Liveblog

112-nieuws: scooterrijdster gewond na crash • kat uit de boom gehaald

5 augustus 2023 om 21:53 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:06
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Deze liveblog is gesloten.

21.35

Vermiste man (85) in Vught terecht

In Vught werd een poos een 85-jarige man vermist. De man zou aan dementie lijden. Rond half elf werd hij gevonden dankzij oplettende buurtbewoners.

20.55

Poes uit de boom gehaald

De brandweer heeft iets na acht uur in de Brunostraat in Tilburg een poes uit de boom gehaald. Buurtbewoners hoorden het dier miauwen en belden de hulpdiensten. Brandweerlieden zagen het bange dier al snel hoog in de boom zitten en hebben hem met behulp van de hoogwerker geholpen. Eenmaal beneden, werd de poes opgevangen door zijn inmiddels aangekomen baasje.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
20.52

Prikband in beslag genomen

De dierenpolitie Oost-Brabant heeft tijdens een surveillanceronde in Deurne gecontroleerd op het gebruik verboden prik- en stroombanden bij honden. Uiteindelijk werd één prikband gevonden en in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...
20.06

Scooterrijdster gewond na aanrijding

Een vrouw op een scooter is even voor half zeven gewond geraakt op de Lage Witsiebaan in Tilburg, toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurster zag haar waarschijnlijk over het hoofd. De scooterrijdster kwam op de motorkap van de auto terecht en eindigde vervolgens op de weg. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
17.45

Man onder invloed achter het stuur

De verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant heeft zaterdagmiddag een man in een BMW aangehouden, omdat de APK van zijn auto verlopen was. Na een meting bleek dat de auto ook nog eens te veel geluid maakte. Dat komt waarschijnlijk doordat de demper bij de uitlaat verwijderd was. De bestuurder bleek daarnaast onder invloed van THC, de werkzame stof in cannabis.

Wachten op privacy instellingen...
15.43

Opnieuw ree uit kanaal gered

Voor de tweede keer vandaag heeft de brandweer een ree uit het kanaal gehaald. Dit keer in het water aan de Stipdonk in Lierop. Een paar uur eerder was het ook een paarhonderd meter verderop al raak. Het zou niet om hetzelfde dier gaan. De ree is een stuk verderop weer vrijgelaten.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.25

Vrouw botst op geparkeerde auto's

Een vrouw is op de Amer in Helmond met haar auto op een geparkeerde auto gebotst. Bij het omgaan van de bocht schrok ze waarschijnlijk van een tegenligger, die te ver op haar weghelft zat. Nadat de geparkeerde auto werd geraakt, reed die tegen de wagen ervoor. Er raakte niemand gewond, wel worden alle auto's weggesleept.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.00

Wallaby loopt los door Eindhoven

Een wallaby, een soort kangoeroe, is vandaag even de weg kwijt geweest in Eindhoven. De politie kreeg het in vizier nadat ze een melding had gekregen dat er een dier los zou lopen op de Fuutlaan in Eindhoven. Het ging niet om een leeuw of een wild zwijn, maar dus om een wallaby.

Er werden enkele politiewagens ingezet om ervoor te zorgen dat het dier niet de openbare weg op zou springen. Ondertussen was de eigenaar achterhaald: die bleek inderdaad een van zijn wallaby’s te missen. Hij was er snel bij en wist ook hoe je dit dier moest vangen, toen hij het op een parkeerterrein zag springen. Dat lukte snel waarna het kon worden herplaatst op vertrouwd terrein.

Wachten op privacy instellingen...
14.35

Paardenshow in Efteling verstoord

Een show van de Efteling-attractie Raveleijn in Kaatsheuvel is vanmiddag verstoord door twee actievoerders. Ze renden het toneel op met protestborden en leuzen op hun torzo. 'Stop horse abuse (stop paardenmishandeling)' en 'stop animal shows (stop dierenshows)', stond er op. De attractie is tijdelijk ontruimd geweest en er is niemand aangehouden.

LEES OOK: Activisten verstoren paardenshow in de Efteling

13.11

Overval in Best

Twee kinderen zijn gisteravond rond kwart over zeven thuis aan het Ziteind in Best overvallen, toen hun ouders er niet waren. Een van de kinderen hoorde gerommel aan de voordeur en besloot poolshoogte te nemen. Hij opende de voordeur en zag daar een man staan. Die vertelde hem in gebrekkig Engels dat hij komt schoonmaken en kwam snel binnen, met nog twee anderen. De drie zochten snel naar waardevolle spullen en gingen er daarna snel vandoor. De kinderen zijn erg geschrokken.

