Veroordeelde leraar blijft maar dickpics sturen, volgens het OM

12 juli 2023 om 14:08 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:00
nl
Een oud-leraar van het Pius X-College in Bladel is gewoon doorgegaan met het sturen van zogenoemde dickpics, volgens het Openbaar Ministerie. Ondanks het feit dat hij daar al eens voor veroordeeld is. Dat bleek woensdag tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Bosch. De beelden van zijn stijve geslachtsorgaan kwamen terecht bij hetzelfde slachtoffer, een nu 20-jarige vrouw.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De zaak komt voor het hof omdat het Openbaar Ministerie (OM) beroep had aangetekend tegen de straf die de rechtbank eerder had opgelegd aan de 54-jarige man uit Best.

Woensdagochtend is de zaak aangehouden, toen de advocaat-generaal namens het OM meldde dat de oud-leerkracht en het slachtoffer nog steeds contact hebben. En dat de man haar via de telefoon veel expliciet seksueel getinte berichten blijft sturen, waaronder dickpics. Ook is te zien dat hij ‘wat doet’ met zijn geslachtsorgaan.

Bijles economie
De verdachte en het slachtoffer kregen ruim vier jaar geleden een relatie toen hij haar bijles economie gaf. Het slachtoffer was toen zestien. Vorig jaar november stelde de rechtbank vast dat de man in 2020 aan het meisje foto- en filmbeelden heeft gestuurd van zijn stijve penis. De man, getrouwd en vader van vier kinderen, kreeg twee dagen cel en hij moet een schadevergoeding van 1000 euro betalen.

Het OM had 2,5 jaar cel en een schadevergoeding van bijna 13.000 euro geëist. Volgens justitie pleegde de man gedurende een jaar ontucht met het slachtoffer. Zo zouden ze seks hebben gehad bij het meisje thuis en in België. De rechtbank achtte dit niet bewezen, onder meer omdat getwijfeld werd aan de lezing van het slachtoffer. Haar verklaringen zouden niet met elkaar stroken.

Het OM ging in hoger beroep en dat zou deze woensdag dienen. Toen bleek dat er nog steeds contact zou zijn tussen de twee, is de zaak dus aangehouden. De advocaat-generaal was hier dinsdag achter gekomen, toen ze met het slachtoffer sprak. Daarop is direct de politie gevraagd de telefoon van de man in Best in beslag te nemen.

Volgens de advocaat-generaal bevestigt de politie dat er telefoonverkeer is geweest tussen de twee partijen. Ze maakte er een belangrijk punt van, omdat eerder bij de rechtbank in Den Bosch werd getwijfeld aan de geloofwaardigheid van de jonge vrouw. Gezien de nieuwe ontwikkelingen, besloot het hof de zaak aan te houden.

Overvallen door onthulling
De advocaat van de verdachte werd overvallen door de onthulling. Hij overweegt een onderzoek te laten instellen naar het contact tussen zijn cliënt en het slachtoffer.

Het hof wil dat de verdachte aanwezig is bij de inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens zijn advocaat kan de man dat niet aan, onder meer als gevolg van een TIA. "Het is te veel voor hem." Dat was ook de reden waarom zijn cliënt woensdag en bij de rechtbank afwezig was.

De vrouw was wel naar Den Bosch gekomen, ondersteund door haar ouders, familieleden en een advocaat. Ze vertelde na afloop dubbele gevoelens te hebben: blij dat de man moet komen wanneer het hof zich weer over de zaak buigt, maar teleurgesteld dat er een vertraging van maanden is opgelopen. Het hof kon zich dit goed voorstellen: "Dit is een zware gang, maar het is niet anders."

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak verder gaat.

LEES OOK: Leraar Pius X stuurt leerlinge dickpics: twee dagen cel en schadevergoeding

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!