Liveblog

112-nieuws: auto in brand gestoken • vluchtende chauffeur opgepakt

5 september 2023 om 13:00 • Aangepast 16 september 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit ?liveblog is gesloten

Liveblog

21.15

Achtervolging met hoge snelheid in Breda

De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging in Breda een man aangehouden. Agenten achtervolgden zijn auto door de wijken Heuvel en Westeinde waarbij hoge snelheden werden gehaald. De vluchtende chauffeur reed zich vast tegen een hek aan het einde van de Amstelstraat ter hoogte van de Vincent van Goghstraat. Direct daarop werd hij klemgereden door een burgerauto van de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau en de auto in beslag genomen. De aanleiding voor de achtervolging is niet bekend.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
19.21

Motorscooter en auto botsen in Eindhoven

Bij een ongeluk op de Airbornelaan tussen een motorscooter en een auto is rond kwart over vijf de motorrijder gewond geraakt. Hij is met flinke verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is aangehouden. Hij zou onder invloed zijn geweest van verdovende middelen en is vermoedelijk door rood gereden. Vanwege het politieonderzoek is de afrit van de John F. Kennedylaan naar de Airbornelaan afgesloten.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval (foto: Dave Hendriks/SQ Vision)
18.48

Auto in brand gestoken in Eindhoven

Rond kwart voor vijf is op de Bosranklaan in Eindhoven een auto in brand gestoken. De brandweer was snel aanwezig maar kon niet voorkomen dat de auto aan de voorkant uitbrandde. De politie doet onderzoek naar de brandstichting. Uit het eerste onderzoek blijkt dat een persoon op een scooter de auto in brand zette. De dader zou door bewakingscamera's in de buurt op beeld zijn vastgelegd.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision
18.23

Fiets, scooter en bestelbus betrokken bij botsing

Een fietser, scooterrijder en een chauffeur van een bestelbus zijn kort na vijf uur met elkaar in botsing gekomen in Eindhoven. Het ongeval gebeurde in de bocht waar de Onze Lieve Vrouwestraat overgaat in de J.F. Kennedylaan. Daar heeft de bestelbus beide tweewielers geschept. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Een slachtoffer is door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Een scooterrijder is door zijn ouders opgehaald. De omgeving werd tijdelijk afgesloten en dat leidde tot grote vertraging in de avondspits.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
18.17

Meerdere voertuig botsen op elkaar op A59

Op de A59 zijn meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond halfzes tussen de afslagen 's Hertogenbosch-West en Engelen in de richting naar Den Bosch. Een rijbaan is afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. Er ontstond een file van ruim 7 kilometer. De vertraging liep op tot bijna een uur. De politie slingerde 18 automobilisten op de bon die via de vluchtstrook voorbij het ongeval wilden rijden en zich daar klem reden. Het gevolg was dat ze de weg versperden voor hulpdiensten die pas minuten later verder konden. Rond halfzeven werd de rijbaan weer vrijgegeven en loste de stremming langzaam op.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
18.10

Fietser aangereden bij oversteekplaats

Een fietser is deze middag aangereden door een auto op de fietsoversteek aan het Weidehek in Breda. De fietser raakte hierbij gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
17.30

Trucker overvallen door drietal

Een vrachtwagenchauffeur is om tien over half vijf op de Tilburgseweg in Hilvarenbeek door drie mannen overvallen. Hij was even uit zijn voertuig voor een stop. De chauffeur werd bedreigd met een mes. De daders zijn in een zwarte auto gevlucht. De politie is op zoek naar de overvallers en vraagt getuigen zich te melden.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
15.32

Brand veroorzaakt rookoverlast in Tilburg

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwde vanmiddag het verkeer voor laag hangende rook in Tilburg. Ook kregen de inwoners het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De rook kwam van een brand bij Sluyter Logistics in de Siriusstraat. De weg werd afgesloten zodat de brandweer de brand kon blussen. Het vuur brak rond 15.20 uur uit. Een half uur later kon de brandweer melden dat het vuur onder controle was. Het nablussen en het ventileren van het gebouw zal nog enige tijd duren.

Foto: Erik Verstegen
Foto: Erik Verstegen
Wachten op privacy instellingen...
12.00

Brand op bovenverdieping huis in Helmond

Bij een brand in een huis aan de Willem Prinzenstraat in Helmond is de bovenverdieping flink beschadigd. De brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaak. De bewoner en zijn drie honden werden op tijd gewaarschuwd door buurtbewoners en konden op tijd het huis verlaten.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
11.30

Bestuurder overleden na ongeluk met auto en vrachtwagen op A58, weg weer vrij

Op de snelweg A58 is dinsdagochtend bij Etten-Leur in de richting van Breda een ongeluk gebeurd waarbij een auto en een vrachtwagen zijn betrokken. De auto is achterop de vrachtwagen gebotst. De bestuurder van de auto is overleden.

