Voetbalbroers hopen dat PSV Manchester City en Real Madrid loot

31 augustus 2023 om 13:35 • Aangepast 8 september 2023 om 02:02
nl
Na vijf jaar heeft PSV zich weer geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League door Rangers thuis met 5-1 te verslaan. Clubiconen Willy en René van de Kerkhof zijn blij en hopen op een zo mooi mogelijke loting voor hun club. "Manchester City en Real Madrid zou leuk zijn", zegt Willy. "Waarom zouden we kansloos zijn? PSV kan ook in de Champions League thuis van iedereen winnen."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

De vroegere stofzuiger van PSV gaat in de Willy en René Podcast nog verder: "Een paar jaar geleden haalde Ajax toch ook de halve finale en won het van Real Madrid? Naar dat niveau kunnen wij ook toe groeien."

René vindt dat zijn broer iets te optimistisch is. "Willy stond net op één been en moet weer even met twee benen op de grond gaan staan. "Toch hoopt ook René op een grote tegenstander. "Barcelona is wel een leuk ploegje. Die hebben we in 1978 met Cruijff nog een leuk lesje geleerd."

"Niet kopen!"

In principe denkt René dat de derde plek die recht geeft op een vervolg in de Europa League het hoogst haalbare is. Net als Willy zou hij het leuk vinden als FC Antwerp donderdagavond om zes uur als een van de tegenstanders uit de bus rolt. "Top wat Mark van Bommel daar heeft gepresteerd. Zou een leuk weerzien zijn bij PSV. Echt chapeau."

De vraag is nog met welke selectie PSV de Champions League in gaat. "Wat mij betreft gaat er niemand meer weg. Ook Sangaré en Bakayoko niet", zegt Willy. Zo'n Bakayoko weet hier dat hij zeker speelt en voor PSV wordt hij alleen maar meer geld waard."

Broer René wordt nog niet enthousiast van de op handen zijnde terugkeer van Hirving Lozano. "Sowieso moet je geen speler van 28 jaar kopen voor 15 miljoen. Zeker niet als Bakayoko blijft."

"Zes tot acht punten los."

Dit weekend mag de club weer focussen op de competitie als de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk op het programma staat. René ziet het zonnig in. "Als ik naar het programma kijk dan kan PSV zo zes tot acht punten los komen te staan van Ajax en Feyenoord." Nog meer optimisme spuien de gebroeders in de nieuwe podcast.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!