Liveblog

112-nieuws: afgebroken tak blokkeert de weg • motorrijder gewond

4 juli 2023 om 16:51 • Aangepast 14 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.53

Tak blokkeert weg

Een gevaarlijk tafereel op de Galderseweg in Breda. Een flinke tak blokkeerde daar dinsdagavond een tijdlang een groot deel van de weg. Vanwege de schemering was het afgebroken stuk boom wat lastig zichtbaar. Voorbijgangers belden 112 en zijn blijven staan om het overige verkeer te waarschuwen.

Foto: SQ Vision/Tom van der Put
Foto: SQ Vision/Tom van der Put
Foto: SQ Vision/Tom van der Put
Foto: SQ Vision/Tom van der Put
17.42

Politie zoekt Porschebestuurder

De politie is hard op zoek naar de bestuurder van een Porsche, die onlangs met bijna 260 kilometer per uur over de vluchtstrook van de snelweg A50 bij afrit Zeeland/Uden reed. Een video van zijn dollemansrit verscheen op Dumpert.

16.45

Burgemeester Chaam sluit drugspand

Burgemeester Lieke Schuitmaker van de gemeente Alphen-Chaam heeft een gebouw aan de Leerdreef in Chaam voor drie maanden gesloten. Afgelopen april werd daar een cocaïnewasserij ontdekt. Dat is een plek waar cocaïne uit bijvoorbeeld kleding of karton wordt gehaald en wordt verwerkt tot poedervorm. Een 58-jarige man en 37-jarige vrouw werden destijds al opgepakt.

LEES OOK: Cocaïnewasserij ontdekt in Chaam, bekende van de politie opgepakt

16.19

Motorrijder gewond in Oss

Op de Braakstraat in Oss is iets voor half vier een motorrijder gewond geraakt. Volgens een voorbijganger zou hij op de kruising met de Kromstraat onderuit zijn gegaan bij het nemen van een bocht. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor raakte licht beschadigd en is door een agente naar het huis van de bestuurder gebracht.

Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
Foto: SQ Vision/Gabor Heeres
15.05

Waarschuwing voor zware ochtendspits

Eerder vandaag al kondigde het KNMI voor morgenvroeg code geel af vanwege zware windstoten in onze provincie. Nu waarschuwt ook Rijkswaterstaat voor gevaarlijke rij-omstandigheden als gevolg van veel regen en zware windstoten wanneer je vannacht of morgenvroeg de weg op gaat. De ochtendspits kan morgen drukker verlopen dan gebruikelijk.

Wachten op privacy instellingen...
14.30

Auto op zijn zijkant: veel vertraging op A16

Een ongeluk op de A16 bij knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk, zorgt voor veel vertraging wanneer je richting Breda wilt. De rechterrijstrook is afgesloten nadat een auto op zijn zijkant belandde. Rijkswaterstaat waarschuwt rond half drie dat de vertraging snel oploopt. Rond die tijd moet je rekening houden met bijna een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.50

Nog geen aanhoudingen in zaak aanslag Breda

In de zaak van de aanslag in de Meidoornstraat in Breda vrijdagnacht zijn nog geen aanhoudingen verricht. Dit laat de politie weten. Het onderzoek is nog in volle gang, zegt een woordvoerder ook. Vooralsnog houdt de politie geen rekening met een verband met andere aanslagen. "Dit wordt behandeld als een op zichzelf staand incident", geeft ze aan.

Gisteren doken er beelden op van de aanslag. Beelden waarvan de politie op de hoogte zegt te zijn.

LEES OOK: Beelden van fietser die explosief gooit en de enorme klap die erop volgt

12.00

De A50 richting Oss is weer open

De A50 richting Oss is weer open nadat er eerder vanochtend bij knooppunt Bankhoef in Gelderland een ernstig ongeluk gebeurde waarbij twee vrachtwagens betrokken waren. De politie deed onderzoek naar het ongeluk waardoor de weg enkele uren helemaal dicht was. Om half twaalf waren ook de bergingswerkzaamheden afgerond en werd de weg weer vrijgegeven.

