." Volgens haar zijn monteurs inmiddels ter plaatse. Hoe het kon dat de boiler is gesprongen, is niet duidelijk. Waarschijnlijk kan de school maandag weer open.

07.00

Grote hoeveelheid explosieven gevonden

Een flat in Den Bosch wordt donderdagochtend ontruimd nadat er bij een inval een grote hoeveelheid explosieven is gevonden in een kelderbox onder de flat. De politie deed een inval in een appartement aan de Helftheuvelpassage en vond vervolgens een grote hoeveelheid explosieven in de kelder, dat meldt de politie ter plaatse.

Rechercheonderzoek leidde de politie naar de flat, wat precies de reden is van het onderzoek wil de politie niet kwijt. Ze heeft in de flat niemand aangehouden.

De flat wordt ontruimd. Ook kantoorpanden aan de overkant van de flat zouden worden ontruimd. Het is niet duidelijk om wat voor explosieven het gaat en wat de hoeveelheid precies is.

LEES OOK: Grote hoeveelheid explosieven gevonden in flat, gebouw wordt ontruimd

De flat wordt ontruimd (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
De flat wordt ontruimd (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
02.30

Bestelbus gaat in vlammen op

Een bestelbus is afgelopen nacht volledig uitgebrand op een parkeerplaats in het centrum van Oss. De wagen stond in brand op een parkeerterrein tussen de Sint Sebastiaanstraat en de Sint Anthoniusstraat. In eerste instantie kreeg de brandweer melding dat er meerdere auto's in brand stonden, ze kwam daarom met twee blusvoertuigen en een waterwagen naar de brand.

Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden stonden op straat om te zien wat er aan de hand was. De brandweer kon niet voorkomen dat de bestelbus volledig uitbrandde. Twee auto's die naast de bestelbus stonden, liepen ook schade op. Eigenaren van de wagens kwamen zelf op de brand af, een derde eigenaar is door de politie gebeld over de brand.

Hoe het komt dat de bestelbus in brand vloog, is niet bekend.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
22.33

Brand in Obesitaskliniek

De brandweer is gisteravond uitgerukt voor een brand in de Obesitaskliniek in Bergen op Zoom. Drie brandweervoertuigen en een hoogwerker kwamen ter plaatse. De brand woedde op de begane grond, er was niemand in het pand aanwezig en er is niemand gewond geraakt.

De rook van de brand trok over de A58. De brandweer gaf na een uur het sein brand meester. De Obesitaskliniek ligt naast het ziekenhuis. De brandweer schaalde in eerste instantie daarom flink op.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
22.28

Brand in zorginstelling Deurne

Bij een zorginstelling aan de Meester de Jonghlaan in Deurne is gisteravond brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een slaapkamer, een bewoner zou een matras in brand hebben gezet. Een andere bewoonster heeft de brand proberen te blussen, zij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De brandweer kwam met veel manschappen ter plaatse, het vuur kreeg ze snel onder controle.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!