Liveblog

112-nieuws: elektrische step in brand tijdens laden • overval tankstation

22 juli 2023 om 17:24 • Aangepast 3 augustus 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.15

Dit liveblog is gesloten

23.10

Geen misdrijf in huis

De 35-jarige man die zaterdagavond dood gevonden is in zijn huis in Schijndel, is niet om het leven gekomen door een misdrijf. Dat meldt de politie na onderzoek in het huis. In het huis aan de Tiboschlaan had ook brand gewoed. De brandweer en politie deden samen onderzoek.

LEES OOK: Man (35) dood in huis gevonden, geen sprake van een misdrijf

23.00

Overval tankstation Tilburg

De medewerkster van de Haan-benzinepomp aan de Beneluxlaan in Tilburg is vanavond overvallen. Rond kwart voor elf kwam de overvaller de shop binnen en bedreigde de medewerkster met een vuurwapen. Uiteindelijk vluchtte de overvaller zonder buit richting het Westerpark. De politie is een onderzoek gestart. Met meerdere politieauto's werd rondgereden in de omgeving, op zoek naar de dader. Bij de overval raakte niemand gewond.

21.23

Elektrische step en tablet in brand

In de Ferguutstraat in Eindhoven zijn vanavond tijdens het opladen een elektrische step en een tablet in brand gevlogen. De apparaten lagen in de woonkamer van het huis. De bewoner kon op tijd de hulpdiensten inschakelen. De brandweer heeft het vuur snel geblust.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.50

Man (35) dood gevonden in huis

Een 35-jarige man is zaterdagavond dood gevonden in zijn huis in Schijndel, dat meldt de politie. In het huis aan de Tiboschlaan heeft ook brand gewoed. De politie kreeg rond kwart voor acht melding dat er iemand dood in het huis lag. Wie de melding heeft gedaan, wil een woordvoerder van de politie niet kwijt.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Het huis waar de dode is gevonden (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
Het huis waar de dode is gevonden (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
18.55

Lachgastanks gevonden in bos

In de bossen van Sterksel zijn twintig gedumpte lachgastanks gevonden met ieder een inhoud van twee kilo. Een inwoner vond de tanks, zo is te lezen bij Heeze-Leende24. De politie heeft de gemeente ingeseind, zodat de tanks worden opgeruimd.

Foto: Heeze-Leende24.nl
Foto: Heeze-Leende24.nl
16.45

Boswachter treft gewonde ree

Boswachter Erik de Jonge heeft vanmiddag een gewonde ree gevonden in de bossen nadat een wandelaar hem daarop attendeerde. Hij vond het dier in het bos bij landgoed Mattemburgh bij Hoogerheide. Het dier heeft een gebroken nek en een gebroken heup. De ree is heel waarschijnlijk aangereden. "Zeker 24 uur geleden. Heb jij een wildaanrijding? Meld het altijd, zodat het dier niet uren of dagenlang hoeft te lijden", schrijft de boswachter op Twitter. De ree is uiteindelijk afgemaakt. "Het dier was niet meer te redden", aldus De Jonge.

Het dier dat boswachter Erik de Jong in de bossen trof (foto: Erik de Jonge / Twitter).
Het dier dat boswachter Erik de Jong in de bossen trof (foto: Erik de Jonge / Twitter).
16.20

Treinverkeer Oss-Den Bosch rijdt weer

Het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch is hervat. Dat meldt de NS.

16.00

Brandstichting en vernieling Helvoirt

Een groep jongeren heeft gisteravond behoorlijk wat schade aangericht bij een open veldschuur aan de Loonsebaan in Helvoirt. In de schuur werden verschillende vernielingen aangericht en er werd brand gesticht. De eigenaar denkt te weten wie de daders zijn.

De schade zaterdagochtend bij de veldschuur in Helvoirt (foto: Bart Meesters)
De schade zaterdagochtend bij de veldschuur in Helvoirt (foto: Bart Meesters)
15.45

Moeder en zoon uit asielzoekerscentrum beschoten

Een moeder en haar zoon zijn woensdag beschoten door iemand met een paintball-geweer. Het tweetal woont op het asielzoekerscentrum in Budel en zat op de fiets. Ze zijn allebei geraakt door paintballs uit het geweer. Dat meldt een wijkagent die werkzaam is bij het asielzoekerscentrum.

