Gestolen 84.000 euro is teruggestort in kas van ziekenhuisstichting

24 augustus 2023 om 19:13 • Aangepast 6 september 2023 om 02:00
nl
De gestolen 84.000 euro uit de kas van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis is teruggestort. De voormalige penningmeester, die het geld had verduisterd, heeft het bedrag overgemaakt naar de stichting. De penningmeester heeft het geld tussen juni 2021 en juni 2023 in meerdere keren gepind en cash opgenomen. Tegen de man was aangifte gedaan door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Nadat de fraude in juni was uitgekomen, werd de penningmeester meteen uit zijn functie gezet. Ook zou geprobeerd worden om het geld terug te vorderen.

Het verduisteren van het geld kreeg nog een pijnlijk vervolg. De zwager van de penningmeester, de inmiddels overleden Roosendaalse wethouder Kees Verstraten, doneerde begin dit jaar juist ruim 10.000 euro aan dezelfde stichting. Het was de opbrengst van zijn boek, dat hij in de maanden voor zijn dood schreef.

Opgelucht
Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis meldde enigszins opgelucht te zijn dat het geld is terugbetaald, zo liet voorzitter Van den Kieboom weten in een persbericht: “We gaan ons nu focussen op herstel van vertrouwen en op de doelstelling van de stichting, namelijk zorgen dat het verblijf van de patiënten in het Bravis ziekenhuis zo aangenaam mogelijk verloopt."

Maatregelen
Om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens misgaat, voert de stichting het vierogen-principe in. Er kijkt dan altijd iemand met de penningmeester mee naar de financiën.

LEES OOK:
84.000 euro gestolen uit kas van ziekenhuisstichting: 'Hard voor donateurs'

Kees haalde geld op voor patiëntenpotje dat door z'n zwager werd geplunderd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.