Liveblog

112-nieuws: vrouw gewond na botsing auto's • hennepkwekerij met 676 planten

28 augustus 2023 om 14:52 • Aangepast 8 september 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

18.34

Storing vliegverkeer opgelost

De technische storing die het vliegverkeer van Eindhoven Airport naar Engeland ontregelde, is opgelost. Dat meldt de Britse luchtverkeersleidingsdienst. Door het technische probleem konden de vluchtplannen niet automatisch worden verwerkt. In vluchtplannen staat informatie voor luchtverkeersleiders over waar een vliegtuig vandaan en naartoe vliegt, wanneer en via welke route. Door de storing moesten de vluchtplannen handmatig worden ingevoerd, waardoor het aantal vluchten beperkt moest worden. Meerdere vluchten tussen Engeland en Eindhoven Airport werden vanmiddag geannuleerd.

17.11

Brand in Boxtel

Bij een orthopedagogisch centrum aan de Schijndelseweg in Boxtel is vanmiddag brand uitgebroken. Het brandalarm ging rond half vier af in een van de woongroepen. Volgens omstanders ging de brand gepaard met flink wat rook. De brandweer heeft het vuur gedoofd, terwijl cliënten van een afstandje toekeken. Wat er precies in brand stond en waarom, is niet bekend.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.09

Ongeluk op N279

Op de N279 van Den Bosch naar Helmond is een ongeluk gebeurd. Bij Veghel staat zo'n drie kilometer file, wat leidt tot een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
17.01

Minder treinen door storing

Tussen Breda en Rotterdam rijden minder treinen. Dat komt door een wisselstoring op de hogesnelheidslijn. De NS verwacht dat dit tot ongeveer half acht duurt. Reizigers moeten rekening houden met zo'n halfuur extra reistijd.

16.24

Snelheidsduivels gepakt

De politie heeft vanmiddag twee snelheidsduivels betrapt in Eindhoven en Haarsteeg. De Eindhovenaar trapte op de Boschdijk het gaspedaal in tot hij 132 kilometer per uur reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur geldt. De bestuurder kan volgens de politie een brief op de deurmat verwachten.

Op de N267 bij Haarsteeg reed een bestuurder 141 kilometer per uur, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen.

15.21

Huis gesloten na vondst hennepkwekerij

Een huis aan het Kleinveld in Waalre heeft de politie een hennepkwekerij gevonden met 676 wietplanten. Het kwekerij is dezelfde dag nog ontmanteld. De burgemeester heeft het huis daarna gesloten voor twee maanden.

Wachten op privacy instellingen...
15.10

Zeven tips in zaak overleden Poolse vrouw

Wachten op privacy instellingen...
15.05

Vluchten van Eindhoven Airport naar Engeland geannuleerd

Reizigers die vanmiddag vanaf Eindhoven Airport naar Engeland willen vliegen hebben last van een technische storing bij Britse luchtverkeersleidingsdienst. Vanwege dat probleem zijn er beperkingen opgelegd aan het vliegverkeer, aldus de National Air Traffic Service (NATS). Twee vluchten van Eindhoven naar Londen zijn vanmiddag geannuleerd. Datzelfde geldt voor een vlucht naar Manchester. Ook twee vluchten vanuit Londen naar Eindhoven en een vlucht vanuit Manchester zijn geannuleerd.

14.43

Vrouw gewond bij botsing

Een vrouw is vanmiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Leenderweg in Heeze. Ze is met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde iets na twee uur toen een van de auto's door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam. Een van de auto's kwam na de botsing tegen een boom tot stilstand.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
13.20

Fietser aangereden

Een oudere man is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Haren. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor een op de kruising van de Luistenstraat met de Lietingstraat. De man werd in eerste instantie opgevangen door omwonenden. Zij zetten hem op een stoel om bij te komen. Vervolgens is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw die achter het stuur van de auto zat, verklaarde de fietser niet te hebben gezien.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
13.09

A27 dicht na ongeluk met vrachtwagen

Een ongeluk met een vrachtwagen op de A27 bij Nieuwendijk zorgt voor problemen. Vanuit Breda is de snelweg richting Gorinchem dicht, zo laat de ANWB weten. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn. Omrijden kan via Dordrecht, via de A59, A16 en A15.

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Brand Afvalstoffendienst: klaar met nablussen

De brandweer is klaar met het nablussen van de berg plastic die eerder vanochtend in brand stond bij de Afvalstoffendienst aan de Treurenburg in Den Bosch. De rook en stank waar bedrijven in de omgeving en ook bewoners in de wijk Maaspoort lange tijd last van hadden is weg. Het advies om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten is dan ook niet meer van kracht.

11.30

Merwedebrug weer open

Door een ongeluk was de Merwedebrug vanochtend korte tijd in beide richtingen dicht. Iemand was tegen een van de slagbomen van de brug gereden. Er was en omleiding ingesteld, maar rond twaalf uur was omrijden niet meer nodig.

Wachten op privacy instellingen...
10.45

Extra koekje voor Buddy na aanhouding verdachten inbraak

Twee mannen zijn vannacht aangehouden na een inbraak in een schuur in Veghel. Bij de aanhouding van de verdachten speelde politiehond Buddy een belangrijke rol. Zijn baasje en Buddy waren na de melding van de inbraak rond half twee als eerste ter plekke. Buddy wist een spoor van de verdachten op te pikken. Vervolgens werden de twee mannen in een tuin in de buurt aangehouden voor poging tot inbraak.

