Van kanker genezen Ralf Seuntjens heeft nog één ultieme droom in Japan

2 juli 2023 om 11:00 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:01
nl
Als Ralf Seuntjens (34) iets geleerd heeft, is dat 'later' niet zeker is. De voetballer zegt zelf geluk gehad te hebben door te genezen van lymfeklierkanker. De voetballer maakte halverwege juni weer zijn rentree op het veld en dat was voor de Bredanaar haast niet te bevatten. Nu wacht voor hem nog één ultieme droom.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Fantastisch”, blijft Seuntjens zeggen terwijl we met hem bellen nu hij in Japan is. “Dit had ik op voorhand nooit durven dromen. Je werkt er hard aan, maar dat ik dan daadwerkelijk mijn rentree mag maken is fantastisch.”

Het leven van de Bredase voetballer stond meer dan een jaar geleden volledig op zijn kop. Kort na zijn overstap naar Imabari in Japan werd er lymfeklierkanker ontdekt. Hij vocht en overwon de ernstige ziekte en kon vanaf februari gaan denken aan een herstel.

"Het is eigenlijk ongelooflijk."

“Door de chemokuren zat mijn lichaam ver onder nul. Als je een kruisbandblessure hebt kun je nog wat bewegen, maar ik heb stilgezeten. Ik woog 108 kilo. Daar moest ook flink wat vanaf. Dat ik dan in minder dan zes maanden weer in een wedstrijd op het veld staat is eigenlijk ongelooflijk.”

Op 17 juni reist Seuntjens voor het eerst mee met de selectie voor de uitwedstrijd tegen Tegevajaro Miyazaki. “Dat was voor mij een grote verrassing”, vertelt de voetballer. “Een dag voor vertrek kreeg ik een berichtje dat ik erbij zat. Dat was thuis met mijn vrouw een emotioneel moment.” Uiteindelijk viel Seuntjens een paar minuten voor tijd in en was hij eindelijk weer voetballer.

"Lastig om een heel gezin mee te nemen."

Zijn vrouw en kinderen, Noé (2) en Nolan (5), zijn meegegaan naar Japan. En vooral het nog kunnen voetballen voor zijn kinderen is een grote droom. “Mijn zoon Nolan krijgt nu alles pas echt mee. Hij is helemaal idolaat van voetbal. Hij heeft mijn broer Mats al zien voetballen bij RKC en dan zie je hem helemaal stralen.”

Maar uitgerekend bij de rentree van Seuntjens was Nolan er nog niet bij. “De uitwedstrijden zijn hier best ver reizen en dat is toch lastig om dan een heel gezin mee te nemen. Het moet een keer gebeuren in een thuiswedstrijd of bij uitwedstrijden hier in de buurt.”

"Hij roept dan ook altijd dat hij mij in het echt wil zien voetballen."

Tot die tijd kijkt Nolan de wedstrijden van papa op YouTube terug. “Hij roept dan ook altijd dat hij mij in het echt wil zien voetballen. Dat zit in je hoofd. Ik hoop hem dat nog te kunnen geven.”

Verder gaat Seuntjens met zijn familie vooral herinneringen maken. Want als iets de afgelopen periode duidelijk is geworden, is dat een morgen niet altijd zeker is. “Dit soort momenten moet je koesteren. We gaan de komende periode nog heel veel mooie herinneringen maken. Een fotoshoot in Japanse kledij, een grote reis na het seizoen en natuurlijk naar Tokio. Eerder zei je dat komt later wel, maar ik ben blij dat ik dit nog mee mag maken.”

LEES OOK: Kippenvel: genezen Ralf Seuntjens wordt emotioneel onthaald in Japan

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!