Liveblog

112-nieuws: straten vol water • motor in brand tijdens het rijden

18 juli 2023 om 22:50 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.30

Intercity's rijden weer

De intercity's rijden weer tussen Geldermalsen en Den Bosch. Dat meldt de NS. Door een wisselstoring reden er vanavond tijdelijk geen intercity's op dat traject.

22.14

Motor vliegt tijdens rijden in brand

Een motorrijder moest vanavond tijdens het rijden plots van z'n motor springen omdat deze in brand bleek te staan. Dat gebeurde aan Klein Zwitserland in Gilze. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
21.30

Wateroverlast na gesprongen waterleiding

Onder het voetpad langs de Molstraat in Breda is vanavond een waterleiding gesprongen. De straat staat daardoor helemaal blank. Ook drie omliggende straten hebben wateroverlast.

Omwonenden hebben geen wateroverlast in huis. De gemeente heeft de weg afgezet. Brabant Water is ter plaatse om het lek te repareren. De ergste wateroverlast nam snel af nadat Brabant Water aan de slag is gegaan met repareren.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Wateroverlast nadat leiding is gesprongen (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Wateroverlast nadat leiding is gesprongen (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
20.56

Geen intercity's tussen Geldermalsen en Den Bosch

Door een wisselstoring rijden er geen intercity's tussen Geldermalsen en Den Bosch. De storing duurt in ieder geval tot 22.00 uur. Dat meldt de NS.

20.53

Man vermist in Valkenswaard

Een 77-jarige man wordt in de omgeving van Valkenswaard en Dommelen vermist. Dat meldt een wijkagent. Vanavond is daarom met een helikopter naar de man gezocht. Meerdere eenheden van de politie zijn in de omgeving op zoek naar de man. Onder meer aan de Tienendreef en de Dommelseweg in Valkenswaard wordt gezocht.

De man draagt een donkerblauwe jas, een bruine broek en blauwe schoenen. Hij vertrok vanmorgen te voet vanaf de Dommelstraat.

Wijkagent is op zoek naar de man (foto: Wijkagent Valkenswaard/Dommelen).
Wijkagent is op zoek naar de man (foto: Wijkagent Valkenswaard/Dommelen).
20.41

Hond achtergelaten

Een hond is vandaag achtergelaten vlakbij losloopveld De Meeren in Zevenbergen, dat meldt de dierenpolitie Zeeland/West-Brabant. Ook zijn er een heleboel spullen achtergelaten zoals een hondenmand, speeltjes en hondenbrokken.

De dierenpolitie roept mensen op om te reageren als zij de hond kennen of als ze iets gezien hebben op die plek.

Het hondje dat is achtergelaten (foto: Dierenpolitie Zeeland/West-Brabant).
Het hondje dat is achtergelaten (foto: Dierenpolitie Zeeland/West-Brabant).
19.07

Fietsster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

Een vrouw op de fiets raakte vanavond rond half zes zwaargewond nadat ze in Rosmalen was aangereden door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde vlakbij de spoorwegovergang op de Vliertwijksestraat.

Het slachtoffer sloeg vanaf het fietspad Binckhorstpad af in de richting van de A59 en kwam vlak daarna met haar been onder een wiel van de truck terecht. Omstanders verleenden eerste hulp. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Een arts van een opgeroepen traumahelikopter vergezelde haar. De politie doet onderzoek en mogelijk wordt daarvoor tijdelijk het treinverkeer tussen Den Bosch en Oss stilgelegd.

LEES OOK: Fietsster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
18.32

Stroomstoring opgelost

De stroomstoring in Roosendaal, waarbij 1197 huishoudens getroffen waren, is inmiddels opgelost. Dat blijkt uit informatie op de website van Enexis.

18.30

Huizen doorzocht vanwege drugshandel

Drie huizen in Steenbergen zijn dinsdagochtend doorzocht door de politie. De doorzoeking had te maken met een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. De politie zoekt in die zaak nog altijd naar vier verdachten. In februari zijn in deze zaak al acht verdachten aangehouden, waarvan er nog vijf vastzitten.

LEES OOK: Huizen doorzocht vanwege drugshandel, vier verdachten worden nog gezocht

15.47

Twee jongens gepakt met mogelijk gestolen brommer

Twee jongens, van wie een minderjarig, zijn afgelopen nacht in Helmond door de politie staande gehouden nadat ze drie kwartier geluidsoverlast veroorzaakten met hun brommers. Dat meldt de politie. Ze reden rond twee uur vannacht continu op en neer over het fietspad aan het Vogelenpad.

