Verkeersregelaar Salim vergeeft de automobilist die hem heeft aangereden
Verkeersregelaar Salim Sert (50) werd vorig jaar mei aangereden door de 28-jarige Tim. Dat gebeurde na afloop van het Eindhovense muziekfestival Bontgenoten. Salim werd meegesleurd op de motorkap van Tim, nadat die verschillende stoptekens had genegeerd.
Salim hield er onder meer een gebroken voet aan over en hij had maandenlang last van zware hoofdpijn. De verkeersregelaar is sinds kort pas weer aan het werk. Hij kan nog steeds niet lang staan.
Toch koestert Salim al vrij snel geen wrok tegen de bestuurder die hem aanreed. Eerder zei hij al tegen Omroep Brabant dat de automobilist vooral iets moet leren van wat er gebeurd is.
"Ik zag de verkeersregelaar pas toen hij op mijn motorkap lag."
Hoe het kwam dat Tim de verkeersregelaar aanreed, wordt tijdens de zitting niet helemaal duidelijk. Tim reed op het fietspad tussen de festivalgangers. Ook had hij die dag gedronken, maar naar eigen zeggen niet te veel.
Salim wilde Tim laten keren, omdat het gevaarlijk was om tussen de festivalgangers te rijden. Vanaf dat moment lopen de verklaringen uiteen. De verkeersregelaar zegt dat hij meerdere stoptekens heeft gegeven en ook contact heeft gemaakt met Tim. Die zegt op zijn beurt dat hij niks heeft gezien totdat Salim plotseling op de motorkap van zijn auto lag.
"In paniek ben ik toen hard doorgereden. Salim vloog in een bocht van mijn auto af", zo vertelt Tim in de Bossche rechtbank. "Ik ben toen van de stress meteen naar huis gereden. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik heb een biertje gedronken en een jointje gerookt om mezelf te kalmeren." Die nacht viel de politie zijn huis binnen.
"Mijn geloof wil graag dat je vergeeft."
Omdat niet meer aangetoond kan worden dat Tim tijdens de aanrijding te veel gedronken had en te hard reed, liet de officier de beschuldiging van poging tot doodslag vallen. Het werd zware mishandeling.
De officier liet de vergevingsgezindheid van Salim meewegen in zijn eis. "Ik eis geen gevangenisstraf omdat het slachtoffer het leven van Tim niet zwaarder wil maken dan nodig." Tim hoorde een eis van een 200 uur werkstraf. Zijn rijbewijs zou hij voor negen maanden moeten inleveren.
Salim was na afloop opgelucht. "Hij heeft zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij ervan geleerd heeft. Mijn moslimgeloof wil graag dat je vergeeft. Iedereen moet namelijk weer verder met zijn leven. Dat geldt voor mij, maar ook voor Tim." De rechter doet over twee weken uitspraak.
LEES OOK: Verkeersregelaar Salim werd geschept door een auto: 'Toen werd het zwart'