Liveblog

112-nieuws: fietsster gewond na valpartij • vermist meisje is terecht

26 augustus 2023 om 21:28 • Aangepast 8 september 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.45

Fietsster komt ten val

Een vrouw op een fiets is vanavond rond kwart voor negen in Budel gevallen en daarbij gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde aan de Rubenslaan, vlakbij de kruising met de Vincent van Goghlaan.

De vrouw raakte gewond aan haar hoofd. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar die inzet bleek bij nader inzien niet nodig. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
20.30

Vermist meisje terecht

Het 15-jarig meisje dat sinds woensdag vermist werd in Eindhoven, is weer terecht. Dat meldt haar familie op social media.

19.51

UPDATE: Loods in brand, advies om ramen en deuren te sluiten

De brandweer adviseert vanwege rookontwikkeling om ramen en deuren gesloten te houden in de omgeving van de brand in Baarle-Hertog. De brand woedt exact op de grens, de Belgische brandweer heeft de leiding.

De rook is in de wijde omgeving te zien.

19.10

Grote loods in brand

In het buitengebied van het Belgische Baarle-Hertog staat een grote loods in brand. Het pand aan De Tommel ligt precies op de grens van Baarle-Hertog en het Brabantse Baarle-Nassau.

Iets voor half zeven is de brand gemeld bij de hulpdiensten. Op het dak van de loods ligt asbest, zo meldt een woordvoerder van de brandweer Midden- en West-Brabant. De brandweer van Chaam en Baarle Nassau is ter plaatse voor bluswerkzaamheden. Ook de Belgische brandweer is aanwezig.

Het is nog niet duidelijk of er asbest in de omgeving terecht is gekomen. In de loods zouden tractoren staan.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/auto-schiet-uitrit-uit-en-botst-tegen-boom-in-uden
https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/auto-schiet-uitrit-uit-en-botst-tegen-boom-in-uden
16.47

Auto rijdt op volle snelheid tegen boom

Een automobilist is vanmiddag in Uden tegen een boom gebotst toen hij uit een uitrit kwam. Dit gebeurde in de Pastoor Spieringsstraat..

De bestuurder verliet rond vier uur een parkeerterrein en reed hard tegen een boom, dat gebeurde op volle snelheid meldt Dtv Nieuws. Omstanders hebben de motor van de auto uitgezet.

De politie, ambulance en brandweer waren ter plaatse om de bestuurder te helpen. Na het ongeluk wilde de politie een alcoholcontrole uitvoeren, maar daar werkte de man niet aan mee. De man is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist rijdt vanuit inrit op een boom (foto: Marco van den Broek / SQ Vision).
Automobilist rijdt vanuit inrit op een boom (foto: Marco van den Broek / SQ Vision).
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
16.18

Twee auto's botsen op kruispunt met beeld van Jezus

Op de Hilsebaan in Etten-Leur zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde even na half vier. Een van de inzittenden raakte gewond en moest naar het ziekenhuis per ambulance. Ook een beeld van Jezus aan het kruis dat aan het kruispunt stond, kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Dat werd geraakt door een van de auto's, viel van zijn sokkel en brak in stukken.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
11.52

Kettingdief aangehouden

Een 16-jarige jongen uit Wageningen is gistermiddag aangehouden nadat hij probeerde een ketting te stelen van een man in Roosendaal. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Dordrecht, liep rond twee uur door de Parklaan, toen de jongen hem aansprak en ineens omhelsde. Het stelen van de ketting mislukte echter, de jongen ging er zonder buit vandoor. Het slachtoffer alarmeerde de politie. Agenten konden de verdachte op de Boulevard aanhouden. Hij zit vast voor verhoor.

11.51

Gewonde bij ontploffing vuurwerkbom bij huis

Bij een huis aan de Feithlaan in Roosendaal ontplofte gisteravond rond kwart over elf een vuurwerkbom. Een ruit ging kapot en een 18-jarige bewoonster raakte hierbij gewond. De politie doet onderzoek. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Agenten zijn direct een onderzoek begonnen. Ze hebben buurtbewoners gevraagd of ze iets gezien hebben en gaan na of er camerabeelden beschikbaar zijn.

11.49

Brandstichting bij bedrijfsgebouw Halsteren

Bij een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg in Halsteren is afgelopen nacht brand gesticht. Volgens de politie zou opzettelijk met een auto tegen het gebouw zijn gereden en is die daarna in brand gestoken. Dit gebeurde rond halfvier. De brandweer heeft het gebouw geblust.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. 's Nachts hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. Er wordt gekeken of er camerabeelden zijn. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek.

