Peter Bosz vond de wedstrijd tegen RKC moeilijker dan Rangers

3 september 2023 om 08:30 • Aangepast 12 september 2023 om 02:06
nl
PSV bleef dankzij een overwinning op RKC zaterdag foutloos in de Eredivisie. De Eindhovense titelkandidaat bekroonde daarmee een geweldige week waarin eindelijk weer Champions Leaguevoetbal werd veiliggesteld. Ondanks de 4-0 zege op RKC vond coach Peter Bosz de wedstrijd tegen RKC moeilijker dan die tegen Rangers FC. Hij vond dat zijn spelers zaterdag moesten laten zien dat ze de Champions League waard zijn.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Zet Rangers en RKC naast elkaar en de Schotten hebben natuurlijk een betere ploeg dan de Waalwijkers. Maar juist na de euforische stemming als gevolg van de zege op Rangers was RKC een moeilijke testcase volgens Peter Bosz.

“De jongens hadden blauwe schouders na woensdag”, doelde de trainer op de vele complimenten die zijn ploeg had gekregen. “Maar twee dagen later moet je tegen RKC. Als je kampioen wil worden, moet je hier winnen. Deze wedstrijd was moeilijker dan die tegen Rangers.”

"Hij is precies het type verdediger dat we zochten."

Hij doelde daarbij dat het voor zijn spelers lastig was om een bepaalde scherpte op te roepen. “Je moet na zo’n goede prestatie de spanningsboog terug zien te krijgen”, verklaarde de oefenmeester. “Dat vraagt veel energie en dat was terug te zien. Die tweede goal viel door het goed druk zetten van de voorhoede. Daar was ik heel blij mee.”

Bosz was ook blij met de nieuwe centrale verdediger die op de laatste dag nog werd gepresenteerd. Armel Bella-Kotchap wordt gehuurd van het Engelse Southampton. “Hij is precies het type verdediger dat we zochten. Hij is een pure verdediger die zijn duels wint. Hij is sterk in de lucht maar kan ook met ruimte in de rug voetbalen. Hij is erg snel.”

"Het kan niet beter op dit moment."

PSV versterkte zich flink deze zomer en dus heeft de trainer te maken met een luxeprobleem want hoe gaat hij iedereen tevreden houden? “Dat is heel simpel. Ik vind iedereen even aardig, dus ze moeten het voetballend laten zien. Als je speelt, zal je het heel goed moeten doen.”

Al met al een prima start voor Bosz die zelf ook niet wilde klagen. "Het kan niet beter op dit moment."

Lees ook: PSV speelt niet geweldig, maar wint gemakkelijk van RKC

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!