Bij de komst van de politie ging een van de jongens er vandoor en belandde vervolgens met z'n brommer in een droge sloot. De jongen had geen rijbewijs, zijn brommer had geen kentekenplaat en het chassisnummer was afgeplakt. Ook had hij een bivakmuts bij zich.

De andere brommerrijder reed eveneens onverzekerd rond, het chassisnummer van de brommer was weg gevijld. Dat duidt er op dat de brommer waarschijnlijk gestolen is. De brommers zijn inbeslaggenomen.

Wachten op privacy instellingen...
14.41

Fikse bekeuring voor motorrijder A2

Een motorrijder (21) is vandaag op de A2 gestopt door de politie en bekeurd. Agenten, die in een onopvallende auto reden, zagen de man bij Vught plotseling zijn snelheid verhogen. Hij hield intussen zijn voet voor het kenteken van de motor. Hij kreeg een proces-verbaal omdat hij 46 kilometer per uur te hard reed en een extra proces-verbaal van 410 euro omdat zijn kenteken niet leesbaar was.

14.41

Stroomstoring in Roosendaal

Door een stroomstoring in Roosendaal zitten daar 1197 Enexis-klanten zonder stroom. Monteurs zijn hard aan het werk om de storing te verhelpen.

14.38

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de snelweg A58 van Bergen op Zoom richting Breda was vanmiddag enige tijd afgesloten bij Breda-West na een ongeluk. De afsluiting leidde rond drie uur 's middags tot een zeven kilometer lange file vanaf Sint Willebrord, goed voor veertig minuten vertraging. Korte tijd later werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

13.18

Onderzoek bij villa in Geldrop

Het politieonderzoek naar wat er afgelopen nacht gebeurde bij het huis aan de Zwembadweg in Geldrop gaat vandaag verder. Bij de villa werd een auto door brand verwoest, kort nadat er een explosie was bij de voordeur van de villa. "Bij daglicht is de echte schade pas goed te zien", vertelt een 112-correspondent. "In de muur van het huis zijn heel grote gaten zichtbaar."

LEES OOK: Explosie bij voordeur van villa: auto door brand verwoest

Schade aan het huis in Geldrop (foto; Dave Hendriks/SQ Vision).
Schade aan het huis in Geldrop (foto; Dave Hendriks/SQ Vision).
11.57

Rijstrook A27 even dicht

De rechter rijstrook van de A27 van Breda richting Utrecht werd rond halftwaalf korte tijd afgesloten bij Noordeloos na een ongeluk. De afsluiting leidde rond het middaguur tot een twee kilometer lange file vanaf knooppunt Gorinchem, goed voor een kleine vijf minuten vertraging. Vlak daarna werd de afgesloten rijstrook alweer vrijgegeven.

11.20

Duikers zoeken naar voorwerp in Kanaal

Politieduikers zijn in het kanaal bij Beek en Donk aan het zoeken naar een voorwerp dat gisteravond in het kanaal zou zijn gegooid. Een vrachtschip dat toevallig in die tussenperiode op die plaats was gaan liggen, is door de politie verplaatst. De schipper was namelijk op dat moment niet aanwezig. Wat het voorwerp is waarnaar de politie op zoek is, wil de politie niet zeggen.

Waarnaar de politie precies op zoek is in het kanaal bij Beek en Donk is vooralsnog niet bekendgemaakt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Waarnaar de politie precies op zoek is in het kanaal bij Beek en Donk is vooralsnog niet bekendgemaakt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.14

Schot bij aanhouding man Raamsdonksveer

Een agent loste gisteravond een waarschuwingsschot tijdens een aanhouding in de Julianalaan in Raamsdonksveer. De verdachte, een 46-jarige man uit Raamsdonksveer, zou kort daarvoor iemand hebben bedreigd. Omdat de bestuurder in het bezit zou kunnen zijn van een vuurwapen, trokken agenten hun wapen bij de arrestatie en eisten ze dat de man zijn auto zou stilzetten en uit zijn auto zou komen. Omdat de man in eerste instantie niet luisterde, werd het waarschuwingsschot gelost.

LEES OOK: Schot bij aanhouding man in Raamsdonksveer

10.40

Man omzeilt Rusland-sancties

Een 41-jarige man uit Etten-Leur is opgepakt omdat hij de sancties tegen Rusland zou hebben omzeild. Dat meldde de FIOD vanochtend. Volgens de opsporingseenheid van de belastingdienst heeft de man computeronderdelen via landen zoals Kazachstan en Kirgizië naar Rusland geëxporteerd.