LEES OOK: Brandstichting bij bedrijf, gevel opzettelijk ingereden met auto

Met een auto werd de gevel van het bedrijfsgebouw in Halsteren binnengereden (foto: Rijnhout Media).
Met een auto werd de gevel van het bedrijfsgebouw in Halsteren binnengereden (foto: Rijnhout Media).
10.45

Kleine donkere auto gezien na beschieting huis

Na de beschieting van het huis aan De Korenaar in Den Bosch zou een kleine, donkere auto zijn weggereden in de richting van het Klokkediep. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Er zou ook een man met een petje zijn weggerend richting De Rozenelf. De politie vraagt getuigen zich te melden. Bij de beschieting van het huis raakte niemand gewond. Op het moment van de beschieting was er niemand in het huis aanwezig.

LEES OOK: Zus van bewoonster van beschoten huis: 'Dit komt wel binnen'

10.18

Ongeluk op A27

De linkerrijstrook van de snelweg A27 van Utrecht richting Breda was vanochtend enige tijd afgesloten na een ongeluk op de Merwedebrug bij Werkendam. De afsluiting leidde rond kwart over tien tot een twee kilometer lange file vanaf Noordeloos, goed voor ruim een kwartier vertraging. Sinds elf uur zijn de problemen hier verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...
09.48

Waarschuwing voor niet werkende verkeerslichten

Het verkeer op de N286 bij Halsteren wordt gewaarschuwd dat de verkeerslichten op de kruising bij hectometerpaal 5.6 niet werken. Een weginspecteur van de provincie laat weten dat Heijmans is ingeschakeld om de verkeerslichten weer aan de praat te krijgen. Omdat het even kan duren voordat de monteur aanwezig is, heeft de weginspecteur drie verkeersregelaars opgeroepen om tot die tijd het verkeer te regelen. "Matig je snelheid bij het naderen van de kruising en houd je aan de verkeerstekens op de weg."

Wachten op privacy instellingen...
09.09

Vermissing in Eindhoven

In Eindhoven wordt sinds woensdagmiddag de 15-jarige Jaylinn van Veen vermist. Ze werd aan het begin van de middag het laatst gezien, bij het terrein van de Grote Beek. Jaylinn is 1,65 meter lang, ze heeft bruin haar, is licht getint en heeft bruine ogen.

05.45

Drie auto's in vlammen op in Geldrop

Op een parkeerplaats aan het Wethouder Peetershof in Geldrop zijn afgelopen nacht drie auto's in vlammen opgegaan. Een vierde auto liep schade op. De brandweer heeft de auto's geblust, maar daar is weinig van over. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Geldrop wordt al langer geteisterd door autobranden.

Van de auto's in Geldrop bleef weinig over (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Van de auto's in Geldrop bleef weinig over (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
04.36

Huis beschoten in Den Bosch

Aan De Korenaar in Den Bosch is afgelopen nacht een huis beschoten. Dit gebeurde rond een uur 's nachts. De politie zette daarop de straat af. Op het moment dat het huis werd beschoten was niemand in het huis aanwezig, laat een agent weten. In een raam van het huis zijn drie kogelgaten te zien. Agenten vonden op straat een aantal kogelhulzen. Het team forensische opsporing zal in de loop van de dag sporenonderzoek doen bij het huis.

LEES OOK: Huis onder vuur genomen, drie kogelgaten in raam

De politie doet onderzoek na het beschieten van een huis aan de Korenaar in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
De politie doet onderzoek na het beschieten van een huis aan de Korenaar in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
02.07

Auto ondersteboven in sloot

Een auto is afgelopen nacht ondersteboven in een sloot beland langs de Bosschebaan - de N617 - tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch. De bestuurder raakte rond halfeen door nog onbekende oorzaak van de weg en reed tweehonderd meter door de berm. Daarbij verloor de auto diverse onderdelen. De automobilist kon zelf uit de auto komen. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder bleek niet onder invloed te zijn. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald. Van de auto is weinig over.

01.23

Schuur in vlammen op

Aan de Smoorstraat in Roosendaal ging afgelopen nacht een schuurtje in vlammen op. De brand werd rond kwart over twaalf 's nachts gemeld bij de brandweer. Toen die daar aankwam, stond de schuur al volledig in lichterlaaie. De brandweer heeft de schuur geblust en is daarna nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Wat er in de schuur opgeslagen werd, is niet bekendgemaakt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Vanwege de brand werd de Smoorstraat vanaf de Gastelseweg enige tijd afgesloten.

00.32

Illegale sigaretten en waterpijptabak aangetroffen in voertuig

In een auto achter een supermarkt aan de Churchilllaan in Den Bosch vonden medewerkers van de gemeente gisteren bij toeval een partij illegale sigaretten en waterpijptabak. De illegale rookwaar stond volgens een 112-correspondent op naam van de eigenaar van de supermarkt. Tegen de eigenaar van de supermarkt zal proces-verbaal opgemaakt worden vanwege de niet betaalde accijns .De illegale sigaretten zullen vernietigd worden, evenals het waterpijptabak.

De medewerkers van de gemeente waren naar de Churchilllaan gekomen na een melding dat er overlast was van vliegen aan de achterkant van de supermarkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!