Slachtoffers zijn boos en teleurgesteld over hoger beroep van Thijs Römer

22 augustus 2023 om 16:51 • Aangepast 1 september 2023 om 02:02
nl
De drie vrouwen die aangifte deden tegen Thijs Römer in de online-zedenzaak zeggen boos en teleurgesteld te zijn dat de acteur heeft besloten in hoger beroep te gaan. Dat zegt hun advocaat Maartje Schaap.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Römer meldde dinsdag dat hij in hoger beroep gaat tegen zijn celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Hij 'herkent zich te weinig in het vonnis'. De rechtbank achtte bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van seksuele handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s.

Een van de misbruikte meisjes is een nu 23-jarige vrouw uit Rijsbergen. Zij was zestien toen ze voor het eerst in contact kwam met haar idool. Net als een paar andere fans van hem zat ze in WhatsApp-groepen met de acteur. Via die weg kreeg ze onder meer een dickpic toegestuurd door de acteur. Ook vertelde hij haar hoe ze zichzelf moest bevredigen en vroeg hij haar filmpjes te sturen om 'mee klaar te kunnen komen'.

Het gebeurde allemaal tussen november 2015 en november 2017. De andere meisjes waren op dat moment 14 en 15 jaar.

Boos
Volgens advocaat Schaap kunnen de drie vrouwen de zaak niet afsluiten door het hoger beroep. "Nu moeten ze een tijd wachten. Eén van hen zei: 'Ik snap gewoon niet dat hij niet beseft dat hij fout zit. Waarom gaat hij niet aan zichzelf werken? Nu gaat het verhaal zich opnieuw weer afspelen'." Volgens de raadsvrouw zijn haar cliënten 'boos dat Römer zijn straf niet accepteert'.

Niet alleen Römer, maar ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep. Het OM wil dat het gerechtshof zich uitspreekt over een feit waarvoor Römer werd vrijgesproken, namelijk het onverhoeds toesturen van een naaktfoto.

LEES OOK: Thijs Römer moet een maand de cel in voor online misbruik van drie meisjes

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!