Lavreysen herovert de wereldtitel met teamsprinters

4 augustus 2023 om 22:35 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:06
nl
De Nederlandse teamsprinters, onder wie Harrie Lavreysen, hebben hun wereldtitel terug. Ze versloegen op de WK baanwielrennen in Glasgow het team van Australië. Na vier wereldtitels op rij was het dat land dat de Nederlanders vorig jaar onttroonde.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Zowel in de kwalificaties als in de eerste ronde waren de olympisch kampioenen van Tokio al iedereen te snel af. In de finale was het spannend. Met een tijd van 41,647 bleven de Nederlanders hun rivalen net voor. Het verschil was 0,035 seconde.

Vorig jaar haperde de 'bullet train', zoals de sprinters zich op sociale media presenteren. Een blessure van Roy van den Berg, de starter, had een goede voorbereiding gedwarsboomd. Australië troefde de Nederlanders in de finale af.

"We hadden de laatste vier weken voor dat toernooi geen starts meer gedaan samen met Roy", vertelde Lavreysen, die zelf wel voor de vierde keer op rij de wereldtitel sprint veroverde en ook op het onderdeel keirin de beste was.

Tussenstation
Het toernooi in Glasgow, onderdeel van de WK voor vrijwel alle fietsdisciplines, is een tussenstation, een moment ook om te testen of de voorbereiding kan worden gekopieerd naar volgende zomer.

"We waren er wel op gebrand om hier top te zijn. Ik heb respect voor Roy, hoe hij hier heeft gepresteerd", zei Lavreysen. "Vorig jaar zat hij erdoorheen. Nu moesten Jef en ik weer aanpoten om hem bij te houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!