Gaat PSV het deze keer wel redden tegen Rangers FC? 'Maak je geen zorgen'

21 augustus 2023 om 19:20 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:01
nl
Het tweeluik met Rangers FC gaat bepalen of PSV dit seizoen eindelijk weer de Champions League in gaat en vele miljoenen kan bijschrijven. Het zijn daarmee misschien wel de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de Eindhovense club. Veel druk dus op de komende duels, al wil trainer Peter Bosz daar niks van weten. Ook over revanche wordt niet gesproken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Vorig seizoen bezweek PSV onder de druk in de play-offs tegen Rangers FC. Dat mag dit seizoen niet gebeuren. “Daar praten we ook niet meer over”, zei Peter Bosz resoluut. “Dit zijn de mooiste wedstrijden die je kan spelen. Hier gaat het om in het voetbal en hier droomde je van als klein jongetje. Dan is er toch geen druk?”

Zo simpel is het natuurlijk niet, maar als de spelers maar half zo ontspannen zijn als de trainer dan zou dat al een hoop schelen. Want PSV heeft maar weinig verdedigers ter beschikking. Bosz neemt ook maar vijf verdedigers mee naar Schotland. Is dat niet weinig? “Ik stel er maar vier op”, zei de trainer gevat. Als later wordt gevraagd waarom er geen spelers van Jong PSV zijn meegenomen laat de oefenmeester weer een ontspannen indruk achter.

"Ik heb niet overwogen spelers van Jong PSV mee te nemen."

“Ik heb niet overwogen spelers van Jong PSV mee te nemen. We hebben ook nog andere spelers die in de verdediging kunnen spelen. We zijn op alles voorbereid, maak je geen zorgen.”

Bij PSV sloot maandag nog Sergino Dest aan. De vleugelverdediger reisde mee naar Glasgow en zou dinsdag zomaar zijn eerste minuten kunnen gaan maken. “Fysiek is hij in orde. Wat mijn plan met hem is? Dat gaan we morgen zien”, hield Bosz zijn kaarten nog tegen de borst.

"Het is speciaal om hier te spelen en het gaat niet makkelijk worden, maar ik geloof in mijn team."

Ook bij de naam Noa Lang blijft nog een groot vraagteken staan. De linksbuiten trainde tot maandag deels apart, maar hij heeft ook delen met de groep meegedaan. Maandag trainde hij volledig mee met de groep en daarna wordt besloten of hij aan de aftrap kan staan.

Terugkijken heeft geen zin meer. Dinsdag moet het wél gebeuren voor PSV. Waar sommige spelers misschien nog onzeker zijn, blijft het speelplan duidelijk. Bosz: “Als wij willen winnen moeten we gaan aanvallen. Dat gaan we morgen ook weer doen. Het is speciaal om hier in Glasgow te spelen en het gaat niet makkelijk worden, maar ik geloof in mijn team."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!