Liveblog

112-nieuws: kind met voet bekneld • auto op de kop na botsing

24 augustus 2023 om 13:06 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 Liveblog is gesloten

Liveblog

21.44

Gebouw stort in tijdens grote brand in centrum Boxmeer

Het leegstaande winkelpand aan de Steenstraat in Boxmeer dat vanavond in brand vloog, is ingestort. Een gebied rondom het pand is door de politie afgezet, omdat er mogelijk asbest in het pand zit. Vroeger zat er een meubelzaak in.

21.03

Grote brand in Boxmeer

In een leegstaand winkelpand aan de Steenstraat in Boxmeer is vanavond rond acht uur brand uitgebroken. Een gebied rondom de brandhaard is door de politie afgezet, omdat er mogelijk asbest in het pand zit.

LEES OOK: Grote brand in lege winkel in centrum Boxmeer

19.33

Auto op de kop

Op een kruising op de Boekweitstraat in Nistelrode is eerder op de avond een auto op de kop beland. Dat gebeurde na een botsing. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
17.52

Betonblokken op de A16

Op de snelweg A16 bij knooppunt Zonzeel richting Breda is een vrachtwagen vanmiddag meerdere betonblokken verloren. De blokken zijn 1000 kilo zwaar en liggen over het wegdek verspreid. Er zijn twee rijstroken afgesloten in de richting van Breda.

LEES OOK:

17.35

Kind bekneld in wiel van fiets

Op de Venuslaan in Eindhoven is een meisje van haar fiets gevallen. Ze zat met haar voet vast tussen de spaken van het wiel. De politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse en wisten het kind te bevrijden. Omdat ze nogal last had van haar voet is ze door de politie naar huis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.42

Scooterrijder overleden na ongeluk

De scooterrijder die vanochtend gewond naar het ziekenhuis werd gebracht na een ongeluk in Raamsdonk, is vanmiddag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. Het gaat om een 40-jarige man uit Raamsdonksveer.

LEES OOK: Bekende geluidsman Do Broeders (40) overlijdt na ongeluk met zijn scooter

13.02

Fietsster gewond bij ongeluk

Op de rotonde aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat in Budel is vanmiddag een ongeluk gebeurd. Een fietsster en een automobilist wilden tegelijkertijd de rotonde op, waarna de fietsster viel. Het is niet duidelijk of ze viel van de schrik of dat ze werd geraakt door de auto. Ze raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.38

Stroomstoring in Berlicum

In Berlicum zitten 1241 adressen zonder stroom. Dat meldt netwerkbeheerder Enexis. Monteurs zijn onderweg om te storing te verhelpen.

Wachten op privacy instellingen...
12.20

Biggen vallen in put

Een aantal biggetjes is door een varkensrooster gezakt bij een boerderij aan de Milhezerweg in Deurne. De brandweer heeft zo'n twintig dieren uit de put gered.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
12.18

Losgebroken koeien wandelen door Nuenen

Een heel aantal losgebroken koeien wandelde vanmorgen door Nuenen. Ze zouden de avond ervoor zijn losgebroken. De politie heeft de Wolvendijk afgesloten om de dieren te kunnen vangen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.33

Zwaargewonde man naar ziekenhuis

De politie kreeg vanochtend een melding dat er een zwaargewonde man in een huis zou zijn aan de Schildhof in Valkenswaard. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van de trauma-arts. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. "We houden ieder scenario open", meldt de politie.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
10.31

Ingebroken in huis

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een huis van ouderen aan de Loondonk in Waalwijk. Wat er buit is gemaakt, is niet bekend. De politie zoekt getuigen.

10.21

Geen treinen tussen Eindhoven en Weert

Tussen Eindhoven en Weert rijden deze ochtend tijdelijk geen treinen. Volgens de NS komt dat door een aanrijding. Dit duurt tot ten minste half twee.

09.47

Scooterrijder gewond na botsing

Een scooterrijder is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk. Op de kruising van de Wielstraat met het Halve Zolenpad in Raamsdonk werd de bestuurder geraakt door een busje. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn aanwezig. De bestuurder van het busje raakte niet gewond. het kruispunt is afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
09.43

Ongeluk op A16

Op de A16 van Breda naar Rotterdam zijn twee rijstroken dicht. Tussen knooppunt Zonzeel en knooppunt Klaverpolder is een ongeluk gebeurd. Verkeer moet rekening houden met drie kwartier vertraging. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond kwart over tien weer vrij is.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
09.31

Gaslek in Breda

Aan de Margrietstraat in Breda is vanochtend een gaslek ontstaan. Dat zou zijn gebeurd tijdens graafwerkzaamheden. De brandweer en Enexis zijn aanwezig om het lek te verhelpen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
09.23

Man mishandelt zijn vriendin

De politie kreeg gisteravond de melding dat een vrouw in Tilburg door haar vriend was mishandeld. Agenten gingen naar het huis van de 27-jarige Tilburger en hielden hem aan voor de mishandeling en voor drugsbezit. De politie gaat vandaag verder met onderzoek.

09.21

Illegaal vuurwerk gevonden

De politie heeft vanochtend twintig kilo illegaal en zwaar vuurwerk gevonden in een huis aan de Lagemorgenlaan in Den Bosch. Het gaat onder meer om mortieren, nitraten, cobra's en illegaal siervuurwerk. Agenten onderzochten het huis na informatie van de recherche. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachte moet zich later op het politiebureau melden voor verhoor.

07.46

File op A67

Op de A67 van Venlo naar Eindhoven staat zo'n 8 kilometer file, wat leidt tot drie kwartier vertraging. Tussen afrit Someren en knooppunt Leenderheide staat een auto met pech. De weg is rond kwart voor acht weer vrij, dus de file neemt langzaam af.

06.25

Waarschuwing voor stevige onweersbuien

Onder meer in onze provincie waarschuwt het KNMI vanaf het eind van de ochtend tot aan het begin van de avond voor stevige onweersbuien. De onweersbuien kunnen samengaan met windstoten van zestig tot zeventig kilometer per uur, hagel en veel regen in korte tijd. Reden voor het meteorologisch instituut om voor onze provincie van 12 tot 18 uur code geel af te geven.

De waarschuwing geldt ook voor de provincies Zeeland, Limburg, Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. Onze weerman waarschuwde gisteren al voor naderende onweersbuien.

LEES OOK: Er komt onweer aan en weerman Johnny weet wanneer

06.00

Stapel pallets in brand

Bij een boerderij aan de Bosrandweg in Deurne moest de brandweer vannacht in actie komen om een stapel pallets die in brand was gevlogen te blussen. Het vuur woedde op het terrein van een melkveehouder. Er was veel rook te zien. De brand werd rond middernacht gemeld. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
05.30

Mes gevonden

Op het Catharinaplein in Schijndel is gistermiddag ergens verstopt in een hoek een mes gevonden. Het wapen lag tussen wat andere spullen, zo meldt de wijkagent. Het mes heeft een lemmet met een lengte van zo'n 15 centimeter. De eigenaar van het wapen kan zich bij de wijkagent melden.

Het gevonden mes (foto: Wijkagent Ger Roumen, via X).
Het gevonden mes (foto: Wijkagent Ger Roumen, via X).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!