Amerikaan (88) lag niet maanden, maar week dood in hotel in Baarle-Hertog

29 augustus 2023 om 16:50 • Aangepast 8 september 2023 om 02:02
nl
De 88-jarige Amerikaan die zaterdag dood werd gevonden in hotel Den Bonten Os in Baarle-Hertog is ruim een week geleden nog gezien in de Albert Heijn in Baarle. Dat verklaren verschillende dorpsbewoners. Volgens een bericht dat dit weekend door justitie in België naar buiten werd gebracht, lag de man al maanden dood op zijn kamer en was zijn lichaam in verregaande staat van ontbinding.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man werd zaterdag gevonden door zijn partner. De Amerikaanse ex-piloot woonde al enkele maanden met zijn vriendin in het hotel in de Pastoor de Katerstraat in de Belgische enclave. Niet in een hotelkamer, maar achter het hotel in een aanbouw met meerdere studio’s, waar ook veel arbeidsmigranten wonen. Dit gedeelte wordt bereikt via een eigen toegangspoort.

Waarom de man in Baarle-Hertog verbleef en wat er met hem is gebeurd, is allemaal nog onduidelijk. Volgens een van de inwoners kwam de man naar Baarle voor de liefde. Hij zou kinderen hebben in Amerika, maar daar geen contact meer mee hebben.

Het parket in Antwerpen meldt dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Na autopsie in het Universitair ziekenhuis in Antwerpen lijkt het erop dat de man op een natuurlijke manier is overleden. Er wordt ook nog toxicologisch onderzoek gedaan om zeker te weten dat hij niet is vergiftigd.

Hoe lang de man in het hotel lag, is volgens het parket niet duidelijk. Maar er zijn dus verschillende mensen die verklaren dat ze hem ruim een week geleden nog gezien hebben in de plaatselijke Albert Heijn.

Zegel van de politie
Bij het hotel wordt meteen de hoorn erop gegooid als er wordt gevraagd om informatie en ook onze verslaggever wordt niet veel wijzer. Duidelijk is wel in welke kamer de man verbleef. Op het raam van zijn studio zit nog een zegel van de politie. De rolgordijnen zijn naar beneden.

LEES OOK: Vrijwel vergaan lijk van 88-jarige man gevonden in hotel

Het raam van de kamer waar de man werd gevonden is nog verzegeld.
Het raam van de kamer waar de man werd gevonden is nog verzegeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!