Tropische temperaturen keren terug: 'Komend weekend weer 30 graden'

2 juli 2023 om 13:06 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:00
nl
Voor wie de tropische temperaturen van juni mist, heeft weerman Johnny Willemsen van Weerplaza goed nieuws. "De laatste weersverwachtingen laten zien dat het volgend weekend weer 30 graden zal gaan worden."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een aantal dagen met volop zomerweer zit er weer aan te komen", vertelde Johnny zondag in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant.

"Wil je buiten in de tuin zitten, dan is een plekje uit de wind wel fijn."

Maar de eerstvolgende dagen houden we nog een afwisseling van zon en wolken. Ook deze zondag. "Het blijft daarbij droog en het wordt een graad of 22. Dat is best een aardige temperatuur. Daarbij staat wel een aanwezige westenwind. Dus wil je buiten in de tuin gaan zitten, dan is een plekje uit de wind wel fijn."

Maandag krijgen we hetzelfde weer. "Een mix van wolken en zon. Heel misschien een bui, maar ik denk dat het in Brabant maandag droog blijft. De noordelijke helft van Nederland krijgt de meeste buien maandag. De wind is ook dan weer aanwezig. De temperatuur is ongeveer vergelijkbaar."

"Vanaf donderdag krijgen we meer zonneschijn."

Dinsdag en woensdag worden twee dagen met behoorlijk wat buien. "Daarbij hebben we een temperatuur ruim 20 graden tussen de buien door. Vanaf donderdag krijgen we meer zonneschijn en gaat de temperatuur omhoog."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!