Bij het ongeluk waren veel hulpdiensten opgeroepen. Een traumahelikopter landde op de weg om medische assistentie te verlenen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. De weg is weer vrij. Het verkeer wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
10.30

Mannen aangehouden na diefstal diesel

Bij de politie kwam afgelopen nacht rond één uur een melding van een inbraak in de Voortsestraat in Sint Hubert. Toen de politie bij de inbraak kwam waren de inbrekers verdwenen en stond er alleen nog een auto met een Pools kenteken. Rond vier uur zagen de agenten de auto rijden met daarin drie mannen. De auto werd aan de kant gezet. In de auto vond de politie meerdere jerrycans gevuld met diesel. Ook lagen er spullen die bij diefstal van diesel worden gebruikt. De mannen zijn aangehouden.

10.10

Verdachte aangehouden voor steekpartij in Breda

De politie heeft een man (20) aangehouden die op dinsdag 29 augustus betrokken was bij een steekpartij in de Eekhoornstraat in Breda. Een 20-jarige man uit Breda raakte daarbij gewond aan zijn been. Een onderlinge ruzie was de aanleiding voor de steekpartij. Het slachtoffer is zelf naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De politie had al snel de verdachte op het oog. Gisteren is de man aangehouden. De verdachte had zich in zijn huis verstopt onder een aantal dozen.

09.45

Droger oorzaak van brand in Helmond

Op een bovenverdieping van een huis aan de Dolomieten in Helmond is vanochtend brand uitgebroken. Vermoedelijk is de droger de oorzaak van de brand. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Brand op bovenverdieping van huis in Helmond (Foto: Harrie Grijseels)
Brand op bovenverdieping van huis in Helmond (Foto: Harrie Grijseels)

09.00 – Politie toont foto’s vechtersbazen
De politie heeft foto’s naar buiten gebracht van twee verdachten die op 27 mei betrokken waren bij een vechtpartij in een café in Asten. De politie omschrijft dat wat zich afspeelde in het café aan de Prins Bernhardstraat als een ‘korte explosie van geweld’.

Bij de vechtpartij raakten meerdere mensen gewond. Onder wie een beveiliger die volgens de politie buiten westen werd geslagen. Dat gebeurde nadat hij een van de verdachten aansprak op zijn gedrag. De politie gaf eerder aan dat de klanten vrouwen in het café hadden lastig gevallen.

De twee mannen die de politie zoekt, gingen er uiteindelijk in een auto, vermoedelijk een BMW, vandoor.

Verdachten vechtpartij in Asten
Verdachten vechtpartij in Asten
08.30

Brand in appartementencomplex Eindhoven, twee gewonden naar het ziekenhuis

In een appartement aan de Offenbachlaan in Eindhoven is vanochtend brand uitgebroken. Bij de brand in het appartement op de begane grond kwam veel rook vrij. Dat zorgde voor overlast. Uit twee appartementen boven brandende appartement werden in totaal drie volwassen en twee kinderen gehaald. De bewoners van een van de appartementen zijn vanwege de vele rook in het gebouw met een hoogwerker naar buiten gehaald. De bewoners van het brandende appartement waren niet thuis.

Zij hadden rook ingeademd en zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Twee vrouwen moesten mee naar het ziekenhuis. De brandweer wist de brand te beperken tot één appartement op de begane grond. De brand is onder controle en het gebouw wordt geventileerd. De oorzaak is nog onbekend.

De 58-jarige bewoner van het appartement is aangehouden op verdenking van brandstichting.

Het verwoeste appartement (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
Het verwoeste appartement (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
08.00

Flinke vertraging door ongeluk op de A2

Een ongeluk op de A2 bij Best zorgt vanochtend voor zo'n drie kwartier vertraging wanneer je richting Eindhoven wilt. Het verkeer loopt vast tussen de afslagen Boxtel-Noord en Best-West. Bij Best is een rijstrook dicht. De vertraging loopt rond acht uur nog op. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor acht.

07.30

Ongeluk op de A58

Op de A58 tussen Moergestel en Oirschot is een ongeluk gebeurd. Dit zorgt voor zo'n vijftig minuten vertraging in de richting Eindhoven.

06.00

Auto door brand verwoest

Een auto die geparkeerd stond aan de 1e Haagstraat in Helmond is vannacht door brand verwoest. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto. Wat de oorzaak van de brand is geweest, wordt onderzocht.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
05.30

Huis in Eindhoven beschoten

Een huis aan de Achelstraat in Eindhoven is vannacht rond kwart over een beschoten. Op het moment van de beschieting was het gezin dat in het huis woont thuis. Er raakte niemand gewond, zo laat de politie weten.

Er zijn bij de schietpartij meerdere schoten gelost. In het raam aan de voorkant van het huis zitten in elk geval vier kogelgaten. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.20

Fietser zwaargewond naar ziekenhuis

Een fietser is ernstig gewond geraakt nadat hij op de Pastoor Elsenstraat in Helmond in botsing kwam met een auto. Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter lin de buurt van het ongeluk. In de heli zat een trauma-arts die het slachtoffer in de ambulance begeleidde naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De bestuurder van de bij de aanrijding betrokken auto is door de politie meegenomen voor onder meer een blaasanalyse. Ook een tweede auto die uit tegenovergestelde richting kwam, raakte bij de aanrijding beschadigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!