11.45

Vermiste man (93) dood gevonden

Het lichaam dat vanochtend in een plas in het Bomenpark in Heesch werd gevonden, is van de man van 93 die sinds gistermiddag werd vermist. Dat laat de politie weten. Het lichaam werd gevonden tijdens een grote zoekactie door de politie en het Veteranen Search Team naar de man.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
10.38

'Foute' elektriciens opgepakt

De politie heeft vandaag een netwerk van 'foute' elektriciens opgerold. Het gaat om acht mannen van 22 tot en met 35 jaar oud uit onder meer Helmond, Deurne en Asten. Ze zouden mensen buitensporig hoge bedragen hebben laten betalen voor 'elektriciens' die niet het werk leverden dat ze beloofden. De mannen waren in heel het land actief. Bij de politie kwamen meer dan vijfhonderd aangiftes en meldingen tegen de mannen binnen.

Foto: ANP.
Foto: ANP.
10.00

Dode in het water gevonden in Heesch

Tijdens een grote zoekactie naar een vermiste man van 93 uit Heesch heeft de politie in die plaats vanochtend een lichaam gevonden. De dode werd gevonden in het water van het Bomenpark. Onderzoek moet uitwijzen of het hier inderdaad gaat om de vermiste 93-jarige man, zo laat de politie weten.

LEES OOK: Dode in het water gevonden tijdens grote zoekactie naar vermiste man van 93

De politie deed onderzoek naar de vermiste man uit Heesch (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie deed onderzoek naar de vermiste man uit Heesch (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
09.25

Morgenochtend waarschuwing voor zware windstoten

Het KNMI waarschuwt voor onstuimig weer met zware windstoten van zeventig tot honderd kilometer per uur dat morgenvroeg onder meer over onze provincie trekt. Het meteorologisch instituut heeft daarom code geel afgegeven van vijf tot acht uur morgenochtend. De ochtendspits zou hierdoor morgenochtend zomaar drukker kunnen verlopen dan normaal op woensdag.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Oppassen op weg voor harde windstoten en zware regen: ''t Wordt kleddernat'

08.25 A50 richting Oss tot 13.00 uur dicht
De A50 richting Oss is vanochtend dicht na een ernstig ongeluk met twee vrachtwagens bij knooppunt Bankhoef in Gelderland. Voor verkeer vanuit Gelderland richting Den Bosch is een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Valburg via de A15 en de A2. Ook vanuit Eindhoven in de richting Arnhem moet je rond half negen rekening houden met vertraging door een kijkersfile op de A50.

Naar verwachting duurt de afsluiting tot een uur vanmiddag.

Wachten op privacy instellingen...
07.19

Auto botst op boom

Een auto is vanochtend vroeg op een boom gebotst naast de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. De bestuurder verloor rond halfzeven de macht over het stuur. Mensen in de buurt hoorden de klap en kwamen direct naar buiten. De man lag in het gras en was gewond aan zijn been. De politie en een ambulance kwamen met spoed naar de Pannenschuurlaan. De man is behandeld door het ambulance personeel. Een berger werd opgeroepen om de auto op te halen. Buurtbewoners hebben het glas van de weg geveegd en de brokstukken opgeruimd.

De bestuurder was gewond en is behandeld door ambulancepersoneel (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De bestuurder was gewond en is behandeld door ambulancepersoneel (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
05.50

Vroege file op A17

Op de A17 van Roosendaal richting Dordrecht staat sinds zes uur vanochtend alweer een kilometerslange file tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder. Dit vanwege omrijdend verkeer vanwege de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug. Die is nog dicht tot 4 augustus elf uur 's avonds. De filelengte was rond halfacht 's ochtends opgelopen tot acht kilometer, goed voor een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
21.51

Boom breekt af door harde wind

Brandweermannen hadden gisteravond hun handen vol aan een omgewaaide boom in Breda. Tegenover het Mastbos Hotel viel een boom om door de harde wind. In zijn val nam die een andere grote tak mee. De toegang naar de Huisdreef werd hierdoor helemaal geblokkeerd. De brandweer maakte de weg weer vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.18

Brand in Breda

Bij een huis aan de Rijnstraat in Breda woedde gisteravond brand. De brandweer werd rond halfnegen opgeroepen. door buurtbewoners Ook een ambulance en de politie kwamen naar de Rijnstraat. Wat precies in brand stond, is niet naar buiten gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!