Video

Hoofdverdachte wildwest-schietpartij Roosendaal opgepakt in Spanje

25 juli 2023 om 21:02 • Aangepast 5 augustus 2023 om 02:01
nl
De 32-jarige Bredanaar die tijdens een schietpartij in Roosendaal in maart zou hebben geschoten, is vorige week in Spanje aangehouden. Hij is dinsdag overgeleverd aan Nederland en zit nu hier vast. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht zonden beelden van de schietpartij uit. De kijkers werd gevraagd naar de schutter uit te kijken. De man stond sindsdien internationaal gesignaleerd.

“Die signalering leidde tot de aanhouding van de verdachte in Spanje. Twee eerder opgepakte mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar zijn nog wel verdachte”, schrijft de politie.

Schietpartij
Op 3 maart veranderde de Philipslaan in de wijk Kalsdonk in het wilde westen toen op klaarlichte dag in het rond werd geschoten. Twee groepen mannen vochten op straat. Ze sloegen elkaar met honkbalknuppels en gooiden bakstenen.

Op een gegeven moment werd er ook geschoten op een 19-jarige man. Hij raakte daarbij gewond, maar overleefde de schietpartij wel. De vermoedelijke schutter, de opgepakte Bredanaar, sloeg op de vlucht en werd dus pas vorige week gevonden.

Bekijk hier de beelden van de schietpartij:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!