Wurgslang gevonden op straat: 'Knijpen er snel tussenuit'

22 augustus 2023 om 21:42 • Aangepast 1 september 2023 om 02:02
nl
Het zal je maar overkomen: loop je rustig over straat, struikel je bijna over een slang. Het overkwam twee mensen maandagavond in Veghel. Ze zagen een rattenslang kronkelen in de Sluisstraat en waarschuwden de politie. Die schakelde de dierenambulance in om het dier te vangen.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“Ze herkenden niet meteen wat het was en dachten door de geel-oranje kleur zelfs even dat het een tuinslang was”, zegt Danny de Groot van dierenambulance Brabant Noord-Oost een dag later. Toen het dier bewoog, kregen ze door dat het om een echt exemplaar ging en belden ze de politie.

"Het zijn goede ontsnappers."

De slang ging er snel weer vandoor, maar de mannen wisten het dier uiteindelijk in te sluiten. Ze kregen flink de kriebels van het reptiel, maar de medewerkers van de dierenambulance stelden hen gerust. Het ging om een rode rattenslang, die niet giftig is en niet kan doden. “Hij kan hoogstens een beetje om je heen kronkelen. Want het is een wurgslangetje”, zegt Danny. “Maar zo’n klein slangetje wurgt je niet dood.”

De slang is naar dierenpark De Oliemeulen in Tilburg gebracht. Daar kan de eigenaar van de slang zich melden. Bij De Oliemeulen kijken ze niet op van de vondst. “Het is de meest gehouden slangensoort en het zijn goede ontsnappers", legt dierverzorger Maud Verheesen uit. "Ze gaan zelf op zoek naar gaatjes. Als je de bak al een klein beetje open laat staan, knijpen ze er snel tussenuit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!