Liveblog

112-nieuws: koe in sloot gevallen • vrouw gewond na val van duofiets

9 augustus 2023 om 15:41 • Aangepast 24 augustus 2023 om 01:04
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.00

Brand in schuurtje in Boekel

Aan De Esdoorns in Boekel is vanavond brand uitgebroken in een schuurtje. Een kachel die tegen een houten wand zat, was warm geworden, waardoor het schuurtje begon te smeulen. Bewoners konden zelf erger voorkomen door te blussen. De brandweer heeft nageblust.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
17.53

Zoektocht in het water

Bij de Julianalaan in Breda hebben de brandweer en medewerkers van de afdeling handhaving van de gemeente gezocht naar iemand die in het water zou zijn gevallen. Na onderzoek bleek het te gaan om loos alarm.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
17.45

Vrouw valt van duofiets

Een vrouw is in Maarheeze van een duofiets gevallen en gewond geraakt. Dat gebeurde aan Den Engelsman. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
17.41

Nepbrieven van politie

Criminelen sturen brieven rond die zogenaamd door de politie zijn gemaakt, om mensen op te lichten. Daar waarschuwt de politie in Waalwijk voor. In de brieven staat onder meer dat de ontvanger verdacht wordt van onder meer kinderpornografie en pedofilie. De oplichters vragen de mensen om een mail te sturen met daarin een foto van hun identiteitsbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
16.09

Man rijdt agenten bijna aan

Een man is gisteravond in Breda opgepakt omdat hij een geladen wapen en drugs in zijn auto had liggen. Toen hij op de vlucht sloeg, reed hij bijna twee agenten aan. Het gaat om een 27-jarige man uit Breda.

LEES OOK: Man met wapen en drugs slaat op de vlucht en rijdt agenten bijna aan

15.32

Koe in de sloot gevallen

Een koe is vanochtend in de sloot gevallen langs het Hooibrugpad in Boxtel. De brandweer heeft het dier met een kraan uit de sloot kunnen redden. Hoe lang de koe daar heeft gelegen, is niet duidelijk.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
14.52

Vrachtwagen met pech op A58

Op de snelweg A58 vanuit Tilburg naar Breda zorgt een vrachtwagen met een klapband voor problemen. Er is een rijstrook dicht zodat de berger zijn werk kan doen.

Wachten op privacy instellingen...
12.45

Huisje ontploft op vakantiepark in Rosmalen

Bij een explosie in een vakantiehuisje in Rosmalen is vanochtend rond elf uur een man gewond geraakt. Het gaat om een vader die met zijn vrouw en kindje in het huisje verbleef. Het huisje staat op het vakantiepark Villa Berk en Heide aan de Oude Baan-Oost.

Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw en kindje bleven ongedeerd, zo laat parkeigenaar Gerard Korsten weten. Van het huisje is vrijwel niets over. Hoe de explosie is ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer vermoedt volgens Korsten dat een boiler bij het huisje is geëxplodeerd.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
12.33

Hoofdgasleiding geraakt

In het buitengebied van Geffen is bij graafwerkzaamheden aan de Kruiskampweg de hoofdgasleiding geraakt. De brandweer werd opgeroepen om te voorkomen dat er brand zou ontstaan. Netbeheerder Enexis is inmiddels aanwezig om het lek te dichten.

11.40

Geen treinen

Door een sein- en wisselstoring rijden er geen treinen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke in Zeeland. Reizigers moeten rekening houden met een uur extra reistijd. De verwachting is dat de problemen rond half vier zijn opgelost. Er rijden stopbussen.

10.50

Doorzoekingen in fraudezaak met energielabels

In een onderzoek naar fraude met energielabels zijn onlangs twee huizen en twee bedrijfspanden, onder meer in Oost-Brabant, doorzocht. De eigenaar is aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting, fraude met energielabels van huizen en bedrijfspanden en het witwassen van het hiermee verdiende geld. Hij zou honderden valse labels hebben afgegeven.

De verdachte is na zijn aanhouding verhoord en inmiddels weer vrijgelaten in afwachting van het opsporingsonderzoek. Het onderzoek wordt gedaan door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IOD-ILT).

De inspectie kwam de fraude op het spoor na een een melding van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO en enkele certificerende instellingen hebben aangifte gedaan tegen de verdachte. Waar de invallen precies gedaan zijn, maakt de inspectie niet bekend. Ook meer informatie over leeftijd en woonplaats van de verdachte geeft ze op dit moment niet.

