Voor het eerst naar de middelbare school: 'Echt alles vind ik spannend'

28 augustus 2023 om 16:20 • Aangepast 8 september 2023 om 02:03
nl
In het zuiden van Nederland is de zomervakantie voorbij en dat betekent dat alle leerlingen weer aan de bak moeten en soms zelfs op een heel nieuwe school. Gespannen koppies dus ook op het Carolus Borromeus College in Helmond. De 332 kersverse brugklassers meldden zich voor het eerst op hun nieuwe school.

En dat is best even wennen: van oudste op de basisschool naar jongste op de middelbare. Niet die vertrouwde omgeving van de basisschool, maar een grote school waar je zo kunt verdwalen. Niet zo gek dat de nieuwe scholieren onwennig naar binnen liepen.

Pim is vanaf vandaag een brugklasser. Hij heeft er best wel zin in, maar vindt het vooral spannend. “Het is niet echt uit te leggen wat ik precies spannend vind. Echt alles vind ik spannend.”

"Je kent natuurlijk nog niemand."

Spannend. Dat woord komt vaker terug als onze verslaggever de brugklassers vraagt hoe ze deze eerste dag beleven. Phileine: “Het is een beetje spannend, want je kent natuurlijk nog niemand.” En Demi vindt het ‘leuk en spannend’.

Julian is ‘een beetje zenuwachtig’, maar hij kijkt wel uit naar het nieuwe avontuur. “Ik vind het leuk om te werken.”

Lieke, Demi en Maud vormen samen een groepje. Op de vraag of ze het hele jaar netjes op tijd gaan komen, antwoordt Lieke: “Jazeker! Anders moet je ’s ochtends om acht uur melden. Dus ik ben zeker iedere keer op tijd.”

De komende dagen staan voor de brugklassers vooral in het teken van elkaar en de school leren kennen. Echt les hebben ze nog niet.

Lieke, Demi en Maud op hun eerste schooldag.
Lieke, Demi en Maud op hun eerste schooldag.
De eerste week staat in het teken van kennismaken.
De eerste week staat in het teken van kennismaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!