Zit je vakantie erop? Met dit weer begint je nieuwe school- of werkweek!

27 augustus 2023 om 11:30 • Aangepast 8 september 2023 om 02:02
nl
Voor veel mensen zit de vakantie er na dit weekend op. Jammer, maar zij hoeven niet te vrezen voor een nat pak op weg naar school of werk maandag, vertelde Johnny Willemsen van Weerplaza zondagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze zondag moeten we wel rekening houden met buien. De buienlijn bevond zich 's ochtends vroeg al voor de westkust. "Zandvoort bijvoorbeeld, waar de Formule 1 plaatsvindt, krijgt de komende uren met flink wat regen te maken, met wat onweer erbij."

"In de middag trekken eigenlijk overal wel een paar buien over."

In Brabant was het zondagochtend vroeg eigenlijk overal droog, met behoorlijk wat zon.

"Het westen van Brabant komt als eerste aan de beurt. als het gaat om die regen- en onweersbuien. In de middag trekken eigenlijk overal wel een paar buien over. Ik denk dat vandaag, vergeleken met zaterdag, meer mensen hiermee te maken krijgen. Er kan lokaal een fel exemplaar tussen zitten, met onweer en veel regen in korte tijd. Maar als dat voorbij is, breekt de zon weer door. Met wat zon wordt het 20 of 21 graden."

Het KNMI heeft vanwege de onweersbuien code geel afgegeven tot vijf uur zondagmiddag.

"Maandag en dinsdag zien we regelmatig de zon."

Johnny verwacht dat het maandagochtend gewoon droog zal zijn. "Later op de dag is dan weer een enkel buitje mogelijk, maar dat stelt weinig voor. Ook dinsdag valt het mee met de buiigheid. We zien beide dagen regelmatig de zon bij een temperatuur rond 20 graden. Dus al met al prima weer."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!