In de tuin vonden agenten handschoenen, een muts en een busje pepperspray. Buddy heeft een extra koekje gekregen, zo laat de politie weten.

Foto: politie Meierijstad.
Foto: politie Meierijstad.
10.30

Pechgeval op A58

Op de A58 van Tilburg in de richting Breda staat bij Bavel een auto met pech. Dit zorgt voor een file vanaf de afslag Tilburg-Centrum West. Wil je richting Breda dan moet je rekening houden met een klein halfuur vertraging. Rond elf uur wordt het voertuig geborgen.

09.27

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn vanochtend in Soerendonk op elkaar gebotst. Uit voorzorg werd een van de betrokken automobilisten in de ambulance nagekeken. Niemand hoefde echter mee naar het ziekenhuis. Wel raakten de twee auto's flink beschadigd. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor negen op de kruising van de Dorpsstraat/Damenweg en de Goorstraat.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.57

Omgekomen fietser is vrouw van 27

Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding vannacht op de N65 is een vrouw van 27. Dat laat de politie zojuist weten. De fietsster overleed na een aanrijding met een vrachtwagen. Waarom de vrouw op de N65 reed en niet op het fietspad ernaast is niet duidelijk. De toedracht van het ongeluk dat gebeurde rond kwart voor drie wordt door de politie onderzocht.

LEES OOK: Fietsster (27) doodgereden op N65 bij Biezenmortel

08.10

De N65 is weer open

De N65 is weer open. Dit nadat er vannacht een fietser werd doodgereden op de weg. De afhandeling van het ongeluk duurde uren. Vandaar dat de weg pas net weer kon worden vrijgegeven.

06.49

Ongeluk op A16

De linkerrijstrook van de A16 van Rotterdam richting Breda was van kwart over zes tot zeven uur vanochtend afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk. De afsluiting leidde rond kwart voor zeven tot een acht kilometer lange file vanaf Hendrik-Ido-Ambacht, goed voor ruim een kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
06.39

Twee auto's in vlammen op in Den Bosch

Twee auto's zijn vannacht in vlammen opgegaan op een parkeerplaats aan de Dongestraat in Den Bosch. Toen de brandweer aankwam, stond daar een auto in brand, maar het vuur sloeg over naar een bestelbusje. Van beide bleef weinig over. Een bergingsbedrijf heeft de auto en het busje meegenomen. De auto vatte bij het bergingsbedrijf opnieuw vlam. Daarom rukte de brandweer opnieuw uit om het vuur te blussen.

Hoe de brand aan de Dongestraat in Den Bosch kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
Hoe de brand aan de Dongestraat in Den Bosch kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
De brandweer bluste de auto's aan de Dongestraat in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
De brandweer bluste de auto's aan de Dongestraat in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
05.51

Brand afvalverwerker Den Bosch

In een loods van Afvalstoffendienst Den Bosch aan de Treurenburg in Den Bosch woedt sinds vier uur vannacht brand. De loods is ingedeeld in vakken en zeker twee daarvan zouden vlam hebben gevat. Aan de buitenkant van de loods zijn geen vlammen te zien, maar bij de brand komt volgens een 112-correspondent wel ontzettend veel rook vrij. "Die stinkende rook trekt laag over de wijk Maaspoort." Wat er precies in brand staat in de loods, is nog niet bekendgemaakt.

LEES OOK: Stinkende rook trekt over Den Bosch door brand bij afvalstoffenverwerker

Bij de brand bij de afvalstoffenverwerker aan de Treurenburg komt veel stinkende rook vrij (foto: Bart Meesters).
Bij de brand bij de afvalstoffenverwerker aan de Treurenburg komt veel stinkende rook vrij (foto: Bart Meesters).
05.50

Container op N279

Een container is vannacht op de N279 tussen Den Bosch en Veghel beland na een ongeluk met een vrachtwagen. De trailer trok bij het ongeluk krom en kwam in de berm terecht. De afrit Heeswijk-Dinther-Zuid werd vanwege dit ongeluk tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd omgeleid bij Veghel. Voor zover bekend raakte bij het ongeluk niemand gewond. Hoe het kon gebeuren, wordt onderzocht.

De trailer trok bij het ongeluk op de N279 krom en kwam in de berm terecht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De trailer trok bij het ongeluk op de N279 krom en kwam in de berm terecht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Hoe de container van de vrachtwagen kon vallen, wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Hoe de container van de vrachtwagen kon vallen, wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk werd de afrit Heeswijk-Dinther-Zuid tijdelijk afgesloten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk werd de afrit Heeswijk-Dinther-Zuid tijdelijk afgesloten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
05.29

N65 dicht na dodelijke aanrijding

Een fietsster is afgelopen nacht doodgereden op de N65 van Den Bosch richting Tilburg. Ze reed om nog onbekende redenen op de 80-kilometerweg in plaats van op het fietspad.

LEES OOK: N65 van Den Bosch richting Tilburg dicht na dodelijke aanrijding fietsster

De vrouw fietste om nog onbekende redenen op de 80-kilometerweg (foto; Bart Meesters)
De vrouw fietste om nog onbekende redenen op de 80-kilometerweg (foto; Bart Meesters)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!