Gezonde spanning bij PSV'er Jerdy Schouten voor debuut in Champions League

20 september 2023 om 07:30 • Aangepast 29 september 2023 om 02:02
nl
Jerdy Schouten speelde al topwedstrijden in de Italiaanse competitie maar maakte nog geen minuten in de Champions League. Woensdagavond maakt hij zijn debuut en dat is iets om naar uit te kijken. Want ondanks dat hij wel wat gewend is, blijft dit podium toch speciaal. “De Champions League is toch wel wat anders dan andere wedstrijden."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Schouten kwam afgelopen zomer over van het Italiaanse Bologna. De middenvelder speelde bij de Italiaanse middenmoter mooie wedstrijden tegen grote clubs zoals AC Milan en AS Roma. Maar nog nooit speelde hij in de groepsfase van een Europees toernooi.

“En dan mag ik het gelijk laten zien op het hoogste niveau”, zegt de middenvelder met een grote grijns op zijn gezicht. "Die wedstrijden in de Serie A (Italiaanse competitie) zijn prachtig, maar de Champions League is toch wel wat anders dan andere wedstrijden.”

"Vroeger keek je elke wedstrijd in de Champions League en wilde je daar ook voetballen"

Is Schouten dan ook extra zenuwachtig? “Er is gezonde spanning, maar dat hoort erbij. Het zou gek zijn als het er niet was.”

“Vroeger keek je elke wedstrijd in de Champions League en wilde je daar ook voetballen." Welke herinneringen heeft de PSV’er dan als hij daaraan terugdenkt. “Het liedje natuurlijk!”, doelend op de Champions League hymne.

"Arsenal-uit wordt de grootste test voor ons als team"

Het enthousiasme is aanstekelijk en Schouten doet er nog een schepje bovenop. “Ik heb er echt veel zin in! Hier doe je het voor als voetballer.”

Vanavond tegen Arsenal wacht gelijk de moeilijkste wedstrijd uit de poule voor PSV. “We moeten onze kwaliteiten laten zien. Die hebben we genoeg dus we kunnen er een mooie wedstrijd gaan maken. Maar het wordt voor ons wel de grootste test als team.”

Lees ook: PSV moet volgens Bosz lef tonen bij rentree in Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!