LEES OOK: Man (41) opgepakt voor omzeilen sancties tegen Rusland

09.08

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch werd rond halfnegen vanochtend afgesloten bij knooppunt Empel. Daar stond een vrachtwagen met een klapband. De afsluiting leidde rond kwart voor tien vanochtend tot een dertien kilometer lange file vanaf Deil, goed voor een klein halfuur vertraging. Het verkeer van Utrecht richting Den Bosch kreeg het advies om te rijden via Gorinchem en Waalwijk over de A27 en de A59. Om elf uur vanochtend werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

De vrachtwagen strandde op de A2 bij Empel (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
De vrachtwagen strandde op de A2 bij Empel (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
09.02

Man klimt op boot Oudenbosch

In Oudenbosch is gisteren een man aangehouden die in een boot was geklommen die niet van hem is. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten bekeurden de man en stuurden hem vervolgens weg. Volgens de politie komen er de laatste tijd regelmatig overlastmeldingen binnen vanuit deze locatie. "Zie je iets verdachts in jouw buurt, meld dit ons dan. Samen met onze partners, zoals de boa's van de gemeente, bekijken wij hoe wij de problemen in de leefomgeving kunnen aanpakken."

Wachten op privacy instellingen...
08.59

Ernstige mishandeling Roosendaal

Een 23-jarige man is 3 juni ernstig mishandeld op de Markt in Roosendaal. Het slachtoffer was op weg naar huis toen hij zag dat op de Markt een grimmige sfeer hing. Ineens kwam een man voor hem staan, die ruzie zocht. Een andere man begon in zijn tas te graaien. Direct daarna voelde hij dat hij hard op zijn hoofd geslagen werd. Het slachtoffer viel op de grond. Hij werd getrapt en raakte even bewusteloos. Hij is met gekneusde ribben naar een ziekenhuis gebracht. Hij had ook last van zijn nek. Het slachtoffer herinnert zich nog dat een van de daders krullen had en rookte. De politie bracht gisteren beelden naar buiten van de vier verdachten.

Wachten op privacy instellingen...
08.32

Sluiting perceel na vondst drugslab

De gemeente Eindhoven heeft een perceel aan de Leemkuil een jaar gesloten na overtreding van de drugswet. Op 1 mei woedde een grote brand op dit perceel. Tijdens het blussen werd een drugslaboratorium ontdekt en een zeer grote hoeveelheid harddrugs (MDMA). Ook werden grote hoeveelheden chemicaliën ontdekt die gebruikt worden bij de bereiding van synthetische drugs.

08.16

Brandweer rukt uit vanwege rookton

De brandweer rukte vanochtend vroeg uit na een brandmelding aan de Urkhovenseweg in Eindhoven. Twee brandweereenheden werden opgeroepen, maar het bleek te gaan om een zogenoemde rookton. Daarop schakelde de brandweer af.

05.00

Autobrand in Oss

Aan de Frankenbeemdweg in Oss is vanmorgen in alle vroegte een auto uitgebrand. Rond vijf uur vatte de auto door nog onbekende oorzaak vlam. Toen de brandweer bij de brand aankwam, was de Volkswagen Golf al niet meer te redden.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
03.30

Gewonde bij ongeluk in Waalre

Op de Onze Lieve Vrouwedijk in Waalre is afgelopen nacht rond half vier een ongeluk gebeurd. Daarbij is de bestuurder gewond geraakt. In de auto zaten in totaal vier mensen. Op een kruising in de Daslaan ging het mis. De auto raakte van de weg en raakte een lantaarnpaal en een boom. Daarna kwam de auto op de weg tot stilstand. De bestuurder van de auto is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De drie andere inzittenden bleven ongedeerd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
02.00

Auto door brand verwoest na explosie

Bij een villa aan de Zwembadweg in Geldrop is afgelopen nacht een auto door brand verwoest. Dat gebeurde nadat er kort voor twee uur een explosie had plaatsgevonden bij de voordeur van een villa. De auto was geparkeerd op de oprit van de villa. Volgens een 112-correspondent waren er vier bewoners, onder wie twee kinderen, in het huis. De bewoners konden het huis op tijd verlaten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie gaat uit van opzet en gaat vandaag onderzoek doen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!