De moeder en haar zoon fietsten ieder op een eigen fiets op de Randweg-Oost in Budel. Ze zijn vanuit een auto beschoten. "Het gezin is afkomstig uit een oorlogsgebied en de beschieting is voor hen zeer traumatisch geweest", aldus de wijkagent.

LEES OOK: Moeder en zoon uit asielzoekerscentrum beschoten met paintball-geweer

15.40

Zonnepanelen in brand

Aan de Dr. Berlagelaan in Eindhoven zijn zonnepanelen beschadigd geraakt door brand, dat meldt de brandweer Brabant Zuidoost. De brandweer sprak van een middelbrand. Twee blusvoertuigen zijn ter plaatse. Ook zonnepanelen van de buren hebben schade opgelopen. Het sein brandmeester is inmiddels gegeven.

15.00

Treinverkeer stilgelegd tussen Oss en Den Bosch door ongeval

Het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch is stilgelegd vanwege een aanrijding. Dat kan volgens de NS tot 17.30 uur duren.

12.36

Aanhouding na bedreigen handhavers

Na het bedreigen en beledigen van twee handhavers op de Nieuwstraat in Breda werd gisteravond een 18-jarige Bredanaar aangehouden. De man was boos nadat hij van hen een bekeuring had gekregen vanwege niet-handsfree bellen. Daarnaast had hij de verlichting op zijn fiets niet aangezet. Toen hij werd gearresteerd, probeerde de man zich met schoppende bewegingen daartegen te verzetten.

12.11

Inbraak in leegstaand huis

Een 45-jarige Tilburger is vanmorgen aanhouden na een melding van een inbraak in een leegstaand huis aan de Muiderslotstraat in Breda. Hij had inbrekersgereedschap bij zich en had aan het voordeurslot van de woning gezeten. Het gaat volgens de politie om een veelpleger. Deze bleek onder invloed van speed.

12.04

Proces-verbaal voor automobilist onder invloed

Een automobilist is gisteren aangehouden op de Schoutstraat in Rijen. Hij rook naar alcohol. Daarop namen agenten een blaastest bij hem af. Daaruit bleek dat de bestuurder inderdaad teveel had gedronken. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de verdachte een promillage van 0,75 vastgesteld en kreeg de man een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
11.40

Agent mishandeld tijdens onrustige horecanacht

Tijdens een onrustige horecanacht in het centrum van Tilburg zijn afgelopen nacht zes arrestaties verricht. Agenten moesten een linie vormen en honden en paarden inzetten om de rust te herstellen. Een agent werd in het gezicht geslagen.

LEES OOK: Zes arrestaties tijdens onrustige horecanacht in Tilburg, agent gewond

11.11

Auto's Bergeijk in vlammen op

Aan het Raadhuishof in Bergeijk zijn afgelopen nacht twee auto's in vlammen opgegaan. Een was een jong model Mercedes cabrio. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Van de auto's in Bergeijk bleef weinig over (foto: Instagram politie Eersel-De Kempen).
Van de auto's in Bergeijk bleef weinig over (foto: Instagram politie Eersel-De Kempen).
11.08

Wandelaar op A59 Waalwijk

Agenten keken afgelopen nacht raar op toen ze iemand zagen wandelen op de snelweg A59 bij Waalwijk. "Dit was volgens deze persoon de snelste weg naar huis", laat een wijkagent weten op Instagram. De wandelaar is door de wijkagent afgezet op een veilige plek en kreeg vanwege de gevaarlijke situatie op de weg een boete van 140 euro.

11.05

Bromfietser is rijbewijs kwijt

Een bromfietser moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren in Drimmelen. Hij viel agenten op, omdat hij zonder helm rondreed. Toen ze hem lieten stoppen, bleek de bromfietser teveel alcohol gedronken te hebben. Vanwege het rijden onder invloed kreeg hij een proces-verbaal.

