Grootste wens van Doortje (92) komt uit dankzij de kinderen in haar dorp

19 juli 2023 om 20:00 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:04
nl
Hoewel de kinderen in Heeswijk-Dinther vakantie hebben, zijn zes meiden uit het dorp toch keihard aan het werk. De klasgenootjes uit groep 5 en 6 van basisschool Palet laten namelijk wensen van bewoners in vervulling gaan. Woensdag was de 92-jarige Doortje als eerste aan de beurt en ze was behoorlijk onder de indruk: “Dit overtreft al mijn verwachtingen!”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Doortje had wel eens een rondvaart gemaakt in de Amsterdamse grachten, maar hier in haar eigen dorp had ze nog nooit gevaren. En dat is raar, want dat is wel haar grote wens: meegaan met de fluisterboot in haar eigen buurt.

Daarom schreef ze die wens op een briefje en deed ze 'm in de nieuwe wensbus in de bibliotheek in haar dorp. Die doos is een idee van enkele meiden in het dorp. Ze willen zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan.

"Dit overtreft alle verwachtingen."

De 92-jarige Doortje is de allereerste gelukkige. Ze voeren er daarom woensdag samen op uit op het riviertje de Aa. Op de boot was ook een gids mee. Die kon alles uitleggen over de omgeving en de natuur.

Doortje genoot met volle teugen van het tochtje. "Ik vond het geweldig", zegt ze na afloop met een grote glimlach op haar gezicht. "Keigezellig. Dit overtreft al mijn verwachtingen."

"De kinderen hebben allemaal een ijsje verdiend."

En ook voor de kinderen is de tocht een bijzonder moment. Sinds de wensbus in de bieb staat, hebben de meiden al een heleboel wensen binnengekregen. En de eerste wens die ze uitvoerden, is meteen al een succes.

“Dat we dit kunnen doen, dat gaan we nooit vergeten”, zegt een van de kinderen. "Dit is voor ons echt zo van: 'Wauw!'" En ook Doortje gaat dit moment niet snel vergeten. "Dus de kinderen hebben allemaal een ijsje verdiend, dat vind ik wel”, lacht ze.

Doortje (92) op pad met de jonge dorpsgenoten (foto: Omroep Brabant).
Doortje (92) op pad met de jonge dorpsgenoten (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!