PSV-aanwinst Schouten voelt zich thuis in Brabant: 'Het is erg gemoedelijk'

19 augustus 2023 om 21:51 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:02
nl
Jerdy Schouten maakte zaterdagavond, twee dagen na zijn presentatie, al zijn debuut voor PSV. De middenvelder moest in de rust van de uitwedstrijd tegen Vitesse invallen als centrale verdediger en zo mede zorgen voor een comeback van zijn ploeg. De thuisclub leidde toen met 1-0. PSV herstelde zich en dus kon Schouten spreken van een geslaagde entree. Na afloop stond hij stil bij zijn keuze voor de Eindhovense club: “Ik wil om de prijzen spelen.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Een goed gevoel had Jerdy Schouten toen hij onlangs door Eindhoven heen liep. Brabant zou wel eens een provincie kunnen zijn die goed bij de kersverse PSV-aanwinst past. “Ik wilde graag naar PSV. De club gaf mij een goed gevoel, maar ook toen ik in de stad ging kijken. Het is erg gemoedelijk en dat is prettig."

“Ik ben zelf een rustige jongen en ik had het idee dat ze hier in Brabant ook rustig waren”, vervolgde hij zijn verhaal. “Ik kon rustig door de stad lopen zonder dat iedereen op mij af kwam voor een shirtje of een handtekening. De Brabanders zijn niet zo overdreven enthousiast.”

"Het is de Champions League of niks."

Op sportief vlak waren er natuurlijk ook genoeg redenen om voor PSV te kiezen. “Ik wil om de prijzen spelen. Ook het Europees voetbal spreekt mij aan. Bij Bologna had ik dat niet.”

Toch waren er mensen verbaasd dat hij van de Serie A naar de Eredivisie ging. “Maar het is de Champions League of niks”, liep de middenvelder al een beetje op de zaken vooruit.

"Ik dacht vanmorgen toen ik wakker werd niet dat ik vanavond als centrale verdediger zou invallen."

In het veld kende hij een bijzonder debuut. De middenvelder moest namelijk als centrale verdediger gaan spelen. “Dat heb ik denk twee keer gedaan in mijn hele leven”, zei de kersverse aanwinst lachend. “Ik dacht vanmorgen toen ik wakker werd niet dat ik vanavond als centrale verdediger zou invallen. Een debuut is altijd een beetje spannend, maar dit maakte het nog spannender.”

Toch ging het alleraardigst en dat na twee dagen trainen. Zijn trainer Peter Bosz zei niet voor niks gekscherend dat hij misschien niet eens alle namen weet van zijn medespelers. De namen weet Schouten wel, maar dat het nog onwennig is, is duidelijk. “Ik ken mijn medespelers nog niet heel goed. Maar dat wordt alleen maar beter. Uiteindelijk winnen we met 3-1 dus het was een prima zet om mij achterin te zetten.”

Lees ook: PSV profiteert ondanks dramatische eerste helft van misstap Ajax

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!