Peter Bosz spreekt van een 'droomstart' maar blijft kritisch op zijn ploeg

31 augustus 2023 om 00:33 • Aangepast 8 september 2023 om 02:02
nl
De blijdschap op het veld was groot bij PSV na de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Ook trainer Peter Bosz was op zijn manier erg tevreden over de prestaties van zijn ploeg. De eerste maand onder leiding van de hoofdtrainer verloren de Eindhovenaren nog niet.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

En dus kan zelfs Peter Bosz alleen maar tevreden zijn, toch? “Ik vond ons vorige week eigenlijk beter”, moest de trainer eerst toch nog een kleine kritische noot plaatsen. Maar na een 5-1 zege op Rangers en plaatsing voor de groepsfase van de Champions League volgden al snel lovende woorden.

“Dit is een droomstart”, erkende Bosz. “Ik kreeg van iedereen aan het begin te horen dat de augustusmaand het belangrijkste was. Volgens mij zijn we die goed doorgekomen. We winnen de supercup, winnen beide competitiewedstrijden en plaatsen van ons voor de Champions League.”

"Dit is meer een prijs dan de supercup."

Een terechte opsomming van de trainer die vooral merkte dat de laatste prestatie net wat meer losmaakt in Eindhoven. “Dit is meer een prijs dan de supercup. Dit is belangrijker voor de club en voor de ontwikkeling van spelers.”

Na wat lovende woorden liggen er bij Bosz altijd kritische woorden om de hoek. “Vandaag zie ik mijn ploeg ook fouten maken die in de Champions League afgestraft gaan worden. Die jongens zullen dat gaan voelen, maar daar leer je ook van. Er zijn nog genoeg dingen waar ik mij zorgen om maak.”

"We willen nog een centrale verdediger aan de selectie toevoegen."

Met het bereiken van de Champions League stromen er ook miljoenen binnen. Met de transferperiode die nog twee dagen open is, kan er dus nog vuurwerk verwacht worden. Wat staat er nog te gebeuren in Eindhoven? “Ik heb oprecht geen idee”, vertelde Bosz na afloop. “Maar natuurlijk willen we nog een centrale verdediger aan de selectie toevoegen.” Meer liet de trainer niet los.

LEES OOK: Missie geslaagd: PSV plaatst zich voor de Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!