Twijfel je over de echtheid van jouw energielabel voor je huis of bedrijf? Check dit dan eerst in de landelijke database. Kun je het daar niet vinden, neem dan contact op met de energieadviseur/certificaathouder die de opname heeft uitgevoerd. Wie daarna denkt dat een label vervalst is, kan dat melden aan de ILT.

09.30

Ben jij het baasje van deze hond?

De politie is op zoek naar het baasje van een hond die gisteravond op de N260 bij Baarle-Nassau werd gevonden. Het dier is naar het dierenasiel in Tilburg gebracht. De hond was gechipt, maar de chip stond geregistreerd bij een dierenarts. "Helaas weten we dus niet wie zijn baasje is", zo schrijft de politie op Instagram.

De hond van wie het baasje wordt gezocht (foto: Instagram, politie Markdal).
De hond van wie het baasje wordt gezocht (foto: Instagram, politie Markdal).
09.15

Automobilist binnen drie uur twee keer in de fout

Een automobilist (34) uit Nijmegen trok gisteravond om kwart over elf de aandacht op de Teisterbantlaan in Waalwijk omdat hij daar slingerend over de weg reed. Uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk cocaïne en cannabis had gebruikt. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur stuurde de politie de man weg.

Zo'n 2,5 uur later zagen agenten dezelfde auto rijden op de Midden-Brabantweg in Tilburg. En wat bleek: dezelfde man zat achter het stuur. Uit de auto kwam weer een sterke henneplucht. De man had volgens de politie opnieuw geblowd. Dezelfde agenten brachten hem daarna opnieuw naar het politiebureau. Daar werd weer een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden terwijl hij een rijverbod had.

Gaat hij nog een keer in de fout dan zal zijn auto in beslag worden genomen. En wanneer uit de afgenomen bloedtesten blijkt dat de man inderdaad onder invloed van drugs achter het stuur zat, krijgt hij ook hiervoor een proces-verbaal.

Foto: Facebook politie Waalwijk.
Foto: Facebook politie Waalwijk.
08.50

Sluiting drugspand na explosie en brand

Burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven heeft een pand aan de Leemkuil gesloten nadat er in mei een explosie plaatsvond en er brand uitbrak. Tijdens het blussen bleek er een drugslab te zitten. Ook werd een zeer grote hoeveelheid harddrugs, MDMA, ontdekt. Net als chemicaliën die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De burgemeester gaat ervan uit dat het pand gebruikt werd voor de productie van drugs en ook voor de handel hierin. Het pand wordt voor een jaar gesloten.

De ravage na de explosie was groot:

08.17

Stroomstoring Tilburg gisteravond laat opgelost

Van gisteravond half tien tot kwart over elf hebben meer dan 3600 huishoudens in Tilburg zonder stroom gezeten. De storing trof onder meer de wijken Broekhoven en Korvel. Om kwart over elf was het probleem opgelost. Het ging volgens Enexis om een 'spontane kabelstoring'.

Wachten op privacy instellingen...
08.15

Mist opgetrokken

De mist waar we vroeg in de ochtend in het westen en oosten van onze provincie nog last van hadden, is opgetrokken. Alleen in Flevoland geldt nog een waarschuwing.

Wachten op privacy instellingen...
06.24

Autobrand dreigt over te slaan

Op de Julianastraat in Heesch is een auto in brand gevlogen. Al snel dreigde het vuur over te slaan op het huis, waar de auto voor geparkeerd stond. De brandweer kon nog net voorkomen dat het helemaal misging. "We waren net op tijd," vertelde de bevelvoerder, "anders had het vuur binnen gezeten. Het kozijn brandde al." Ook sneuvelden een paar ruiten. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
06.11

Oppassen op de weg

Wie deze ochtend de weg op moet, kan maar beter rekening houden met de nodige mistbanken. Zowel in het oosten, als het westen van onze provincie zorgen die ervoor dat je op de ergste plekken maar zo'n 100 meter zicht hebt.

Wachten op privacy instellingen...
23.03

Minder treinen Tilburg-Breda

Op het spoor tussen Tilburg en Breda reden een tijdlang minder treinen. Volgens de NS kwam dat door de inzet van hulpdiensten. Wat er precies gebeurd is, maakt de vervoerder niet bekend. Even na half twaalf waren de problemen weer verholpen.

22.07

Stroomstoring in Tilburg

In Tilburg hebben verschillende huishoudens sinds half tien vanavond geen stroom, meldt Enexis. 194 postcodes zijn getroffen ofwel 3618 klanten. Het gaat onder meer om huizen in de wijken Broekhoven en Korvel. Monteurs doen onderzoek naar de oorzaak van de storing.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!