10.51

Bedreiging handhavers

Een 37-jarige man uit Zundert is rond zes uur gisteravond aangehouden nadat hij twee handhavers dreigde de keel door te snijden. De man ging door het lint na het krijgen van een parkeerbon bij een supermarkt in Oisterwijk.

Hij riep luidkeels dat hij de boa's in elkaar ging slaan. Vervolgens maakte hij met een vinger een beweging langs zijn nek: “Zal ik anders jullie keel doorsnijden?" Iemand zag dat hij inderdaad een mes uit de auto pakte. Vervolgens ging hij ervandoor, naar Zundert. Daar werd hij alsnog aangehouden.

LEES OOK: Man pakt mes en dreigt handhavers keel door te snijden na bekeuring

07.21

Automobilist crasht in Schijndel

Een automobilist is vanochtend rond halfzeven gewond geraakt op de Martemanshurk in Schijndel. De bestuurder raakte na een bocht links van de weg de berm waarna hij rechts van de weg met zijn auto op een boom botste. De auto liep bij de crash grote schade op. Vanwege de ravage werd de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer. De automobilist is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto meegenomen.

Hoe het zo kon misgaan op de Martemanshurk in Schijndel wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe het zo kon misgaan op de Martemanshurk in Schijndel wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
07.00

Maarten ziet crash op vakantie en redt kinderen

Voorzitter Maarten Brink van de politievakbond ACP Zeeland West-Brabant heeft tijdens zijn vakantie in Amerika twee kinderen gered uit een auto die betrokken was bij een ernstig verkeersongeluk in het Amerikaanse Texas. De auto crashte net nadat Maarten incheckte bij een hotel.

"Ik hoorde plotseling een harde klap en zag ik een auto letterlijk op tien meter afstand voorbij vliegen en crashen op een aantal andere geparkeerde auto's", laat Maarten zaterdagochtend weten.

De ravage na de crash was enorm (foto: Maarten Brink).
De ravage na de crash was enorm (foto: Maarten Brink).
05.05

Gewonde bij appartementencomplex in Berghem

In een appartementencomplex aan de Sint Willibrordusstraat in Berghem is afgelopen nacht iemand gewond geraakt. Vanwege de ernst van de situatie werden twee ambulances, meerdere politie-eenheden en een traumaheli opgeroepen. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een extra verpleegkundige ging in de tweede ambulance mee.

De politie doet onderzoek rond het appartementencomplex aan de Sint Willibrordusstraat in Berghem (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie doet onderzoek rond het appartementencomplex aan de Sint Willibrordusstraat in Berghem (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
00.37

Heg in vlammen op in Vught

Een heg is gisteravond in vlammen op gegaan bij een huis aan de Industrieweg in Vught. De bewoner was bezig met het wegbranden van onkruid met een gasbrander toen de coniferenhaag tussen twee percelen vlam vatte.

Binnen enkele ogenblikken stond de heg in lichterlaaie. De bewoner probeerde de heg met een tuinslang te blussen. Toen de brandweer aankwam, nam die het blussen over. Van de heg bleef weinig over. Wel kon voorkomen worden dat de vlammen zouden overslaan naar een schuur.

Van de heg in Vught bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
Van de heg in Vught bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
00.08

Uitslaande brand huis Tilburg

De bewoner van een huis aan de Wittebollenstraat in Tilburg is gisteravond gewond geraakt bij een uitslaande brand in dat huis. Het vuur werd rond elf uur 's avonds ontdekt. Het huis raakte zwaar beschadigd. De bewoner is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer haalde een hondje uit het huis. De dierenambulance werd opgeroepen om het hondje na te kijken. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

De brand in het huis aan de Wittebollenstraat in Tilburg brak rond elf uur vrijdagavond uit (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brand in het huis aan de Wittebollenstraat in Tilburg brak rond elf uur vrijdagavond uit (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer kon een hondje redden uit het huis aan de Wittebollenstraat in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
De brandweer kon een hondje redden uit het huis aan de Wittebollenstraat in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!