Video

Auto belandt in het water na ongeluk: man (21) uit Breda omgekomen

3 juli 2023 om 10:08 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:01
nl
Een 21-jarige man uit Breda is zondagnacht omgekomen bij een verkeersongeluk in het Noord-Hollandse Markenbinnen (gemeente Alkmaar). De auto waarin hij zat, belandde na een aanrijding met een ander voertuig in het water. Een 21-jarige man uit Amersfoort die met de man uit Breda in de auto zat, raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Een derde overleden slachtoffer werd maandag na een urenlange zoekactie in de Markervaart gevonden. Over de identiteit van dit slachtoffer is nog niks bekendgemaakt.

De aanrijding gebeurde rond middernacht op de N246 in de buurt van Markenbinnen. Een van de wagens reed na de botsing honderden meters door, sloeg meerdere keren over de kop en kwam in het water naast de weg terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit en wisten twee slachtoffers, onder wie de Bredanaar, uit het water te halen.

Er zouden drie inzittenden zijn geweest. Daarom werd meteen een zoekactie naar de derde inzittende op touw gezet. Maandagochtend kwam hierbij ook het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) in actie. Vanwege de zoekactie lag het scheepvaartverkeer in de Markervaart stil.

Voor zover bekend raakte niemand in het andere bij het ongeval betrokken voertuig gewond. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Foto: ANP.
Foto: ANP.
Foto: ANP.
Foto: ANP.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!