LEES OOK: Kinderen alleen thuis als ze worden overvallen: 'Ze zijn erg geschrokken'

12.10

Ree uit kanaal gevist

De brandweer en de dierenambulance zijn vanmorgen ingeschakeld nadat rond half twaalf was gemeld dat er bij de Kanaaldijk Z.O. in Helmond een dier te water was geraakt. Het ging om een ree. Vissers hadden het dier in het water zien zwemmen en ze belden 112. Na enige tijd kon de brandweer het dier vangen en aan wal brengen. Een medewerker van de dierenambulance gaf het dier het laatste zetje op weg naar de (herwonnen) vrijheid.

Een brandweerman haalde een nat pak om het dier te redden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een brandweerman haalde een nat pak om het dier te redden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een medewerker van de Dierenambulance ontfermt zich over de ree (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een medewerker van de Dierenambulance ontfermt zich over de ree (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Brandweerlieden kijken toe, terwijl de medewerker van de Dierenambulance zich over het dier ontfermt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Brandweerlieden kijken toe, terwijl de medewerker van de Dierenambulance zich over het dier ontfermt (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
11.10

Man vast na bewusteloos slaan stadgenoot

Een 27-jarige Tilburger is afgelopen nacht aangehouden nadat hij even daarvoor een 25-jarige stadgenoot bewusteloos had geslagen. Het slachtoffer was op de Heuvel in Tilburg knock-out gegaan. Agenten waren in actie gekomen nadat iemand hen had verteld dat er een man buiten westen op de grond lag.

LEES OOK: Tilburger (25) bewusteloos geslagen door stadgenoot (27)

10.50

Achter stuur met drank en drugs

Een man is afgelopen nacht aangehouden, nadat hij zwaar onder invloed onnodig lang over de snelweg A2 bij Vught reed. Volgens de politie lagen er niet alleen (onder meer) drugs in zijn auto, maat zat er ook spul onder zijn neus. Ook werd er alcoholische drank in de auto gevonden. De man mag 24 uur niet achter het stuur zitten en kreeg een aantal processen-verbaal.

LEES OOK: Zwaar gedrogeerde automobilist met cocaïne onder zijn neus van weg gehaald

06.48

Getuige van beroving gezocht

De politie zoekt een getuige van een beroving die 20 juli rond vijf uur 's middags plaatsvond in het Reeshofpark in Tilburg. Een 13-jarige jongen werd toen beroofd van zijn fiets door twee meisjes en een jongen. Een voorbijganger schoot te hulp en zorgde dat de fiets direct terugkwam bij het slachtoffer. Vier dagen later werd op het Piusplein in Tilburg, rond zes uur, ook een fiets gestolen van een jongen en toen eveneens door twee meisjes en een jongen. De politie hoopt dat de alerte voorbijganger van 20 juli informatie heeft waardoor nieuwe berovingen door deze daders voorkomen kunnen worden.

00.48

Afval vat vlam in Oss

Aan de Aartshertoginstraat in Oss woedde gisteravond laat een korte maar felle brand. Vlak voor middernacht werd de brandweer opgeroepen. Een flinke hoeveelheid afval, dat bestond uit onder meer oud papier en een zwembad, had vlam gevat. De brandweer had de brand snel onder controle. Nadat de brand was geblust werd de straat, waar de papierresten op waren terechtgekomen, schoongespoten. Ook een geparkeerde auto kreeg van een mini-wasbeurtje.

Het vuur aan de Aartshertoginstraat in Oss brak vlak voor middernacht uit (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het vuur aan de Aartshertoginstraat in Oss brak vlak voor middernacht uit (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer bluste het afval in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer bluste het afval in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
23.58

Motorrijder is rijbewijs kwijt

Een motorrijder (53) raakte gisteravond zijn rijbewijs voorlopig kwijt op de N267 bij Haarsteeg. De man reed daar met een snelheid van 164 kilometer per uur over de weg, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Een agent vorderde daarop het rijbewijs van de motorrijder in en gaf de man een proces-verbaal. Het OM zal bepalen hoe lang de motorrijder zijn rijbewijs kwijt is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!